Foarte logic.ai dreptate.dar ce a fost imposibil pentru Noe a fost posibil pentru Dumnezeu.fiindca la Dumnezeu nimic nu e cu neputinta.cum iti explici ca sfantul francisc de asisi a tinut o frumoasa cuvantare pasarilor cerului,care au stat si l-au ascultat, dupa care au zburat in cele patru zari? daca el ca si calugar se putea face ascultat, cu atat mai mult Dumnezeu putea sa o faca.
Dacă pentru tine un lucru este perceput ca imposibil, asta nu înseamnă că acel lucru este imposibil, ci pur și simplu, tu te afli în afara problemei. În primul rând, înainte de potop era o singură întindere de pământ, fapt dovedit științific " continentele nu erau despărțite la suprafața lor, nici acum nu sunt despărțite la baza lor ". 2. Noe a avut la dispoziție 120 de ani pentru a se pregăti pentru potop. Multe din punctele prezentate de tine nu au luat în calcul aceste lucruri și mai departe, întrebările nu își mai găsesc justificarea logică și din acest considerent nu am ce replica.
Fanatic crestin on:
O sa ajungi in iad ca pacatuiesti nu mai pacatui f****i mo**i Ma**I...ca daca e cu d-zeu e posibil ca asa e
Fanatic pagan on:
Asa e ma crestini sunt prosti dai dracul, ca nu am pic de logica si se lasa controlati, Porsti!
Eu:
Aha.si eu ce vrei sa mai raspund daca ai zis tu tot in intrebare?
Mai chelstone? tu iei o fraza din raspunsul meu dandu-i intelesul pe care-l vrei tu.asta inseamna ca ai inima impietrita la fel ca prostii aia care aveau un exemplu elocvent si marturia insusi a lui Dumnezeu personal fiindca Emanuel insema domnul e cu noi, si tot nu au crezut.au avut pe ioan botezatorul care a dat marturie despre Iisus si nu l-au crezut.cuviosul nicodim la poarta templului a spus tinand pe mantuitorul in brate spunand; slobozeste doamne in pace pe robul tau ca ochii mei vazura mantuirea ta.ce marturii mai voia acel popor mai mult decat i s-a dat? plus minunile facute de mantuitorul si de apostoli dupa inaltarea sa.si nu au crezut cum nu crezi nici tu acum.ce vrei? tu nu stii ca dumnezeu nu vrea sa fii cu dea sila,nici de frica, dar nici sa faca la minuni pentru fiecare in parte, ci vrea sa vina omul din dragoste si din convingere personala.de aia am spus.ar fi crezut toti.DAR OARE AR FI CREZUT? aceasta ultima fraza era indoiala mea in ei si in tine, ceia ce ai si demonstrat, ca nu judeci de loc.nici nu citesti raspunsul pana la capat, probabil, ci faci asa; aaa tristan=crestin=contrazicere.
Ema iar estii n transa? iar prostesti lumea dupa ce murim nu ajungem nici unde unde nu-mi pasa daca se mint uni asta e uni is lasi nu fac fata vieti
intr-adevar nu-ti trebuie logica pentru a debita si a sustine aberatii. Pentru a sustine ca exista dumnezeu nimeni nu foloseste logica, aici totul e babeste.
''Trebuie doar sa invatam ca nu totul are logica.''
Aoleu?! Da, pentru oamenii cu capacitati limitate, le este mai usor sa nu gandeasca ca doar de asta ii si vezi sarutand mortaciuni si inconjurand biserici in genunchi, intr-adevar, asa ceva este lipsit de logica, toti acei oameni sunt paraleli cu logica.
Si eu m-am lamurit in mare masura in raport cu capacitatile tale de a percepe realitatea. Din moment ce vezi minuni in faptul ca au crescut niste copaci intr-o sura care era facuta direct pe pamant, imi dau seama cat de ignoranta esti. Si bunica avea o sura neingrijita (batranetile) in care au crescut ramuri, si care daca le lasa-i sa creasca ieseau prin ferestre si acoperisul si asa subred. Dar, dupa cum am spus pentru crestinii care n-au vreo tangenta cu logica, nu au nici capacitatea de a discerne un lucru normal si motivele pentru care s-a ajuns intr-o anumita situatie. Totul se rezuma la doua batai din palme si: ''Au crescut copaci prin acoperis... VAI minune''
Tu te minti singur.Bineinteles ca exista raiul si iadul.Vei vedea cu ochii ta, dar poate prea tarziu.http://www.youtube.com/watch?v=SQlcS5nGUcw
''Tu te minti singur.Bineinteles ca exista raiul si iadul.''
Nu vrei tu sa ne lasi cu sectantii tai?! Daca vrei sa demonstrezi ceva, adu dovezi, nu mai da trimiteri catre toti sectantii propavaduitori care vor fi judecati in functie de cati oameni au adus in cultul lor. De unde acest ''bineinteles''?! Pot sa fac si eu un cantec:
Nu va lasati, nu va lasati,
Nu va lasati prostiti de dumnezei,
De vraja celor propavaduitori
Nu va lasati prostiti de farisei,
Nu va-nselati cu raiul zeilor,
Ca toti acestia viata o veti pierde
Si vai amar ca sangele-nzadar l-ati dat
Si la urma sa spun si eu "bineinteles'' ca nu exista nici rai nici iad, nici dumnezeu nici viata dupa moarte.
Lasa-ne cu cantecele sectantilor propavaduitori, avem nevoie de dovezi nu de cantecele tuturor sectantilor ipocriti. Adu ceva palpabil, logic, lasa bazaconiile.
Am adus dovezi, dar se pare ca esti orb din punct de vedere spiritual.Nu suntem mantuiti dupa numarul de oameni adusi la credinta, ci prin Jertfa Domnului Isus!
http://www.youtube.com/watch?v=YUxd5AqrTSc
Rad si curcile de ''dovezile'' pe care le-ai adus, se pare ca ignoranta este calitatea suprema in cazul tau, filmuletele propavaduitoare de pe youtube nu sunt dovezi, sunt doar pastile de amagire pentru habotnici, pentru cei slabi care se clatina cand bate vantul.
Orb din punct de vedere spiritual?! Nu ti se pare ca tu n-ai trecut nici de pragul celor lumesti si imi spui mie de cele spirituale?! Demonstreaza practic mai intai si dupa aia vorbim de cele spirituale, altfel, orice astfel de discutii despre zei si mantuire este in zadar.
Tu nu iti explici niste lucruri in mod practic si ai impresia ca ai vreo credibilitate incepand cu propavaduirile, lucrurile astea merg cu fraierii, cu taranii care au doua clase, cu cersetorii din coltul bisericii. Dar nu poti sa vorbesti despre ceva din punct de vedere spiritual cand inca tu nu ai raspunsuri practice. Spiritualul fara o baza practica demonstrabila prin logica, nu are vreo relevanta, e la fel cum ai vorbi despre zana maseluta care ar fi regina universului.
Concluzie: Atat timp cat nu-ti explici lucrurile in mod logic, practic, nu ai tu dreptul si nici capacitatea de a pune etichete gen ''orb dpdvd spiritual''M spiritualul este LVL 2, tu n-ai trecut de LVL 1, proba teoretica, demonstratia, nu ai cum sa vorbesti despre ceva despre care crezi ca e adevarat omitand, trecand de LVL 1, de demonstratie. Tu nu ai niciun fel de autoritate sa vorbesti si sa cataloghezi persoane ca fiind ''oarbe din punct de vedere spriritual din moment ce tu nu poti demonstra practic existenta celui despre care spui ca-l intelegi din punct de vedere spiritual. Spiritualul fara practic, fara logica, fara dovada este VIS.
Stii,am obosit sa iti tot repet la infinit ca exista Dumnezeu,ti-am spus de experientele mele cu El,ti-am spus despre raspunsuri la rugaciuni, ti-am spus ca Biblia are dreptate, au descoperit oamenii de stiinta ca ea este in concordanta cu realitatea.Alegerea este a ta.Eu cred pentru ca El este o realitate in viata mea.Este Domnul si Mantuitorul meu personal.Tu fa ce vrei.
Problema este ca tu doar ai spus, nu ai demonstrat nimic. Tot timpul omiti ceea ce spune eu si vorbesti pe langa subiect, asta inseamna ca refuzi sa gandesti, te complaci, faci parte din categoria alora care sunt clatinati de vant. Niciodata nu vii cu dovezi, intotdeauna mi-ai ''spus'' sau dai trimiteri catre toti ipocritii.
''repet la infinit ca exista Dumnezeu'' Si eu pot sa repet la infinit ca nu exista dumnezeu, asa si?! Demonsteaza ca exista dumnezeu sau iesi din visele tale.
''ti-am spus despre raspunsuri la rugaciuni'' - faptul ca s-a intamplat ceea ce-ti doreai nu inseamna ca ti-a raspuns cineva la rugaciuni
''ti-am spus ca Biblia are dreptate, au descoperit oamenii de stiinta ca ea este in concordanta cu realitatea.''
Care concordanta?! Aia cu arca lui noe?! Am demostrat eu ca este o intamplare cu neputiinta in realitate.
''Alegerea este a ta'' - alegerea mea?! nu, credinta nu o alegi, tot ce conteaza in lumea asta este dovada si adevarul, si convingerile urmate in urma dovezilor.
Tu nu vezi ca esti incapabila sa sustii o discutie logica cu mine, de fiecare data te inpotmolesti, asta nu este prima data.
Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.
;
Pentru că, prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie.
Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd.
Pe tine te ''oboseste'', lucru norma pentru ca nu ai aptitudinile necesare pentru a face fata unei astfel de discutii, altfel nu te-ar obosi.
''Şi credinţa este o încredere neclintită în lucrurile nădăjduite, o puternică încredinţare despre lucrurile care nu se văd.''
Asta e definitia ignorantei, acelor care pica din picioare cand bate vantul.
Asta inseamna moarte din punct de vedere intelectual, te transformi intr-un executabil.
''Pentru că, prin aceasta, cei din vechime au căpătat o bună mărturie.''
Prin asta se pacaleau cei din vechime si chiar cei de astazi.
''Prin credinţă pricepem că lumea a fost făcută prin Cuvântul lui Dumnezeu, aşa că tot ce se vede n-a fost făcut din lucruri care se văd. ''
Nu, prin credinta fara dovezi percepi VISE. E foarte simplu.