De ce nu citesti cate ceva despre aceasta religie si intrebi pe forum? Citeste cartile lui Dalai Lama, s-ar putea sa-ti placa. E bine sa te informezi. A nu se intelege ca-s de acord cu "traseismul" religios (din mai multe motive).
Budismul este o religie la fel ca Hinduismul, Crestinismul, Iudaismul si Islamismul. Daca citesti vei vedea ca religia budista este o religie frumoasa si interesanta. :)
http://www.rugaciuni.ro/modules/news/index.php?storytopic=1
Mie creștinii mi-au zis atât, altă religie, același d-zeu, nu au știut să zică mai mult.
"Cum poate sta impreuna lumina cu intunericul?" (2Corinteni.6:14) Ori Hristos, ori Budha. Daca Budha a murit pentru mine ca sa fiu salvat, si daca el are puterea sa ma ierte de pacat, atunci ma voi inchina si eu lui. Mai mult decat atat, el nici nu mai este in viata.
Dumnezeu spune despre Sine ca este gelos in ce priveste inchinarea noastra; ba inca nimeni nu poate sluji la doi stapani. Drumul spre cer este unul singur. La fel ca liniile de tren: vazute din gara, ele par ca merg toate in aceeasi directie, dar nu este asa; destinatia este cu totul diferita. De aceea sa fim cu bagare de seama in ce tren ne urcam.
Vezi tu, daca Budha ar fi avut puterea sa schimbe caracterul omului, cu siguranta astazi nu ai mai fi folosit tonul acesta. Cu ce te ajuta Budha pe tine? Ii inalti tu rugaciuni si ti le implineste? Te rogi tu lui pentru paine si apa si ti le ofera? Atunci dar, pentru ce ii iei apararea cu atata inversunare? Ba inca ma indoiesc ca Budha ti-ar fi acceptat cuvintele pe care mi le-ai spus mie.
Mai mult decat atat, eu cred ca imparatul Solomon a fost cel mai intelept om care a existat pe pamant.
Nu ma inchin lui Buddha pentru ca a fost doar un om. Un om cu idei inovatoare pentru timpul lui, dar pana la urma un simplu om. Iisus, daca a existat intr-adevar cineva ca cel descris numai de biblia voastra, a fost tot un om. Toti zac la doi metri sub pamant. La fel Confucius, Lao, Zarathustra si alti mari oameni ai vremii lor.
Nu exista zei, copile, la fel cum nu exista miracole. Te poti ruga pana maine si tot degeaba. Nu se implini nimic. Baga-ti mintile in cap si citeste o carte. Viata e scurta si e pacat sa mori la fel de prost pe cat te-ai nascut.
Budismul este una din cele 5 mari religi ale lumii, ci anume crestinismul, islamismul, hinduismul, iudaismul si budism. isi are origini din brahamism, o religie straveche... a fost intemeata in india de buda...
Religiile dharmice si cele taoice sunt in general niste credinte profund morale, insa prin ele nu poti sa obtii mantuirea sufletului. Singura religie prin care poti fi mantuit este aceea a Bisericii Crestine, prin credinta in Hristos.
Wow. Deci tu te rogi lui Isus ca sa-ti ofere cele de trebuinta. Inca ceva, lui Budha nu trebuie sa i te inchini, el a propavaduit nonatasamentul, adica detașarea de orice zeitate sau dogma. Isus nu a spus niciodată să ne închinăm lui.
"Isus nu a spus niciodată să ne închinăm lui." Nu a spus in mod direct; dar El nu a refuzat inchinarea oamenilor. Dumnezeu cere sa ne inchinam Lui; si dumnezeirea este reprezentata de trei Persoane: Tatal, Fiul si Duhul Sfant.
Oricum ar fi, acela care nu se inchina lui Dumnezeu isi ofera inchinarea vrajmasului(placerilor firii pamantesti), facandu-si rau singur.
In curand se va striga: "Temeti-va de Dumnezeu si dati-I slava, caci a venit ceasul judecatii Lui; si inchinati-va Celui ce a facut cerul si pamantul, marea si izvoarele apelor!" (Apocalipsa.14:7) Ferice de acela care va auzi acest glas si va lua aminte la el!
"Toti zac la doi metri sub pamant." Nu si Domnul Hristos. Nu sunt putini aceia care cred ca si tine -ca Domnul Hristos este mort. Cei mai multi nu doresc ca El sa fie viu pentru ca se tem de El: "Iata, Eu vin curand; si rasplata Mea este cu Mine, ca sa dau fiecaruia dupa fapta lui." (Apocalipsa.22:12)
Nu exista miracole?! Spune-mi ce procent exista ca tatal tau si mama ta sa fi nascut pe altcineva in locul tau? Aproximativ o jumatate de miliard s-ar fi putut naste altcineva in locul tau. Te-ai gandit vreodata de ce tu si nu altii? Vei spune ca asta a fost soarta. Dar eu iti spun ca nu exista soarta, nici intamplare, si nimic altceva de felul acesta -ci exista doar alegere. N-ai ales sa te nasti tu, nu ti-ai ales nici parintii(nici ei nu au putut sa te aleaga pe tine), n-ai ales nici locul, si nici numele; dar acum fiind in deplinatatea facultatilor mintale, poti alege cui vrei sa i te inchini. "Si daca nu gasiti cu cale sa slujiti Domnului, alegeti astazi cui vreti sa slujiti... Cat despre mine, eu si casa mea vom sluji Domnului." (Iosua.24:15)
Unde e viu? Traieste stafia lui? Unde vine? Vrea sa vina iar? Vrea sa ne bantuie? Nuuuuu.
Cui sa-i fie teama? Trebuie sa folosesc usturoi ca sa ma apar? Nasterea mea e un miracol? Credeam ca e doar genetica. Minunat! Deci zeul tau a ales pentru mine unde sa ma nasc si care sa fie parintii mei? Pai, mai nene, iti zic eu, a facut o treaba de rahat pentru ca m-a nascut intr-un stat plin de caposi prozeliti care vor sa-si afiseze cu atata mandrie si ostilitatea ostentativa religia lor de doi bani. Religia ar trebui sa fie ceva interior, daca vreti neaparat, ar trebui sa o tii doar pentru tine. A-ti afisa religia si puterea financiara in public mi se pare cel mai dezgustator lucru. E ca si cum un bou ar sta cu ea pe afara ca sa se faleasca ca a lui e mai mare.
E-adevarat ca nu trebuie sa ne fie frica de Dumnezeu -El nici nu doreste o astfel de inchinare. Dar El anunta tot pamantul ca va fi o judecata cu toti locuitorii lui, si ca astazi putem sa scapam de aceasta judecata. Pacatul nu poate dainui la nesfarsit pe pamant. Satana si ingerii lui vor pieri si ei definitiv; si impreuna cu ei si toti aceia care aleg sa ramana de partea lui, si nu cauta adapost la CelPreainalt. Multi pierd viata vesnica din nesocotinta. Eu nu sunt aici ca sa ma laud cu biserica sau religia, ci asa cum spunea apostolul Pavel spun si eu acum:
"Noi, dar, suntem trimisi imputerniciti ai lui Hristos; si, ca si cum Dumnezeu ar indemna prin noi, va rugam fierbinte, in Numele lui Hristos: impacati-va cu Dumnezeu!" (2Corinteni.5:20)
Unde anunta? In ziar? Are patefon? Gramofon? Portavoce? Urla in piata publica? Care pacat? Nu exista niciunul, copile. E doar o inventive idioata. Satana si ingeri? Crezi in finite fantastice? Pe Mos Craciun l-ai vazut? Sau Iepurasul de Paste? Viata vesnica? Aha, deci asta e dorinta ta egoista de mic crestin egocentric ce esti, vrei sa traiesti la nesfarsit dincolo, si noi, ailalti, mai fraieri, sa "pierim". Pai esti tu sanatos la cap au ba? Si chiar tu ai scris mai sus, nu eu!
Cine te-a trimis? Esti imputernicit? Ati facut la notar imputernicirea? Are stampila, tot ce-i trebuie? Eu cred ca v-a imputernicit sa fiti muti, orbi si sclavi. Dar hei, asta-i doar parerea mea. Behehe, turma crestina de prozeliti!