anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Puteti sa dati un exemplu de fapta buna pe care un crestin o poate face dar un ateu nu?

52 răspunsuri:
| PreaDulcePreaFin a răspuns (pentru Maxim96):

Sa te rogi lui Dumnezeu pentru aproapele.Ateii nu se roaga lui Dumnezeu.

Corect, doar partial, nu o poti considera o fapta buna, pentru ca nu are nici o relevanta. fie ca te rogi sau nu pentru cineva, realitatea nu se va schimba, nu are cum fie fapta buna

| Scarbo a răspuns (pentru Maxim96):

Nu, ei nu se roaga la dzeu, pentru ca asta oricum nu-ti va ajuta prietenul, el se va duce direct la el si-l va intreba cu ce poate sa-l ajute.

| Maxim96 a răspuns (pentru Scarbo):

Dar daca nu te poti duce ca se afla undeva departe, singura cale e sa te rogi

Faza aia cu dzeu cand te rogi pentru un prieten e o scuza ca ti-e lene sa-l ajuti.

| Mikhtarian a răspuns:

Se roaga, ateii nu se roaga, caci ei nu cred in nimic.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Da, un crestin adevarat se umleste inaintea unui ateu, pentru al invita de partea lui Dumnezeu,...

| Deedeek a răspuns:

Cotizatia anuala... laughing

| RisenLight a răspuns (pentru Polonic1):

Mda mi-a venit pe moment....hai nu fi sec ca oricum nu ti-am spus o anormalitate...

| Maxim96 a răspuns (pentru Scarbo):

Uite tu esti in Romania, iar prietenul e in SUA, ce vei lua avionul si te vei duce sa-l ajuti?

| dracu14 a răspuns:

Sa dea bani cersetorilor din fata bisericii

| HueyFreeman a răspuns (pentru Maxim96):

Daca prietenul meu a ajuns in SUA din Romania, atunci nu a ajuns acolo pentru ca o duce rau.

| Maxim96 a răspuns (pentru HueyFreeman):

Mai ajunge acolo si i sa- intamplat ceva si tu nu te poti duce acolo, chiar daca te duci cu avionul nu ajungi intr-o ora, doua nu ai decat sa te rogi pentru el.

Desigur, tu nu ai face la fel nu-i asa?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Maxim96):

A te ruga pentru cineva este la fel cu a spera (adica ambele sunt inutile). Eu pot sa sper ca X se va face bine iar tu poti sa te rogi pentru X dar daca nimeni nu face nimic pentru acea persoana, atat speratul cat si rugatul sunt degeaba. Nu poti sa spui ca a te ruga pentru X e o fapta buna. Spui ca a nu face nimic pentru cineva este o fapta buna? Sigur ca nu.

Pe aelasi model de logica (idioata) eu pot sa spun ca un hindus poate face o fapta buna pe care un crestin nu o poate face si anume : sa se roage acelor zei.

| RisenLight a răspuns (pentru Aborted):

Aaa cam orice om poate sa faca ceea ce sustii tu ca pot sa faca doar ateii, cred ca e simplu.Nu intelege gresit rugaciunea pentru Dumnezeu... nici crestinismul nu pune accent pe rezolvarea de la sine a problemei doar prin rugaciune si fara faptele noastre, rugaciunea este doar un mijloc nu un scop final in faptele noastre, fie ele de ajutor catre semenii nostri sau de implinire a unor obiective personale.
Dumnezeu asteapta faptele noastre si nu cum spui tu atatea "pupaturi in cur" caci nu are nevoie de laude. (nu stiu ai zis undeva asa, nu aici ..in fine)
Si inca ceva incearca sa intelegi ca mai mult de jumatate poate chiar pana catre 80% dintre crestini sunt doar cu numele.
A fi crestin cu adevarat este rar, caci acela isi arata valoarea prin faptele sale (hai sa nu ne raportam doar la cuvantul crestin ci sa privim mai larg... a fi un om bun in general demonstrezi prin fapte indiferent daca esti crestin sau nu trebuie sa privim egal situatia).
Nu cred ca e o problema exagerata daca cineva isi respecta cultul si altul nu sau daca cineva chiar nu are nici o treaba cu astfel de lucruri. Fiecare face alegerile lui in viata si nu cred ca trebuie blamat pentru asta (bineinteles si de o parte si de alta a "barierei" vor exista pareri negative sau rautacioase livrate subtil intre cele 2 parti, la urma urmei asta e inevitabil).
E o parere mai noua la care am ajuns dupa ce am vazut atatea certuri inutile doar pe aceasta categorie.

Life pass, but now just live it and enjoy it in the way you want.

| Aborted a răspuns (pentru RisenLight):

Aaa... ok.

Nu prea stiu cat ai citit din raspuns dar e ok si asa.winking

| Maxim96 a răspuns (pentru anonim_4396):

Rugaciune e cea mai buna fapta!

| Aborted a răspuns (pentru RisenLight):

Tot.

| Maxim96 a răspuns:

Binehappy

Ok mersi pentru efort happy

| RandomDeTot a răspuns:

Sa indrume un om spre credinta adevarata si tot odata spre mantuire.