| Increatul a întrebat:

Putini oameni cunosc povestea lui "Osho,, un om care a prezentat lumii niste "Invataturi,,despre viata,despre religii si despre control si cum sa te cunosti pe tine insuti.El a fost condamnat de toata lumea:religii,servicii secrete,parlamentul european, a fost expulzat din 21 de tari pentru niste "Invataturi,,. Acuma urmeaza povestea incredibila a acestui om sa intelegeti ce se intampla, cand deranjezi "Religiile,, si "Sistemul,, si incerci sa demasti controlul asupra omului.
A fost o campanie mediatică împotriva lui Osho.A inceput sa aiba tot mai multi discipoli si invataturile lui au ajuns sa se raspandeasca in toata lumea.Milioane de oamenii au inceput sa-l asculte si asta cam a deranjat la perioada respectiva.
-A fost aresta abuziz in America in statul Oklahoma, inchis sub un nume fals. Osho a fost otravit in inchisoarea din Oklahoma de catre autoritatile americane, cu talium si a supravietuit.Colegii de celulă şi tot personalul închisorii îi devin discipoli.
Avocatii au spus "noi suntem aici ca să te apărăm dar se pare că este imposibil. Nu ne putem asuma riscul de a veni la proces pentru că ne-au spus direct că viaţa ta ar fi în pericol.
În finalul procesului, avocatul S.U.A. a încheiat într-un mod penibil: "Nu am fost capabil să aduc dovezi împotriva lui, dar nici partea adversă nu a fost capabilă să dovedească altceva"!
-Dupa a mers in Grecia, după doar 18 zile poliţia grecească intră cu forţa în locuinţa sa, îl arestează şi îl expulzează. Ziarele greceşti relatează despre presiuni din partea guvernului şi bisericii care au determinat această intervenţie.
-În următoarele două săptămâni vizitează sau cere permisiunea de a vizita alte 17 ţări din Europa, America de Sud şi de Nord. Toate îi refuză viza sau i-o revocă imediat după sosire. Oriunde ar fi aterizat avionul său era urmat de un alt avion care avea la bord oficiali ai S.U.A. dotaţi cu o valiză plină de dosare şi articole din presă ce îl prezentau pe Osho ca fiind un criminal de talie grea de care orice stat ar fi fost mai bine să scape cât mai repede. Italia, Germania,. Anglia, Olanda, Elveţia şi Grecia au fost ţări închise oficial. La Stockholm aterizarea a fost respinsă de poliţişti înarmaţi.
-Se îndreaptă în 1986 spre Uruguay. Urma sa aiba o conferinta acolo.
Presedintele din Uruguay este sunat de la Washington si anunţat că dacă îi va acorda rezidenţă lui Osho cele 6 bilioane de dolari reprezentând datoria pe care Uruguay-ul o are faţă de SUA vor fi cerute imediat înapoi.Malcolm Wilkey, ambasadorul S.U.A. în Uruguay îi prezintă preşedintelui un raport al C.I.A. în care se afirma ca Osho este un om foarte inteligent, este un anarhis.Are puterea de a transforma minţile oamenilor". Preşedintele nu are încotro şi este nevoit să îi ceară să părăsească ţara.
-În următoarele luni este alungat şi din Jamaica şi Portugalia. În Parlamentul Eurupean de la Strasbourg a fost introdusă o moţiune de 12 membri directori care cereau,, cooperarea eruopeană pentru a se asigura că liderului Osho nu îi este permis să intre în nici unul din statele membre ale Comunităţii.
-În 1986, Osho se întoarce la Mumbay în India unde rămâne până la sfârşitul vieţii (în 1990) continuând să ţină conferinţe şi meditaţii colective.
În 1989 Max Brecher începe documentarea pentru a scrie o carte despre arestarea abuzivă şi hărţuirea internaţională a lui Osho. Intervievează 60 de persoane ce au fost direct implicate în evenimente : poliţişti, şefi de închisoare, ziarişti, oficialităţi, etc. Adună documente oficiale. Nouă dintre persoanele cheie refuză să participe. Cu toate acestea iese la iveală întreaga conspiraţie. Cartea este trimisă la mai multe case de editură din lume dar toate (în număr de 30) o refuză. În 1991 manuscrisul este acceptat de o editură indiană dar şi aceasta anulează contractul după scurt timp.
Un singur om cu niste "Invataturi,, sa deranjeze pe toata lume.
Eu am citit aproape toate cartile acestui meditator.Care a fost campion la dezbateri in India, a avut medalia de aur in dezbateri.
Asta se intampla cand deranjezi "Sistemul,, si "Religiile,,? Ce parere aveti? A citit cineva cartile lui? Un singur om a reusit sa fie persoana non-grata in 21 de tari pentru niste "Invataturi,, predate lumii,astea is drepturile omului? Daca nu erau adevarate, de ce sa-i faca asta?

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Sa nu imi spui tu ca invataturile lui erau in conformitate cu Legile tarilor care l-au condamnat! Cu siguranta ca ele erau daunatoare societatii, altfel nu se explica.

| Kosuchin a răspuns:

Pare interesant.
Ai cumva cartile lui in format electronic?

| Increatul explică (pentru EmaS):

Da erau niste invataturi la fel ca cele din ''Biblie,, La inceput a fost lasat, in liniste omul, cand a ajuns la 1 milion de discipoli si tot cresteau si ''Invataturile,, lui au ajuns in toata lumea.Au inceput sa il condamne toate religiile, toate statele sa il expulzeze.Da erau Invataturi de bun-simt, nu avea nici o treaba, lucrurile care le spunea lumii a inceput sa deranjeze ''Sistemul,,.A fost un maestru spiritual de faima internationala. Osho propune imaginea unui "om nou", eliberat de normele rigide impuse de conventiile religioase si sociale. Ca forma de manifestare a constiintei cosmice, fiinta ar trebui sa evolueze in deplina libertate, dezvoltandu-si calitatile sale intrinseci, fara a fi tributara unor credinte sau traditii religioase dogmatice, statice. Osho insusi nu a fost adeptul niciunei religii sau confesiuni religioase.Pana la urma s-a demascat cu documente oficiala conspiratia asupra acestui om si ca a fost hartuit international abuziv pentru ca deranja.

| EmaS a răspuns (pentru Increatul):

O fi fost ceva de genul lui Gregorian Bivolaru care era un bun instructor si stii bine ca facea tot felul de lucruri iesite din tipar de orgii...

| RAY a răspuns:

Fdgcvvbcbvbmvgvbvcbbfgrrrrnbnhnbvbvbhtujjyjyjyiktfscxcxcxcxcsfcscxcvbbnvgfgvcsdgrbvtbcv

blog=profil

cvxzvxcvcbvbnnbm, fget446gthasdaqsxzcxvfdbbnmil6tyurdsfdsfdsf

| Zenicide a răspuns (pentru Increatul):

Http://www.youtube.com/watch?v=otGQqO2TYMI
Nu suport ca vorbeste asa incet :) Presupun ca si asta face parte din tactica lui de "by disturbing them i make them think" lucru cu care sunt perfect de acord dar in afara de asta nu prea am auzit nimic nou din 3 clipuri de 10 minute de ale lui.
Apoi prost a fost si el ca a atacat puterile care conduc lumea de unul singur, si il mai numeste pe Hitler un politician idiot, meh :)

| Increatul explică (pentru RAY):

Trebuie sa-l decodezlaughing?

Discuţiile pe care le-a avut cu discipolii săi din întreaga lume au fost publicate în mai mult de şase sute cinzeci de volume şi au fost traduse în peste treizeci de limbi.Cum sa compari pe Osho cu Bivolaru.Bivolaru era un bun instructor? Il compari pe Bivolaru cu un om care a fost campion la dezbateri in India, care este o tara recunoscuta, pentru liderii ei spirituali.A absolvit cu onoruri prima clasa de filosofie in India.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai gasit, un mentor, si invataturile lui te satisfac.ia-ti samarul, nu pot sa spun [crucea] si urmeaza-l.sau du-i mai departe opera desavarsind-o.

| EmaS a răspuns (pentru anonim_4396):

Ma gandeam eu ca o fi si el un ucenic de-al sau!

| Increatul explică (pentru anonim_4396):

Nu am mentor.Niciodata n-am avut idoli, m-as fi simtit ridicol sa fiu intr-un rol de discipol.Nu am jignit ''Credinta,, unui om..Am o atitudine echilibrata.Nu urmez pe nimeni in viata asta,am propria cale,vreau sa fiu ''Autentic,,. Daca am citit, inseamna ca automat ii mentorul meu? Am citit foarte mult:Gurdjieff, Osho, Daila Lama etc.pentru ca mi-au placut si doar atat, nimic mai mult.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da ion creanga iti place? el e cel mai mare poet al romanilor? da amintiri din copchilarie? de adrian nastase? noi vrem cosbuc, de george pamant? si astia iti dau o directie.e altaceva decat o directa pe care numa un vastag sau doroftei ti-o poate da? mai autenticule mai?

Incearca sa numai gandesti prea mult ca faci afirmatii de genul acesta.Nu am rol de ucenic.Am citit niste cartii si atat, nimic mai mult.Nu trebuie sa te gandeti la viata mea.Gandeste-te la viata ta.

| EmaS a răspuns (pentru Increatul):

Poate ca vrei ceva mai mult, sa devii invatator!laughing
La viata mea ma gandesc in fiecare zi si nu numai la aceasta ci si la cea vesnica!

Nu am nici rol de invatator.Imi exprim o parere si atat, nimic mai mult.Esti preocupata mai mult viata dupa moarte, decat cu viata inainte de moarte? Nu exista ieri, nu exista nici maine, exista azi si atat, traieste doar clipa prezenta.Nu te gandi la ''Trecut,, nici la ''Viitor,, numa la ''Prezent,,. Viaţa este un veşnic mister, e o veşnică surpriză, e mereu nouă. Despre viata ''Vesnica,, despre care vorbesti tu ma abtin sa comentez.Ti-am explicat ce inseamna cuvantul ''Vesnic,, asociat vietii.Viata este aici si acum atat.

Întrebări similare