Gresit: "Religia falsa e subjugare mascata in timp ce necredinta e subjugare pe fata?"
Corect:"Religia e subjugare pe fata in timp ce necredinta e eliberare din teama de povesti imaginare"
Religia se bazeaza pe credinta, deci nu echivaleaza cu adevarul. Doar adevarul te face sa fii liber.
Da.Am inteles.
Religia e subjugare, iar necredinta e eliberare(at least de biserica si popi).
Cand faci un lucru, tii cont de ceva. Daca acel ceva de care tii cont e un adevar, adica e ceva verificat ca este asa, atunci e foarte bine. Daca mergi doar pe credinta, sansele sa nu faci un lucru bun cresc. De exemplu, daca crezi ca te apara cineva de ceva intr-o anumita situatie si tu doar crezi lucrul asta, deci nu e ceva sigur si te pui in acea situatie cu speranta si siguranta ca vei fi aparat, poti avea surpriza neplacuta sa constati ca nu s-a intamplat asa cum ai crezut.
Faza interesanta e ca nu apuca sa constate ca nu s-a intamplat asa cum a crezut. Cand moare nu-L duce in cer Dumnezeu si nu mai stie nimic - creierul se descompune si nu mai are creier cu care sa gandeasca. Atata timp cat credinta il incurajeaza sa faca pana la moarte atunci e bine. Cei care nu cred realizeaza mai putine lucruri in viata.
Asa este, dar e valabil pentru toti. Si cei care cred, daca credinta lor ar fi o fantezie, (si dupa parerea mea este o fantezie) nu vor mai sti ca s-au inselat o viata intreaga si au pierdut timpul citind povesti in loc sa faca altceva mai bun si va fi pierderea lor, iar cei care i-au indemnat sa isi piarda timpul astfel nu au nimic de pierdut.
Necredinta e ca atunci cand cineva sare din lac in put, scapa de una si da de alta nasoala.