Da, Dumnezeu a promis ca va avea grija de mangaierea ta. Dumnezeu este un tata iubitor care este foarte preocupat de persoana ta, indiferent de atitudinea ta fata de El, chiar daca l-ai respins sau L-ai acceptat, El tot te iubeste si vrea sa fie o parte din viata ta. Dumnezeu te asteapta cu bratele deschise si nu te condamna, ci din potriva, vrea sa te salveze din starea de pacat si de lucrurile care nu au ce cauta in viata ta. Din momentul in care ti-ai pus increderea in fiul Lui, Hristos vine in viata ta si devine tovarasul tau de calatorie, merge cu tine prin aceasta viata si nu te va parasi niciodat ''nicidecum n-am sa te las cu nici un chip nu te voi parasi'' Dumnezeu te iubeste si te accepta asa cum esti tu, nu trebuie sa te schimbi si apoi sa vii la El, te va primi asa cum esti tu, pentru ca esti copilul lui. Dumnezeu iti vorbeste si prin alti oameni, prin vorbele sau prin faptele lor, vezi brusc ca cineva te imbratiseaza, isi pune bratele in jurul tau si iti spune ''vreau sa stii ca voi fi langa tine in toate momentele, voi fi cu tine si la bine si la greu, te poti baza pe mine'' cam asa ceva ar spune Dumnezeu, cand dormi El sta la apul tau si te vecheaza cu drag, nu esti niciodata singur. Daca vrei sa fii fiul lui trebuie sa iti pui increderea in El, printr-o rugaciune simpla care suna cam asa ''''Doamne isuse am pacatuit impotriva ta, a vrut sa fac totul asa cum vreau eu, te rog sa ma ierti pentru faptul ca te-am respins pana acum, cred ca moartea ta pe cruce a platit datoria pacatului meu, cred ca tu esti fiul lui dumnezeu, si te primesc pe tine ca mantuitor personal si ca domn al vietii mele, imi predau viata tie''
din acest moment duhul sfant vine sa locuiasca in tine, numele tau este scris in cartea vietii mielului, si nu vei mai fi despartit niciodata de dragostea, iubirea, caldura, grija tatalui ceresc'' cand vei alege sa fii fiul lui, toate pacatele tale sunt sterse, ai puterea invierii lui Hristos in tine si vei fi pentru totdeauna fiul Lui Dumnezeu
Alinarea o gasesti oriunde este si dragoste. Dumnezeu este dragoste.
Chiar dacă aş vorbi în limbi omeneşti şi îngereşti, şi n-aş avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor.
2 Şi chiar dacă aş avea darul prorociei* şi aş cunoaşte toate tainele şi toată ştiinţa, chiar dacă aş avea toată credinţa, aşa încât** să mut şi munţii, şi n-aş avea dragoste, nu sunt nimic.
3 Şi chiar dacă* mi-aş împărţi toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aş da trupul să fie ars, şi n-aş avea dragoste, nu-mi foloseşte la nimic.
4 Dragostea* este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, dragostea nu pizmuieşte, dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,
5 nu se poartă necuviincios, nu* caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,
6 nu* se bucură de nelegiuire, ci se** bucură de adevăr,
7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul*.
8 Dragostea nu va pieri niciodată. Prorociile se vor sfârşi; limbile vor înceta; cunoştinţa va avea sfârşit.
9 Căci* cunoaştem în parte şi prorocim în parte,
10 dar, când va veni ce este desăvârşit, acest „în parte" se va sfârşi.
11 Când eram copil, vorbeam ca un copil, simţeam ca un copil, gândeam ca un copil; când m-am făcut om mare, am lepădat ce era copilăresc.
12 Acum, vedem* ca într-o oglindă, în chip întunecos; dar atunci, vom vedea faţă** în faţă. Acum, cunosc în parte; dar atunci, voi cunoaşte deplin, aşa cum am fost şi eu cunoscut pe deplin.
13 Acum dar rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea, dar cea mai mare dintre ele este dragostea.
Alinarea omului vine de la Dumnezeu. Normal că omul se simte neliniștit și fără vlagă, mai pe românește vai de capul lui dacă nu are pace ( bucurie ) iar majoritatea oamenilor o găsesc în păcat și nu se mai lasă de el pentru că oricum singur nu poate și nici nu vrea așa cum spune și biblia. Adevărata pace se găsește doar în Hristos și atât.
https://wordpress.com/view/dincuvantulluidumnezeu.wordpress.com
Biblia este o invatatura, de fapt un mod de viata, unul pe care il recomanda Cel care ne-a creiat, cel care stie cel mai bine de ce avem nevoie. Daca cineva reuseste sa inteleaga acel mod de viata si sa si-l insuseasca, acela va gasi nu numai alinarea ci si fericirea de a trai
Nu.Numai dacă nu ai suficientă rațiune de a vedea ca acea carte e doar o carte ce nu are nimic sfânt în ea.Ba din contră, e ghidul unui program malefic.