| Pantera2012 a întrebat:

Raiul este de fapt Iadul?
Toata viata suntem credinciosi si traim cu gandul ca o sa ajungem in Rai. Dar ce se intampla daca aflam ca Raiul este de fapt Iadul? Isus ne demonstreaza chiar El insusi.
Isus pe cruce, alaturi de cei doi talhari:
Luca 23:39
Iar unul din facatorii de rele rastigniti, Il hulea, zicand: Nu esti Tu Hristosul? Mantuieste-Te pe Tine Insuti si pe noi. Iar celalalt, raspunzand, il certa, zicand: Nu te temi tu de Dumnezeu, ca in aceeasi osanda esti?
Si zicea lui Isus: Pomeneste-ma, Doamne, cand vei veni in imparatia Ta.
Si Isus i-a zis: Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in Rai.
Dar Isus a lasat sa fie rastignit pentru a intra in Iad si pentru a elibera toti oamenii nevinovati care intrasera acolo (pentru ca de la pacatul lui Adam si Eva toti oamenii intrau in Iad). De fapt Isus nu a zis "Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu Mine in Rai", ci a zis: "Adevarat graiesc tie, astazi vei fi cu mine in Iad"!
Deci prin Isus, paradisul inseamna Iad P. S o sa ne vedem in Iad cu toti la Sfarsitul Lumii cand o sa fie laughing rolling on the floor macar ne traim si noi Zilele astea pe pamant laughing rolling on the floor

48 răspunsuri:
| blagasamuel a răspuns:

NU fi nesimtit. Si nu iti bate joc de Dumnezeu. NU sti cu cine ai de a face!

| LotusRadioactiv a răspuns:

Fa diferenta intre cele doua adverbe de timp: astazi si acum. Nicaieri nu spune ca Iisus a stat numai in Iad. Plus ca, logic vorbind, nu putea sa lase sufletele sa rataceasca pana ce vor gasi Raiul (dupa ce le eliberase), aveau nevoie de o calauza, daca tot stam atata la speculatii.

| Arthur a răspuns:

Da, şi albul este de fapt negru, prostul este de fapt deştept, arşiţa - răcoare şi mai vezi tu ce de fapt nu vezi.

| Esperança a răspuns:

Se vede ca taticutul tau soimos, ti-a dat lectii bune.Esti pe calea luiwinking

| Esperança a răspuns:

Isus Hristos NICIODATA nu a coborat si nici nu va cobori vreodata in Iad.
El a inviat oamenii morti,dar Isus Hristos detine toata puterea, nu era nevoie sa se duca in morminte la morti, oamenii inviaza la un singur Cuvant al Sau.
De EL asculta chiar si demonii.

Răspuns utilizator avertizat
| morningstar a răspuns:

Isus fost in Rai dupa moartea Sa si apoi a mers in Iad ca sa vesteasca oamenilor mantuirea. E clar ca se face diferenta intre Rai si Iad, nu este loc de interpretare. I-a zis celuilalt talhar "Azi vei fii cu mine-n Rai'', dupa care doar El a mers in Iad ca sa ofere mantuirea celor ce nu au avut sansa aceasta.

| ateu123 a răspuns (pentru Esperança):

A coborat scrie in noul testament a eliberat mortii de sub rugul focului tiam scris si versetul

| Esperança a răspuns (pentru ateu123):

Of,Ray, i-a eliberat,dar nu s-a dus la ei in Iad, citeste tot raspunsul meu.
Am zis ca El trebuie doar sa spuna si oamenii sunt eliberati in Numele Lui.
El e Sfant nu se duce in Iad!
Si azi suntem eliberati tot prin El, tot Isus Hristos ne elibereaza.
Doar nu crezi ca suntem legati in lanturi la propriu si El vine la propriu si dezleaga lanturile?

Vreo dovada ca lea eliberat exista? apropo am vazut pe alba ca zapada imi canta dance

Foarte bine. Ma bucur pentru tine.

Asta ma enerveaza razi cand isi spun ca un balaur canta house la mine in casa e amuzant, dar cand isi spun ca un sapre vorbea spui da e adevarat de parca ai avea vreo dovada

| ghiolbitza a răspuns:

Inainte sa incepi si tu sa debitezi tampenii ca Soimos, hai sa iti explic cum e treaba cu coborarea in Iad a lui Hristos. Scrierile apocrife care fac referire la acest moment spun ca talharul mentionat de tine a fost primul om care a intrat in Rai. Nimeni pana la moartea lui Hristos nu mai intrase in Rai, de la caderea lui Adam Raiul era locuit numai de ingeri. Si zic apocrifele astea ca, in timp ce Hristos era in Iad si elibera pe toti din cursele vrajmasului, talharul asta statea langa portile Raiului si astepta. Raiul era inchis si heruvimul cu sabie de foc inca pazea portile lui. Acuma, ca sa intelegi cum vine treaba asta, Hristos nu a stat in iad decat putin timp, nici macar o zi. De asta a zis taharului,, astazi vei fi cu Mine in rai`` pentru ca El stia ce si cum va fi. Hristos nu a ramas in iad - chiar nu stiu de unde ti-a venit tie ideea asta, dupa ce a biruit portile mortii a mers la Rai impreuna cu toti cei din Iad. ATENTIE, nu toti din iad au fost salvati. Doar cei care au ascultat legea divina si care au trait dupa cuvantul lui Dumnezeu. No, sper ca intelegi ideea, mai clar de atat chiar nu stiu sa-ti explic. Mai documenteaza-te si tu inainte sa postezi tampenii de genul asta.

| ateu123 a răspuns (pentru ghiolbitza):

De unde sti ca inainte de ala nu a mai intrat nimeni? deunde sti ca isus a intrat cu cineva?

Eu nu rad de tine. Nu esti singurul care vede balauri cantand, feti frumosi, albe ca zapada la spitalul 9 sunt mai multi.

Si tu care crezi in sarpe vorbind esti normal

| Vladuthz a răspuns (pentru blagasamuel):

Ammm...cu nimeni o.O? esti nebun?

| ateu123 a răspuns (pentru blagasamuel):

Da chiar cu cine avem de a face? cu alba ca zapada? scufita rosie? alt personaj imaginar

| EmaS a răspuns:

Iata ce a pregatit Isus pentru credinciosi:Apoi am văzut un cer nou şi un pământ nou; pentru că cerul dintâi şi pământul dintâi pieriseră, şi marea nu mai era.
Isa 65.17; Isa 66.22; 2Pet 3.13; Apoc 20.11;
2 Şi eu am văzut coborându-se din cer, de la Dumnezeu, cetatea sfântă, Noul Ierusalim, gătită ca o mireasă împodobită pentru bărbatul ei.
Isa 52.1; Gal 4.26; Evr 11.10; Evr 12.22; Evr 13.14; Apoc 3.12; Apoc 21.10; Isa 54.5; Isa 61.10; 2Cor 11.2;
3 Şi am auzit un glas tare care ieşea din scaunul de domnie şi zicea: „Iată cortul lui Dumnezeu cu oamenii! El va locui cu ei, şi ei vor fi poporul Lui, şi Dumnezeu însuşi va fi cu ei. El va fi Dumnezeul lor.
Lev 26.11-12; Ezec 43.7; 2Cor 6.16; Apoc 7.15;
4 El va şterge orice lacrimă din ochii lor. Şi moartea nu va mai fi. Nu va mai fi nici tânguire, nici ţipăt, nici durere, pentru că lucrurile dintâi au trecut."
Isa 25.8; Apoc 7.17; 1Cor 15.26-54; Apoc 20.14; Isa 35.10; Isa 61.3; Isa 65.19;
5 Cel ce şedea pe scaunul de domnie a zis: „Iată, Eu fac toate lucrurile noi." Şi a adăugat: „Scrie, fiindcă aceste cuvinte sunt vrednice de crezut şi adevărate."
Apoc 4.2-9; Apoc 5.1; Apoc 20.11; Isa 43.19; 2Cor 5.17; Apoc 19.9;
6 Apoi mi-a zis: „S-a isprăvit! Eu sunt Alfa şi Omega, Începutul şi Sfârşitul. Celui ce îi este sete îi voi da să bea fără plată din izvorul apei vieţii.
Apoc 16.17; Apoc 1.8; Apoc 22.13; Isa 12.3; Isa 55.1; Ioan 4.10-14; Ioan 7.37; Apoc 22.17;
7 Cel ce va birui va moşteni aceste lucruri. Eu voi fi Dumnezeul lui, şi el va fi fiul Meu.
Zah 8.8; Evr 8.10;
8 Dar, cât despre fricoşi, necredincioşi, scârboşi, ucigaşi, curvari, vrăjitori, închinătorii la idoli şi toţi mincinoşii, partea lor este în iazul care arde cu foc şi cu pucioasă, adică moartea a doua."
1Cor 6.9-10; Gal 5.19-21; Efes 5.5; 1Tim 1.9; Evr 12.14; Apoc 22.15; Apoc 20.14-15;
9 Apoi unul din cei şapte îngeri, care ţineau cele şapte potire pline cu cele din urmă şapte urgii, a venit şi a vorbit cu mine, şi mi-a zis: „Vino să-ţi arăt mireasa, nevasta Mielului!"
Apoc 15.1-7; Apoc 19.7; Apoc 21.2;
10 Şi m-a dus, în Duhul, pe un munte mare şi înalt. Şi mi-a arătat cetatea sfântă, Ierusalimul, care se cobora din cer de la Dumnezeu,
Apoc 1.10; Apoc 17.3; Ezec 48; Apoc 21.2;
11 având slava lui Dumnezeu. Lumina ei era ca o piatră preascumpă, ca o piatră de jasp, străvezie ca cristalul.
Apoc 21.23; Apoc 22.5;
12 Era înconjurată cu un zid mare şi înalt. Avea douăsprezece porţi, şi, la porţi, doisprezece îngeri. Şi pe ele erau scrise nişte nume: numele celor douăsprezece seminţii ale fiilor lui Israel.
Ezec 48.31-34;
13 Spre răsărit erau trei porţi; spre miazănoapte, trei porţi; spre miazăzi, trei porţi, şi spre apus, trei porţi.
Ezec 48.31-34;
14 Zidul cetăţii avea douăsprezece temelii, şi pe ele erau cele douăsprezece nume ale celor doisprezece apostoli ai Mielului.
Mat 16.18; Gal 2.9; Efes 2.20;
15 Îngerul care vorbea cu mine avea ca măsurătoare o trestie de aur, ca să măsoare cetatea, porţile şi zidul ei.
Ezec 40.3; Zah 2.1; Apoc 11.1;
16 Cetatea era în patru colţuri, şi lungimea ei era cât lărgimea. A măsurat cetatea cu trestia, şi a găsit aproape douăsprezece mii de prăjini. Lungimea, lărgimea şi înălţimea erau deopotrivă.
17 I-a măsurat şi zidul, şi a găsit o sută patruzeci şi patru de coţi, după măsura oamenilor, căci cu măsura aceasta măsura îngerul.
18 Zidul era zidit de jasp, şi cetatea era de aur curat, ca sticla curată.
19 Temeliile zidului cetăţii erau împodobite cu pietre scumpe de tot felul: cea dintâi temelie era de jasp; a doua, de safir; a treia, de calcedonie; a patra, de smarald;
Isa 54.11;
20 a cincea, de sardonix; a şasea, de sardiu; a şaptea, de crisolit; a opta, de beril; a noua, de topaz; a zecea, de crisopraz; a unsprezecea, de iacint; a douăsprezecea, de ametist.
21 Cele douăsprezece porţi erau douăsprezece mărgăritare. Fiecare poartă era dintr-un singur mărgăritar. Uliţa cetăţii era de aur curat, ca sticla străvezie.
Apoc 22.2;
22 În cetate n-am văzut niciun Templu; pentru că Domnul Dumnezeul cel Atotputernic ca şi Mielul sunt Templul ei.
Ioan 4.23;
23 Cetatea n-are trebuinţă nici de soare, nici de lună, ca s-o lumineze; căci o luminează slava lui Dumnezeu, şi făclia ei este Mielul.
Isa 24.23; Isa 60.19-20; Apoc 21.11; Apoc 22.5;
24 Neamurile vor umbla în lumina ei, şi împăraţii pământului îşi vor aduce slava şi cinstea lor în ea.
Isa 60.3; Isa 60.5; Isa 60.11; Isa 66.12;
25 Porţile ei nu se vor închide ziua, fiindcă în ea nu va mai fi noapte.
Isa 60.11; Isa 60.20; Zah 14.7; Apoc 22.5;
26 În ea vor aduce slava şi cinstea neamurilor.
Apoc 21.24;
27 Nimic întinat nu va intra în ea, nimeni care trăieşte în spurcăciune şi în minciună; ci numai cei scrişi în Cartea Vieţii Mielului.

Iar cei ce nu I-au slujit vor fi aruncati in iazul de foc si pucioasa.

Dar cine a zis ca eu cred in sarpe vorbitor?
Tu confunzi borcanele. Hai ca-ti explic:
Dumnezeu l-a pedepsit pe diavol facand-ul sa se tarasca,precum un sarpe,iar cel care vorbea era diavolul, nu sarpele in sine.
Biblia nu se refera ca vorbea sarpele, reptila.

| cristi202 a răspuns:

Hei, dar ia tot ce zice in Biblie, nu doar parti care iti convin. Tot acolo zice si ca la Dumnezeu "o mie de ani sunt ca o zi si o zi ca o mie de ani". Timpul e relativ, o zic si oamenii de stiinta. Asa ca, tot ce spui tu aici e bla-bla, daca e sa tii cont de asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma pui de soimos? se vede cat esti de pupincurist copiind sau folosind doua nikname-uri. pune virgula dupa astazi, deci adevarat iti spun tie astazi, vei fi cu mine in rai.cand? cand vei veni in imparatia ta.esti atat de departe de adevar si tu si voi incat ma mir; oare voi ganditi? cititi? studiati? sau doar va bateti joc si asta va da impresia ca santeti inteligenti? e trist fiindca doar voi credeti asta.eu nu.

Sarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?"ar femeia a zis către şarpe: "Roade din pomii raiului putem să mâncăm;
3. Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!"
4. Atunci şarpele a zis către femeie: "Nu, nu veţi muri!

| ateu123 a răspuns (pentru cristi202):

O zi are 24 de ore sa stii pentru noi toti indiferent daca suntem dumnezeu, om, pasare sau orice alt lucru cristi e ilogic afirmatia ta sau la tine inca pamantul e centrul pamantului?

Dumnezeu nu la pedepsit pe satana ca nu avea de ce totul mergea perfect, dupa izgonire la pedepsit

Diavolul vorbea prin sarpe. Ce nu intelegi?

| ateu123 a răspuns (pentru EmaS):

Fi creativa ema nu tot copy paste daca ai citit biblia nu e greu de dat un raspuns

Scrie in biblie asa ceva? http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=3 Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu de ce minti?

| EmaS a răspuns (pentru ateu123):

Eu stiu foarte bine ce loc mi-a pregatit Domnul, dar poate ca pe mine nu ma crede, dar Cuvantul trebuie sa il creada.

Normal ca dupa izgonire,am zis eu ca inainte?
Stai sa explic mai bine,poate n-am fost destul de explicita.
Diavolul, a amagit-o pe Eva iar apoi pe Adam, printr-un sarpe.
Nu vorbea sarpele, ci diavolul vorbea printr-un sarpe.

Nu m-am exprimat eu bine sus, pentru ca a trebut sa dau si alte raspunsuri si n-am prea fost atenta la exprimare si mai am si tastatura asta care a luat-o razna!