| Mn0 a întrebat:

Preotu' Georges Lemaître a propus teoria Big Bang
Deci o teorie propusa de un preot e "baza" ateismului nu-i asa ca suna ciudat?
Deci mai credea in Dumnezeu sau nu?

8 răspunsuri:
| Thunder a răspuns:

Credea in D-zeu, nu-ti fa griji de treaba asta. El doar a avut o idee, probabil ca inaintea lui au fost si altii care s-au gandit la asta, nu el a infiintat teoria. Mai inainte a fost cineva care a scris in raspuns cuvintele preot si big bang. Imediat a si aparut o intrebare pe tema asta.

| danay72 a răspuns:

Dar cati preoti cred intr-adevar in Dumnezeu? Daca ar tine cont de el, nu ar face atat de multe lucruri care sunt in contradictie cu Biblia.

| Silviuloan a răspuns:

Da eu cred ai ceva in potriva?

| RaduMD a răspuns:

Propoziţia "teoria Big-Bangului este baza ateismului" nu implică propoziţia "teoria Big-Bangului este ateistă". Ea este doar o teorie ştiinţifică, fără legătură cu credinţa şi nici cu contrariul ei, fiindcă acestea nu sunt obiectul ştiinţei. O analogie: Newton a fost un important teolog, care a scris lucrări remarcabile despre Dumnezeu. Tot el a elaborat legile mecanicii clasice. Asta nu înseamnă că legile mecanicii clasice sunt legi creştine. Sau necreştine. Sunt legi ştiinţifice, fără legătură cu religia sau cu negarea ei.

În concluzie, teoria Big-Bangului caută să răspundă la întrebarea CUM s-a făcut Universul. La întrebarea CINE a făcut universul, nu caută să răspundă.

Eu, unul, nu văd nicio incompatibilitate între teoria Big Bang-ului şi credinţa în Dumnezeu.

| EmaS a răspuns:

Nu poti sa crezi si in teoria Big-Bangului si in Creatie.Ori este alba ori neagra.

| AxyTM a răspuns:

Eu as tinde sa cred in amandoua, bineinteles prima este Creatia din Facere si dupa aceea Big Bang.

| Mn0 explică (pentru EmaS):

Deci vrei sa spui ca preotu era ateu?

| EmaS a răspuns (pentru Mn0):

Nu cunosc acel preot si nici nu ma intereseaza.Dar daca esti credincios vei crede cu tarie ceea ce este scris in Cuvantul lui Dumnezeu. Si anume ca tot universul este creatia mainilor lui Dumnezeu! Te las pe tine sa tragi concluzia.