Bineinteles ca da.Stiinta nu face altceva decat sa confirme ca Biblia are dreptate!
In ce sens Biblia are dreptate? Consideri ca Biblia este dreapta?
Ambele vor sa demonstreze Prostia umana:Stiinta incearca sa o indrepte, iar Religia doreste sa o amplifice!
"Realitatea biblica" e realitatea stiintifica asa cum era inteleasa la vremea respectiva, undeva aproape de 0, din 10. Problema e ca lumea nu stie => nu crede, si creeaza mereu alte basme pentru a-si sustine credinta http://i.imgur.com/plOVg.jpg
Multe din verigile lipsa care au fost aduse ca dovezi s-au dovedit a fi false. Orice plan are un proiectant. Universul are un plan foarte complex.Prin urmare, universul a avut un Proiectant. Isac Newton a confirmat implicit validitatea argumentului teologic atunci cand si-a exprimat uimirea in fata planului pe care il scotea la iveala sistemul nostru solar.El afirma ca el a putut aoarea doar prin sfatul si stapanirea unei Fiinte inteligente si puternice.
Dar William Palley a fost cel care a conferit celebritate argumentului, atunci cand a facut afirmatia rezonabila ca orice ceas necesita un ceasornicar. Daca te plimbi prin padure si gasesti un ceas Rolex cu diamante, ce concluzie tragi tu cu privire la cauza acelui ceas? E produs de vant si de ploaie, de o conlucrare a fortelor naturale? Nu exista nici o indoiala in mintea ta ca o fiinta inteligenta a facut acel ceas.
Cu ultima intrebare se ocupa Abiogeneza.
Ce e teoria a explicat Inferno.
E mai plauzibila versiunea oamenilor de stiinta decat ce zic religiile.
Ma gandeam intr-o zi la ceva si nu am cautat pe net sau altundeva pentru a nu-mi influenta gandirea. Nu cauta nici tu, raspunde cum stii. Deci, daca Adam si Eva au fost primii, ca oamenii sa ajunga pe alte continente ar fi trebuit ca ele sa fie unite la inceput, inceputul "iudeo crestinesc", in rest stiu cum a fost treaba. Bun. Asta inseamna ca absolut toti oamenii aveau ideea de "dumnezeu", 6000 de ani nu e asa mult ca sa se piarda de tot + ca primii oameni traiau mult. De ce in America si Asia, de exemplu, ca sa luam extremitatile, aia aveau alti zei, fara vreo asemanare cu zeul iudeo crestin? Invatatura se pierde, asta pentru ca nu se transmite exact, dar ideea generala se trasmite. Intelegi ce vreau sa spun? Folosesc cuvinte simple.
Pai sa vedem. Noi cunoastem istoria poporului evreu datorita Bibliei.''realitatea stiintifica'', fie cum vrei sa o numesti si cea biblica au aproape totul in comun. Chiar prin demonstratii stiintifice se pot demonstra pai concret evenimentele biblice. PS: ai vazut experimentul cu arca lui noe facut de niste fizicieni in insulele galapagos parca?
Mai sunt scrieri care sa ne zica de istoria evreilor, nu doar biblia.Eu n-am auzit de experimentul ala.
Nu, biblia zice ca pamantul are 4 colturi, are un mijloc...Stiinta o contrazice.
Un experiment a demonstrat adevarul Bibliei? Imi este imposibil sa pricep! Oare ce inseamna pentru tine adevar?
Nu deoarece Biblia spune ca omul e creat de Dumnezeu, iar stiinta spune ca se trage din maimuta.Cine se crede animal a luat-o razna.Biblia completeaza stiinta.Nu e stiinta inaintea biblia.De la Dumnezeu e stiinta.
"Cine se crede animal a luat-o razna."
Tu te crezi ceva diferit? Lamureste-ma si pe mine, din ce clasa faci parte? Din punct de vedere biologic, desigur.
Suntem animale, care-i problema? Nu-ti convine realitatea? Cu ce te diferentiezi tu de un animal?
Singura diferenta dintre noi si animale este faptul ca noi gandim la un nivel superior si putem retine mai multe lucruri, dar in rest si animalele au sentimente, pot gandi, retine, visa.
"De la Dumnezeu e stiinta." De ce ar crea Dumnezeu o cale prin care oamenii s-ar intoarce impotriva Lui?
Animalele nu au sentimente fac totul din instinct. cand vede ca un om ii da de mancare, animalul il urmeaza.nu poti sa spui sa spui ca animalele au sentimente si ratiune ca atunci nu ne-ar ataca cand ne-am apropria de ele(ma refer la animalele salbatice si violente).eu nu te cred ca ai fi un animal, dar daca te consideri asta e.
De ce sa nu ne atace animalele? O meritam. Le distrugem mediul de viata, le vanam, le capturam si apoi le vindem. Meritam sa fim atacati de ele.Plus ca majoriatate o fac pentru a-si apara teritoriul si puii.
Unele specii dupa imperechere raman impreuna pentru a avea grija de pui.Isi apara puii de oricine se apropie de ei, ii invata cum sa supravietuiasca, le face rost de hrana.
La fel ca si omul.Cum poti spune ca nu au sentimente? Mai degraba omul nu are sentimente, el este un parazit pe aceasta planeta, nu face decat sa o distruga si sa ucida. Cate specii de animale nu au disparut din cauza omului?
Dar nu poti sa spui ca ne tragem din animal(maimuta). dumnezeu la facut pe adam si tot el a dat nume fiecarui animal.un exemplu ar fi ca un copil se duce la gradina zoologica si se uita la un urs.el este protejat de parinti lui sa nu se apropie de grati ca nu cumva ursul din reflexele lui de animal sa de-a ca laba.ce ursul mai gandeste cand vede un copil mic? si ar face si cu un adult.animalul tot animal ramane.
Si omul cand e singur in salbaticie fara hrana, cand vede un animal ce face? Nu-l vaneaza si-l manaca?
Animalele au fost date pentru hrana omului.asa a lasat Dumnezeu, chiar daca nu ar trebui sa le mancam, sa le lasam sa traiasca ca avem destule legume si fructe.
mosc întreabă: