Nu e de mirare ca toate tarile ortodoxe sunt sarace. In aceste tari, biserica tine loc de cultura, iar un popor fara cultura nu are cum s-o duca bine vreodata.
Bisericile sunt o risipa de spatiu si bani. Dumnezeu nu exista si cei ce vor sa ma contrazica n-au decat sa-si faca biserici din banii lor nu din ai statului. Dupa aceea ne miram de ce e Romania cea mai saraca tara din Europa.
Si cat a muncit banciu asta la viata lui? ce parere are el despre munca? si stie el ma rog parerea bisericii ortodoxe despre munca? dupa cum comenteaza sant convins ca nu are habar mai mult decat un ateu banal de TPU, care avand nevoie de atentie, a incercat sa epateze prin cateva vorbe stiind ca are niste prosti numiti fani, ce vor aclama si vor aplauda.asa numitii aplaudaci ai unor asa zisi idoli, de nimic, sper ca nu vrei si exemple ca umplu pagina cu m...ti si m...te din astea de care sant tembeliziunile pline si care iubesc munca, precum magarul fuga, si care lucrat-au in viata lor precum musca la arat.
Fiecare preot indeamna la munca, dar ca sa auda Banciu acest lucru ar fi trebuit sa trea ca si el pe la Biserica macar o data o in viata. Dar... a recunoscut ca nu atrecut...
Iata exemplul a doi preoti care indeamna la munca>
Un astfel de caz este şi cel al Părintelui Nicolae Tanase de la Valea Plopului - fondatorul Pro Vita. El se ocupa de cresterea copiilor orfani precum si a celor salvati de la avort pentru a li se acorda,,, dreptul la viata". Desi numarul lor este foarte mare, undeva intre 300 si 400 (cu mai bine de un an în urmă avea 328 de suflete), asociatia Pro vita de care se ocupa Parintele Nicolae T. este gata sa primeasca orice alt copil care ar putea sa fie salvat pe aceasta cale de la avort... Puteti gasi mai multe informatii şi pe youtube sau internet,... (http://www.valeaplopului.com/)
Un alt exemplu asemănător este cel al părintelui episcop vicar de Cernăuţi Mihail Jar, cu reşedinţa la Bănceni. El creşte peste 400 de copii orfani la Căminul din Molniţa. Cert e că, din 1990 încoace, lucrarea Părintelui Mihail nu a mai putut fi oprită de nimeni şi nimic. Pe locurile până nu demult pustii ale Bănceniului, astăzi de ridică o mănăstire cu aproape 200 de vieţuitori. Tot aici îşi găsesc lăcaş şi alinare peste 100 de bătrâni, care primesc nu doar mâncarea de zi cu zi, ci şi asistenţă medicală şi, nu de puţine ori, sprijin pentru familiile lor.
Am auzit ceva de valea plopului din jud.Prahova.Acolo in acel sat unde nu exista apa curenta si canalizare.In schimb exista 28 de biserici ridicate de acest popa numit Nicolae Tanase/in jurnalul national locuitorii de acolo au s-au declarat multumiti spunand ca scutul credintei i-a ferit de necazuri.Nemultumitii sunt putini si timizi, evitand sa isi strige dezaprobarea in gura mare, mai ales ca preotul este foarte darnic cu satenii, potrivit presei locale.foarte bine ca ajuta satenii de acolo, dar la ce-i trebuie 28 de biserici?
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: