| Andrei7520152 a întrebat:

Religia ne face oameni mai buni/ mai morali? De ce credeti ca avem nevoie de religie in societate?

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Da, mai ales în vechiul testament God te făcea un om bun spunându-ți să-i ucizi pe cei ce-i iubești cu peiter DOAR dacă îți spun să te închini altui zeu:
„Pedeapsa pentru cel ce aţâţă la închinarea la idoli.
6 Dacă fratele tău, fiul mamei tale, sau fiul tău, sau fiica ta, sau nevasta care se odihneşte la sânul tău, sau prietenul tău pe care-l iubeşti ca pe tine însuţi, te aţâţă în taină, zicând: „Haidem şi să slujim altor dumnezei!" – dumnezei pe care nici tu, nici părinţii tăi nu i-aţi cunoscut,
Deut 17.2; Gen 16.5; Deut 28.54; Prov 5.20; Mic 7.5; 1Sam 18.1-3; 1Sam 20.17;
7 dintre dumnezeii popoarelor care vă înconjoară, lângă tine sau departe de tine, de la o margine a pământului până la cealaltă –
8 să nu te învoieşti şi să nu-l asculţi; să n-arunci spre el o privire de milă, să nu-l cruţi şi să nu-l ascunzi.
Prov 1.10;
9 Ci să-l omori; întâi mâna ta să se ridice asupra lui ca să-l omoare, şi apoi mâna întregului popor;
Deut 17.5; Deut 17.7; Fapt 7.58;
10 să-l ucizi cu pietre şi să moară, pentru că a căutat să te abată de la Domnul Dumnezeul tău care te-a scos din ţara Egiptului, din casa robiei.
11 Să se facă aşa, pentru ca tot Israelul să audă şi să se teamă, şi să nu se mai săvârşească o faptă aşa de nelegiuită în mijlocul tău.
Deut 17.13; Deut 19.20;"

Și da, avem nevoie de religie ca să țină prostimea sub control, îți dai seama cât ar crește numărul de crime dacă în Biblie nu ar scrie că n-ai voie să ucizi? Omul prost știe doar de frică.

27 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, religia ne invata sa fim mai buni, mai morali.
Avem nevoie de religie in societate sa nu involuam in primitivism.

| Angelique1 a răspuns:

Religia ne ajuta sa scoatem bunatatea din suflet.totodata religia ne ajuta sa separam binele de rau, ne ajuta sa facem un zid in jurul nostru si sa nu cadem in mainile raului.Stiu ca suna cam...dar gandeste-te daca toti care se tem de Dumnezeu nu s-ar mai teme...totul ar lua razna,ar fi mai multe crime, jafuri, violuri etc.

| EmaS a răspuns:

Chiar daca am avut parte de o educatie buna,am avut principii si valori sanatoase,vreau sa va spun ca religia m-a schimbat foarte mult, mi-a schimbat modul de viata, atitudinea si directia.Comunismul a vrut sa scoata oameni noi,dar acest lucru il poate face numai Dumnezeu. Duhul Sfant te ajuta sa aduci roada bunatatea,dragostea, credinciosia, indelunga rabdare.

| MortemAeternum a răspuns:

Da ma, tine unele animale sub control, care de frica iadului stau cuminti, iar daca nu ar crede acest iad imaginar probabil ar fi mai rai decat Stalin si Hitler la un loc.

| Cipri3101 a răspuns:

Religia e un suport moral. Ea ajuta persoana sa nu cada in depresie, sa se panicheza, etc. De exemplu, e unu cu o dacie 1300, cand intra in depasirea la un TIR si vede BMW-ul in fata, ce zice prima data? Zice ''Doamne ajuta-ma sa trec!laughing'' Cu ce poate sa il avute? Cu nimic. Daca are noroc trece, daca nu, NU. Daca nu ar avea religie, s-ar panica, ar lesina, ar face infart, etc. si ar intra direct in ''lumea viselor'' laughing. Deci (stiu ca o sa fiu acuzat dar.) religia nu exista, ea e buna dar nu produce nimic. Si eu sunt ortodox, dar nu cred ca pentru (ceva) trebuie sa ma rog la D-zeu 3 luni de zile laughing. Tot ce se intampla pe lume are o logica si nu este nimic divin. fundita?

| Andrei7520152 explică (pentru Angelique1):

Da vezi, aici nu prea inteleg. Foarte multi nici nu cred in Dzeu, si nu o iau razna; nu comit omoruri, jafuri, violuri, etc. Pe scurt, oamenii pot fi buni chiar daca sunt nereligiosi si nu cred in Dzeu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia in general,deci nu numai cea crestina,este deocamdata necesara,intucat este metoda cea mai raspandita si eficinta care intrand in subconstiinmta oamenilor, permite atat mentinerea unor cutume ale societatii din epoca respectiva, cat si teama de a suferii pedepse independent de influenta factorului uman.

| Valentina24 a răspuns (pentru Andrei7520152):

Mai rar astfel de oameni.In final, ce ai de pierdut daca crezi? Sansa la o viata vesnica. Dar daca crezi ce ai de pierdut? Absolut nimic. Este prea fara sens sa nu credem ca se va mai intampla ceva dupa ce murim laughing

| Angelique1 a răspuns (pentru Andrei7520152):

Pentru ca sunt oameni buni iar bunatatea ghici de unde vine? cine crezi ca ti-a bagat-o in suflet?

| Angelique1 a răspuns:

Am si eu o intrebare pentru tine, daca mama/tatal tu Doamne fereste ar fi pe patul de moarte punem pariu ca vei apela la o religie pentru a te ajuta? la inmormantarea ta nu un preot apartinand unei religi iti va tine o slujba pentru ca sa ajungi in rai si nu in iad? deci vezi tu chiar daca pe parcursul vietii fugi de religie tot te vei lovi de ea cand vei muri

| Angelique1 a răspuns:

Chiar daca trupul e incinerat cu sufletul ce faci? crezi ca si el se duce in foc? unde fac eu propaganda? daca eu cred in Dumnezeu inseamna ca fac o propaganda? ti-as sugera sa inveti ce inseamna acest cuvant si dupa sa il folosesti. Dumnezeu crede in toti chiar si in,, credinciosul ipocrit''.si eu chiar sunt credincioasa cu adevarat.

ps.aici nu am vb numai cu tine deci incetez cand vreau eu, cand tu vei face acest site sau tu vei adresa intrebarea atunci vei avea dreptul sa imi spui sa incetez sa vb.

| Andrei7520152 explică (pentru Angelique1):

Educatia si societatea :/ Iti dai seama ca moralitatea se rescrie cu fiecare generatie. nu e ceva innascut. In trecut, sclavia era ceva moral si azi nu mai e. sclavia este imorala pentru ca a avansat societatea, nu pentru ca suntem mai religiosi sau ceva (de fapt suntem mai putin religiosi). nu te nasti cu bunatatea, o preiei din jur. stiu ca suna ciudat, dar cam asta ar fi toata faza

| Angelique1 a răspuns (pentru Andrei7520152):

Asta e altceva, sclavia a fost facuta de oameni.Da multi oameni renunta la religie pentru ca ei cred ca daca ceva rau li se intampla inseamna ca Dumnezeu nu ia ajutat nu se gandesc ca e si vina lor. Dumnezeu iti da dar nu iti baga in traista, asta oameni nu inteleg.Moralitatea vine in mare parte din educatie si credinta, daca una din ele lipseste se simte.

| EmaS a răspuns:

Dumnezeu iubeste pe toti oamenii.El a daruit pe singurul Sau Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu moara, ci sa aiba viata vesnica.Tu alegi daca doresti sa primesti sau nu iertarea Lui.

| Andrei7520152 explică (pentru Valentina24):

Ahhh pariul ui pascal. e veche laughing nimeni nu prea o ia in serios. sunt sute de alte religii care se contrazic. deci daca eu nu cred, pierd; de acord. dar daca tu crezi, si gresesti, si o alta religie are dreptate (sunt o mie!), atunci foarte nasol pentru tine worried

| EmaS a răspuns:

Va pun inainte viata si moartea, binecuvantarea si blestemul.Alege viata ca sa traiesti.

| Gabonne1982 a răspuns:

Societatea are nevoie de religie pentru a mentine o anumita ordine morala. Daca religia n-ar exista, n-am avea nici-un reper.Religia in general te face sa fii mai uman, mai apropiat de semeni si de tine insuti.Sunt multi oameni care au fost transformati total in bine de religie, dar sunt si extreme.Religia care nu este inteleasa ca atare, poate da nastere unor aberatii totale.Probabil ca ai vazut (mai ales in USA) fel de fel de secte dintre cele mai ciudate.Din fericire, noi romanii, avem vocatie religioasa.

| Zenithf a răspuns:

Nu religia, ci credinta ne face oameni mai buni. Religia duce la razboaie, inchizitie, cruciade, oprimare.

| Zenithf a răspuns:

Cand stramosii tai au fost increstinati cu forta, le bagau o bucata de lemn in gura sa nu o poata inchide, ca sa ia cuminecatura fara voie, ce mai poti spune despre religie?
Dar apoi de luptele date intre iconoclasti si iconodori, in Imperiul Bizantin?
Norocul nostru ca traim intr-o perioada de mare toleranta religioasa, altfel ne-am omora care pe care.

Nu e nasol deloc pentru mine. Toate religiile cred intr-o forta divina. Nu conteaza cum se numeste, intr-un final o putem numi cum vrem noi atata timp cat credem in existenta ei! Deci, nu pierd nimic.Tot un Dumnezeu e, die ca il numesti Iehova sau cum ai tu chef.

| Valentina24 a răspuns:

Te asigur ca undeva inauntrul tau recunosti ca exista o forta divina.Sau tot crezi ca ne tragem din maimute? Traiesc oameni cumsecade care nu apartin unei religii.Eu nu apartineam nici unei religii pana acum 2 ani. Contestam existenta unui Dumnezeu cu toata indarjirea mea. Insa m-am trezit intr-un impas extrem de grav si mi-am dat seama ca nu aveam nici o speranta. Exista sau nu, habar n-am.Dar eu vreau sa cred ca exista pentru ca atunci cand imi pare viata cea mai grea sa am o speranta de mai bine. Tu ai aceasta speranta?

| Woodenpints91 a răspuns:

Mi-e scârbă de voi...

| Andrei7520152 explică (pentru Valentina24):

Vb doar teoretic. nu te supara. Normal ca nu sunt toate religiile in aceeasi oala. Ele au diferite zeitati care se contrazic reciproc. Dar de ce e asa important sa 'crezi''? de ce e asa mare lucru? Poate Dzeu (unul care nu apartine unei religii, hai sa imaginam) nici nu da doi bani daca 'crezi' in el (pana la urma de ce i'ar pasa? e egocentrist,? laughing :[ ce e atat de special cu crezutu nu inteleg) si in schimb apreciaza onestitatea, curajul sau perseverenta de ex. atunci din nou nasol pentru noi; pentru ca nu conteaza daca credem

| Andrei7520152 explică (pentru Woodenpints91):

Circa 80% din useri au sub 14 ani. n-are rost prietene.

| KodrutZ a răspuns:

Nu, ne face mai intoleranti - cel putin in.ro. In alte parti, religia are un rol pozitiv in societate. Cu cit mai slab e sistemul de educatie, cu atit mai mare devine ponderea religiei in ea. Oare de ce nu au nevoie sa isi bage coada religia/biserica in tari ca Finlanda, Olanda, Norvegia? Fiindca, daca esti educat cum trebuie, se poate si fara prieteni imaginari.

Nu stiu pentru tine sau restul. Pt mine e important sa cred in ceva, imi simplifica viata big grin

| Valentina24 a răspuns:

Si am deviat de la intrebarea ta.Nu stiu daca religia in sine ne face mai buni.Cat credinta. Daca ma uit la cum s-au batut oamenii pentru apa sfintita inclin sa cred ca nu ne face mai buni, cred ca depinde de fiecare in parte.De ex teroristii astia sigur nu sunt mai buni laughing)