| WholeWorldTeam a întrebat:

Priviti cu ochi buni Ecumenismul? Adica toate sectele si restul bisericilor sa se roage impreuna.Doar cu diferenta ca nici un cult sa nu isi lepede dogmele eronate si inventate pe parcursul istoriei.
Credeti ca o asemenea unire este in adevar?

12 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Da' tu de ce nu te lepezi de dogmele inventate pe parcursul istoriei?

| trixiiie a răspuns:

Cred că ar fi haos. Aşa că nu, nu sunt de acord. Fiecare cu secta lui. S-ar omorî între ei pentru a demonstra că "principiul meu e cel mai bun".

| WholeWorldTeam explică (pentru doctorandus):

Eu nu sunt sectant.Credinta ortodoxa a existat de la inceput. Dupa schisma au inceput sa existe termenii ortodox si catolic.si alte culte nu mai existau...

| WholeWorldTeam explică (pentru trixiiie):

Deja au inceput sa slujeasca impreuna asa in unele ocazii.Si au fost si niste pastori care au participat.

| FashionKitty a răspuns:

Mie mi se pare ca religiile sunt deja prea diferite intre ele ca sa le unifici si stiu ca nu la asta te refereai, dar ca idee nu cred ca se va intampla vreodata aceasta "unificare"

| WholeWorldTeam explică (pentru FashionKitty):

Poate cu aceste culte nu.Dar intrev ortodocsi si catolici in mod sigur

| doctorandus a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Pai si dogmele ortodoxe au fost inventate pe parcursul istoriei, sau credeai ca le-a transmis Dumnezeu prin fax in anul 33?

| WholeWorldTeam explică (pentru doctorandus):

Dogmele Ortodoxe sunt inspirate urmasilor apostolilor (preotilor din vremea respectiva) de Duhul sfant.Ca doar nu de florile marului la cinzecime a coborat Duhul Sfant peste apostoli iar acestia cand au format comunitati crestine l-au transmis mai departe pe cei pe care iau hirotonit ca arhierei si preoti.

| William a răspuns:

"Sunt impotriva! Pe viata si pe moarte impotriva! Ce ecumenism?" (Pr. Arsenie Papacioc)

"Noi ortodocsii suntem putini dar suntem Biserica intreaga. Noua nu ne lipseste nimic! Noi n-avem ce imprumuta de la protestanti dar nici de la catolici!" (Pr. Ilie Cleopa)

| doctorandus a răspuns (pentru WholeWorldTeam):

Te inseli, crestinii primari nici nu stiau ce ar fi aia "Sfanta Treime", niciun credincios crestin din primul secol al erei noastre nu auzise de asa ceva. Dogma Sfintei Treimi a fost inventata pe parcurs.

| fllu07 a răspuns:

Nu, nu cred. au mai fost 2 astfel de reuniuni in Italia la assisi una in 1986 si una nu mai stiu exact.
atunci papa de la acea vreme a invitat reprezentantii tuturor religiilor sa se roage fiecare dumnezeului ei, pentru ca sa fie pace in lume. apoi au declarat anul 1986 anul pacii, dar paradoxal, pe tot parcursul anului 1986, cu exceptia catorva zile, undeva pe pamant era un conflict unde isi pierdeau viata zilnic, sute sau mii de oameni. asta ii un exemplu clar care arata ca dumnezeu nu vrea interconfesionalism. exista un singur Dumnezeu, si o singura credinta, si un singur mijlocitor intre Dumnezeu si oameni: Isus Cristos.

| milan9 a răspuns:

Intr-adevar, o singura credinta poate purta autoritate divina. Si iata de ce... În mod logic, Dumnezeu a păstrat în raport cu umanitatea o singură cale de transmitere a învăţăturilor, sfaturilor, legilor, DOAR O SINGURĂ CALE.

Deoarece altfel, ar trebui să luăm în considerare o contradicţie flagrantă în cadrul mesajului lui Dumnezeu faţă de oameni, o contradicţie în însăşi esenţa divinităţii, dat fiind faptul că există zeci de mii de culte şi credinţe total diferite, având fiecare învăţături care le exclud pe celelalte! Numai creştinismul are vreo 39000 de versiuni!

Dar această contradicţie este de neconceput, iar Hristos Fiul lui Dumnezeu a insistat şi subliniat în tot Noul Testament că BISERICA SA ESTE UNA SINGURĂ!