Pai paradisul este exact ca un banchet scrie in biblie, iar rasplata biblica pai trebuie sa respecti toate cele 10 porunci, iar atunci cand ai gresit sa mergi la binerica si sa ii spui lui Dumnezeu ca iti pare rau etc...
Nu cred in asa ceva, iar adam si eva sunt doar personaje parerea mea, nu prea imi vine mie sa cred ca au existat mai ales ca ea a fost creata din coasta lui
Paradisul este exact ca un banchet- de unde ai scos analogia asta, ca nu cred ca in Biblie spune ca Poarta Raiului va avea balonase si betele iar inauntru vor fi fursecuri, prajituri si ceva bauturi(racoritoare bineinteles)?!?
Nu stiu ce spun crestinii, dar nu poti sa traiesti in afara timpului, viata asa cum o stim noi presupune timp. Cel mult poti sa existi ca o fotografie. Ca informatia sa circule intre doi neuroni este nevoie de un interval de timp, daca nu ai timp nu ai nimic. Nu poti sa gandesti, nu poti sa te misti nu poti sa mori, nu poti sa faci nimic. Ma rog, crestinii spun ca nu corpul biologic ajunge in acea stare de atemporalitate ci "sufletul".
Fiindca ai adus vorba, ce inseamna in afara timpului? Din ce scriere crestina ai luat formularea?
Alfalupule? si indienii traiau in afara timpului. uite o chestie; cum sant domnule indienii? doamna cat e ceasul? este 5.si este desigur important pentru dumneavoastra? da.este.ei pentru indian nu conteaza deloc.el face, ceia ce face, atunci cand vrea fara sa-lintereseze ceasul.deasemeni; cati ani ai? nustiu.cum asa? cand te-ai nascut? pai am intrebat pe cel mai batran om din trib, si mi-a spus ca... vara.
Eu nu am sustinut, eu doar am intrebat.
Rasplata biblica(dogma crestina) nu propune indumnezeirea, un loc in imparatia lui Dumnezeu(in rai)? Dumnezeu este dependent de timp sau independent de el? Daca Dumnezeu nu se supune timpului, omul(sufletul) care este rasplatit cu indumnezeirea ar trebui sa fie tot independent de timp.
In plus, am vazut multe afirmatii ale crestinilor in care sustineau, sau dadeau de inteles ca cei rasplatiti se vor "bucura" de o viata in imparatia lui Dumnezeu, viata(existenta) care nu se desfasoara in timp.
Cum demonstrezi tu ca nu poate exista ceva in afara toimpului? Pe ce te bazezi pe ceva care vine ''din timp'', ceva relativ? De ce nu pleci intr-o analiza invers de sun in jos si nu de jos in sus!
Am afirmat ca viata nu poate exista in afara timpului, nu ca nu poate exista nimic in afata timpului.
Cum dovedesti ca nu poate exista in afara timpului viata?