Credea in D-zeu, nu-ti fa griji de treaba asta. El doar a avut o idee, probabil ca inaintea lui au fost si altii care s-au gandit la asta, nu el a infiintat teoria. Mai inainte a fost cineva care a scris in raspuns cuvintele preot si big bang. Imediat a si aparut o intrebare pe tema asta.
Dar cati preoti cred intr-adevar in Dumnezeu? Daca ar tine cont de el, nu ar face atat de multe lucruri care sunt in contradictie cu Biblia.
Propoziţia "teoria Big-Bangului este baza ateismului" nu implică propoziţia "teoria Big-Bangului este ateistă". Ea este doar o teorie ştiinţifică, fără legătură cu credinţa şi nici cu contrariul ei, fiindcă acestea nu sunt obiectul ştiinţei. O analogie: Newton a fost un important teolog, care a scris lucrări remarcabile despre Dumnezeu. Tot el a elaborat legile mecanicii clasice. Asta nu înseamnă că legile mecanicii clasice sunt legi creştine. Sau necreştine. Sunt legi ştiinţifice, fără legătură cu religia sau cu negarea ei.
În concluzie, teoria Big-Bangului caută să răspundă la întrebarea CUM s-a făcut Universul. La întrebarea CINE a făcut universul, nu caută să răspundă.
Eu, unul, nu văd nicio incompatibilitate între teoria Big Bang-ului şi credinţa în Dumnezeu.
Nu poti sa crezi si in teoria Big-Bangului si in Creatie.Ori este alba ori neagra.
Eu as tinde sa cred in amandoua, bineinteles prima este Creatia din Facere si dupa aceea Big Bang.
DeProfundis99 întreabă: