| JasonMcCann a întrebat:

Profesoara de religie ne-a spus că prin botez ni se iartă păcatul strămoșesc, acesta fiind păcatul lui Adam și Eva. Însă am o întrebare:
De ce trebuie să moștenim noi păcatul lor? De ce este vina noastră pentru ce au făcut ei? Eu una zic că nu este corect, nu am făcut noi păcatul ăla. Și mai sunt și oamenii străzii care nu au bani pentru botez. Înseamnă că ei mor păcătoși fără să fi făcut vreun păcat?
Aștept răspunsuri. happy
P.S: Nu vreau răspunsuri din Biblie (din care sa nu pot înțelege nimic), am doar 11 ani. Nu înțeleg toate răspunsurile de la categoria „Religie".

Răspuns Câştigător
| FlorinDiablo a răspuns:

Pai prin adam si eva se considera ca noi toti suntem frati, adica fratii raspund unii pentru alti, Dar eu zic in felul urmator crede si nu cerceta, incurcate sunt itele religioase si fara cutume logice.

24 răspunsuri:
| Mihai_Cosma_1987 a răspuns:

Cand o sa cresti mai mare o sa vezi ca multe lucruri nu sunt corecte.
Nu ai fost niciodata pedepsita pentru ceva ce nu ai facut tu, ci altcineva apropiat tie? Ceva asemanator e si in cazul pacatului facut de adam si eva, doar ca aici e mai mult spiritual.
Oamenii starzii poate nu au fost mereu ai 'strazi' si sunt botezati, si chiar daca nu au fost, nu exista om fara de pacat, deci toti murim pacatosi...dar cred ca e mai important ce si cum pacatuim noi...decat sa ne facem griji pentru pacatele stramosilor nostri.

| Dorugar a răspuns:

Pentru ca profesoara ta este inculta si trebuie sa va minta, ca doar pentru asta este platita, si anume sa va spele creierul!
Daca nu ar fi asa atunci ar trebui sa inteleaga ca ceea ce ea si popii numesc pacat stramosesc este cea mai mare binefacere pentru umanitate!

| RAY a răspuns:

Daca fratele tau omoara tu intri la puscarie nu?

| JasonMcCann explică (pentru Mihai_Cosma_1987):

Când eram mai mică eram pedepsită și eu și sora mea pentru ce făcea ea. Dar mă rog..acum nu mai este la fel. Însă am o întrebare: Dacă toți murim păcătoși, cum de sunt și oameni care ajung in Rai?

| JasonMcCann explică (pentru Dorugar):

Dacă nu te superi, aș vrea să ma lămurești cu ceva. Dacă tot ai zis că este cea mai mare binefacere pentru umanitate, de ce este așa?

| JasonMcCann explică (pentru RAY):

Hmm... De ce aș intra eu la pușcărie dacă sora* mea omoară pe cineva?

| RAY a răspuns (pentru JasonMcCann):

Intrebal pe dumnezeu ca asa procedeaza

| Zenicide a răspuns:

"De ce trebuie să moștenim noi păcatul lor?"

Este doar o alta strategie marketing. Nu poti vinde serviciile tale unor persoane care nu vor sau nu sunt interesati sa cumpere.

NOname
| NOname a răspuns:

Te felicit că ai început să gândești.
Să cauți logică și corectitudine în religie, e ca și cum ai încerca să cauți acul în carul cu fân.

| Dorugar a răspuns (pentru JasonMcCann):

Pentru ca umanitatea a evoluat de la stadiul de maimuta la cea de Om-Zeu-Creator tocmai datorita faptului ca "stramosiil sai" (la mod simbolic), Adam si Eva au mancat din Pomul Cunoasterii binelui si raului, adica au dobandit Ratiunea superioara si Constiinta. Si iata ca spre deosebire de isteata vulpe, omul beneficiaza astazi de toate minunile pe care le vezi si tu, incepand cu PC-ul si internetul, continuand cu medicamentele si tomograful, si terminand cu masina si telefonul celular, pe care le-a descoperit tocmai datorita inteligentei sale superioare si nu datorita bisericii si popilor!

| vitbsk a răspuns:

De ce un copil se naşte cu malformaţii?
Nu e corect, de ce nu s-a născut sănătos?
Ce vină are el, săracul pentru genele moştenite de la părinţi?
Vezi tu Adam şi Eva sunt consideraţi părinţii neamului omenesc, ei trăiau în armonie cu natura şi Dumnezeu, dar din cauză că au căzut, instinctele păcătoase au intrat în natura umană şi omul şi-a pierdut asemănarea cu Dumnezeu - adică sfinţenia.
Înainte de venirea lui Hristos, oamenii ajungeau în Sheol (Iad pentru creştini), un tărâm al morţii şi al umbrelor.
Pentru creştini, jertfa lui Hristos înseamnă răscumpărarea păcatului, totodată Mântuitorul s-a coborât în tărâmul morţii şi i-a eliberat pe cei robiţi de lanţurile păcatului.
Cât despre cei nebotezaţi, Dumnezeu le va judeca după cât l-au cunoscut şi după dreptatea lor - după felul cum s-au comportat cu oamenii din jur.

| Someonewhoappreciatelife a răspuns:

Salut. Vreau să-ţi spun un lucru: dacă nu vei căuta răspunsuri bazate pe ceea ce se spune în Biblie, vei avea parte doar de răspunsuri care nu vor fi altceva decât păreri personale, deseori contradictorii, care în loc să te ajute, ar putea şi mai tare să te deruteze. O zi bună.

| JasonMcCann explică (pentru vitbsk):

Mulțumesc pentru răspuns happy.

| JasonMcCann explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Într-adevăr fiecare răspuns este diferit. Chiar aș căuta în Biblie, dar nu înțeleg ce scrie acolo, sunt foarte multe lucruri pe care nu le cunosc.

| rocco09 a răspuns:

Chiar asa, iti raspund daca imi raspunzi la intrebarea: de ce nu te-a intrebat nimeni cand sa te nasti? unde sa te nasti? cum sa arati? ce parinti sa ai? de ce doar le-ai mostenit fara sa ti se ceara acordul? Nu e corect nu?

| vitbsk a răspuns (pentru JasonMcCann):

Npc, ai grijă de la cine înveţi despre religie pentru că tu ai o gândire şi un suflet curat.
Nu-i lăsa pe alţii să-ţi calce în picioare credinţa sau să-ţi zdrobească sufletul.
Dacă vrei să începi să studiezi Biblia şi eşti ortodoxă, verifică să vezi pe primele pagini dacă are Binecuvântarea Sfântului Sinod,
Ultima versiune îl are autor pe Bartolomeu Anania.
Apoi începe cu Noul Testament, deoarece el este baza creştinismului.
Nu citi mult ci, 10 versete-pe zi, pentru ca să ai timp să te gândeşti la ce este scris.
Apoi, tot ce nu înţelegi notează pe o hârtie şi când mergi la Spovedanie, întreabă-l pe preotul duhovnic sau, întreab-o pe profesoara de religie.

| TCosmin a răspuns:

Daca adam o ducea bine si noi dupa el in rai te-ai mai fi intrebat? De sa sa fiu eu in rai ca nu am meritul inca?

| Someonewhoappreciatelife a răspuns (pentru JasonMcCann):

E adevărat că nu este tocmai uşor să studiezi Biblia, mai ales dacă nu ştii de unde să începi. Există un auxiliar minunat de studiere a Bibliei care se intitulează "Ce ne învaţă în realitate Biblia". Mulţi au ajuns să găsească răspuns la multe întrebări studiind această carte. Online o poţi găsi pe www.jw.org.

| JasonMcCann explică (pentru vitbsk):

Ok, mersi mult!

| JasonMcCann explică (pentru Someonewhoappreciatelife):

Mersi, o să citesc!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Dorugar):

Bravo ai zis si tu ceva destept.laughing

| Mihai_Cosma_1987 a răspuns (pentru JasonMcCann):

Asta nu stiu pantru ca inca nu am vizitat nici raiul si nici iadul, posibil sa nici nu existe asa ceva.
Iar daca exista banuiesc ca e in functie de pacate, si de gravitatea lor.

| JasonMcCann explică (pentru rocco09):

Ai dreptate... Dacă ar fi fost după mine, multe lucruri ar fi fost schimbate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Păcatele ne sunt iertate prin Isus, iar botezul reprezintă dedicarea noastră în serviciul lui Dumnezeu. Dacă biblia spune "1 Corinteni 6:9 Cum? Nu ştiţi că cei nedrepţi nu vor moşteni regatul lui Dumnezeu?+ Nu vă lăsaţi induşi în eroare. Nici fornicatorii,+ nici idolatrii,+ nici cei adulteri,+ nici bărbaţii folosiţi pentru scopuri nenaturale,+ nici bărbaţii care se culcă cu bărbaţi,+ 10 nici hoţii, nici cei lacomi,+ nici beţivii,+ nici cei ce insultă, nici extorcatorii nu vor moşteni regatul lui Dumnezeu.+", iar tu ai facut botezu si ai făcut unul din aceste lucruri, nu spui că l-ai facut degeaba? Acum să spun cum sunt lucrurile cu păcatul, uite dacă tu ai o tavă pentru prajituri strâmba tot așa o să iasă și ele și dacă te gândești acum la Adam care a păcătuit și a devenit imperfect cum poate el să aibă copiii perfecți? Dumnezeu ne asigură prin cuvântul său că lucrurile o să se schimbe în curând in bine pentru cei care au făcut voia Lui. Îți spun și eu un sfat care ți l-a spus și Sviri, studiază biblia, ci nu ce spun oamenii că mulți ar vrea să te tragă după ei. "Marcu 13:13 Şi veţi fi urâţi de toţi oamenii din cauza numelui meu.+ Dar cel care va persevera până la sfârşit,+ acela va fi salvat."