Creaturi ale noptii?
Damn...am fost descoperit.
Ca sa-ti raspund la intrebare: Autosugestie.
Adevarat sau nu, s-au scris carti frumoase pe baza acestor case.Un exemplu : http://ro.wikipedia.org/wiki/Cronicile_Wardstone
Cum se face ca cei ce nu cred, nu vad niciodata nimic?
P.S. Eu nu sustin ca exista case bantuite sau chestii de genul. Nu ma bat insa nici cu pumnul in piept ca nu exista. Atunci cand voi simti ceva paranormal sau voi gasi dovezi logice, voi crede.
Nu toti gandesc bine. Si eu cand eram copil si imi era frica "auzeam si vedeam" de toate... Noaptea, dupa un film de groaza, sau dupa ce auzeam presusupuse povesti paranormale, imi umblau ochii peste tot, urechile mele nu scapau nici-un sunetel, iar ratiunea mea lucra la maxim in a le prelucra in asa fel incat sa-mi fie intretinuta frica, adica faceam din tantar armasar. Frica nu-l prea lasa pe om sa gandeasca bine, sa ofere o explicatie rationala fenomenelor. Slabiciunile primeaza la om. Unii oamenii reusesc sa se maturizeze(reusesc sa explice... sa inteleaga), altii nu, iar in timp le formeaza un rationament gresit, o realitate in care exista te miri ce entitati(create de slabiciunile lor).
E clar autosugestia cauzata de frica. Asta imi aduce aminte de o emisiune pe care am vazut-o la tv despre un mare expert in arte martiale care pretindea ca isi poate lovi adevarsarii cu un fel de energie. Ceva asemanator cu ce vedeam in Mortal Kombat. Toti cei care il credeau, picau la pamant imediat cum il vedeau pe acesta ca-si indreapta mainile spre ei. Cand a venit un sceptic si i-a spus "maestrului" sa il loveasca si pe el cu acea energie, bineinteles ca asupra lui nu a avut niciun efect. Nici macar nu l-a facut sa se miste. Explicatia impostorului a fost ca scepticul e de vina pentru ca nu crede in asa-zisa lui superputere.
Serios? eu credeam ca e invers, cei ce nu cred au parte de chestii paranormale.
in filme de exemplu, cei care nu se asteapta trec prin astfel de intamplari.
si eu cred in astfel de fenomene, si nu vad nicio fantoma.
am avut doar diferite senzatii, auzeam zgomote intr-o casa care era cu adevarat bantuita, dar nu am vazut niciodata nimic...bine, mi-a fost si frica sa continui sederea.
am auzit doar de la cunostinte anumite povesti, care au avut un contact mai indelungat cu acea casa.
ah mi-am amintit, eu am prins ceva ciudat pe o filmare, o silueta miscatoare...deci sa zicem ca e un contact personal minim cu paranormalul.
Si cum ti-ai dat seama ca acea casa era cu adevarat bantuita?
Eu sunt genul de persoana care crede in anumite energii lasate intr-o locatie, influentate de trecutul din acel loc.
in acea casa au murit persoane, se certau, nu era tocmai pace, nu stiu chiar tot, dar nu vreau sa intru in detalii.
si pe vremea cand nu mai traia acolo nimeni, cand ramaneam singura, simteam ca cineva se uita la mine, auzeam zgomote, pasi, nu stiu, nu aveam o senzatie in regula cand eram prin preajma.
poate era imaginatia mea, dar cum spuneam, am cunostinte care au trecut prin mai multe stand in acea casa.
nu sunt cine stie ce povesti horror, doar ca erau anumite chestii ce demonstrau ca anumite spirite isi faceau prezenta.
chiar si cand locuia cineva acolo, si mai mergeam in vizita, cand ramaneam singuri, avema o stare de agitatie si auzeam mereu ceva.
sunt chestii dincolo de imaginatia noastra pe care lumea nu le intelege, dar daca ai pasiunea si rabdarea sa le intelegi, faci anumite descoperiri interesante.
tine si de adrenalina.
Explicatia este cit se poate de clara. Spiritele se arata si se manifesta in prezenta celor care le confera energia necesara.Cei care nu percep lumea nevazutelor nu vor sa vada desi spiritele tot acolo sunt. Dumnezeu a creat si avzutele si nevazutele si le-a lasat in lume.
anonim_4396 întreabă: