Religia se bazeaza pe credinta, deci nu echivaleaza cu adevarul. Doar adevarul te face sa fii liber.
Care adevar?
Cand faci un lucru, tii cont de ceva. Daca acel ceva de care tii cont e un adevar, adica e ceva verificat ca este asa, atunci e foarte bine. Daca mergi doar pe credinta, sansele sa nu faci un lucru bun cresc. De exemplu, daca crezi ca te apara cineva de ceva intr-o anumita situatie si tu doar crezi lucrul asta, deci nu e ceva sigur si te pui in acea situatie cu speranta si siguranta ca vei fi aparat, poti avea surpriza neplacuta sa constati ca nu s-a intamplat asa cum ai crezut.
Faza interesanta e ca nu apuca sa constate ca nu s-a intamplat asa cum a crezut. Cand moare nu-L duce in cer Dumnezeu si nu mai stie nimic - creierul se descompune si nu mai are creier cu care sa gandeasca. Atata timp cat credinta il incurajeaza sa faca pana la moarte atunci e bine. Cei care nu cred realizeaza mai putine lucruri in viata.
Asa este, dar e valabil pentru toti. Si cei care cred, daca credinta lor ar fi o fantezie, (si dupa parerea mea este o fantezie) nu vor mai sti ca s-au inselat o viata intreaga si au pierdut timpul citind povesti in loc sa faca altceva mai bun si va fi pierderea lor, iar cei care i-au indemnat sa isi piarda timpul astfel nu au nimic de pierdut.
Gresit: "Religia falsa e subjugare mascata in timp ce necredinta e subjugare pe fata?"
Corect:"Religia e subjugare pe fata in timp ce necredinta e eliberare din teama de povesti imaginare"
Vorbesc de subjugare, nu de teama.
Da.Am inteles.
Religia e subjugare, iar necredinta e eliberare(at least de biserica si popi).
Necredinta e ca atunci cand cineva sare din lac in put, scapa de una si da de alta nasoala.