Totul poate fii clasificat ca un drog, toti suntem dependeti de ceva.
Suntem consumatori.
Desigur ca da, http://www.scribd.com/doc/16332067/Mitul-credinei-Radu-Lucian-Alexandru
http://www.scribd.com/......-Alexandru
34. Sa nu credeti ca am venit s-aduc pacea pe pamant; n-am venit sa aduc pacea, ci sabia.
35. Caci am venit sa despart pe fiu de tatal sau, pe fiica de mama sa si pe nora de soacra sa.
36. Si omul va avea de vrajmasi chiar pe cei din casa lui.
37. Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine; si cine iubeste pe fiu ori pe fiica mai mult decat pe Mine nu este vrednic de Mine.
Evanghelia după Matei (cap. 10)
Ar trebuii sa scriu 10 pagini pentru a raspunde la intrebarea ta, insa o sa rezum pe scurt.''Religia,, despre care am invatat eu si nu este scrisa in nici o carte ''Sfanta,,. Autenticitatea trebuie sa fie ''Religia,, omului, cu capacitatea omului de a fi autentic, nevroza dispare.Propria autenticitate a omului a fost reprimată si a fost impus un fals caracter.Nicio idee nu e destul de mare pentru a contine o fiinta umana; fiinta nu poate fi continuta de niciun concept. Toate conceptele schilodesc si paralizeaza.Adevarata incredere este increderea in propriile posibilitati si in potentialul tau.Eu ma incred si ma ghidez in viata din propria mea experienta.Pana nu cunoaste un om nu are voie sa se increada orbeste in ceva.Eu nu car in ghiozdan ''Biblia,,,''Coranul,, si alte ''Carti Sfinte,,.Eu imi gasesc ''Religia,, explorand:muntii, oceanele, marile, deserturile.Eu sunt in dialog cu existenta asa cum este ea.Nu trebuie sa traiesc cu idei abstracte, sa traiesc cu realitatea ii calea.Nu fi catolic, nu fi ortodox, nu fi crestin-fii doar o fiinta umana.Omul a fost hiptnotizat sa creada in aceste prejudecati.Adevarata eliberare este eliberarea de orice ideologie… Nu poti trai fara nicio ideologie? E nevoie de o ideologie? De ce atata nevoie de o ideologie? Este nevoie pentru ca ideologia te ajuta sa ramai prost, e nevoie pentru ca ideologia te ajuta sa ramai lipsit de inteligenta. Este nevoie pentru ca ideologia iti furnizeaza raspunsuri de-a gata si nu mai trebuie sa le gasesti singur.Angajamentul meu trebuie sa fie fata de viata, eu nu trebuie sa ma sacrific pentru non-sensuri.Eu sun preocupat cu viata, inainte de morte.''Rugaciunea,, mea ii cu tot ce ma inconjoara:animalele, plantele, oamenii, copacii, pietrele etc.Adica cred in mine si ma bucur de existenta, de tot ce ma inconjoara.Nu ai cum sa stii cu ce ma ajuta,trebuie sa simtit pe propria piele si o sa vezi ce frumoasa poate sa fie viata fara nici un ''Zeu,,Mai sus mi-ai zisa, nu contest, insa aceea religie nu iti poate salva sufletul, nu te poate elibera, nu te ajuta cu nimic!-(Inainte sa-mi zic punctul de vedere tu aveai raspunsul, asta ii o problema mare, trebuie sa gasesti o cale de vindecare, pentru raspunsurile date inainte de a veni intrebarea s-au raspunsul, hai ca o sa te vindec eu ca am spus ca as fi fost un ''Invatator,, mai bun ca ''Zeii,, si o sa-ti arat calea corecta sa-ti demonstrez la ce ma ajuta.Tu ai o atitudine rigida: ai o idee fixă, reacţionezi pe baza ei; înainte să se ridice întrebarea s-au raspunsul, răspunsul este gata. Răspunsul este total diferit: tu asculţi întrebarea, raspunsul, absorbi întrebarea, vezi situaţia, simţi situaţia, trăieşti situaţia şi din însăşi acea trăire apare răspunsul. Sper sa nu mai gresesti data vitoare.Ai zis ca nu ma ajuta cu nimic, ca nu imi poate salva sufletul, ca nu ma poate elibera(Pentru vrajeala asta ieftina care o practici, cu un aer de ''Predicatoare,, nu merita sa-ti raspund deloc).Nu am de ce sa ma eliberez, pentru ca eu sunt eliberat.Eu nu am constiinta pusa pe pilot automat, eu cred in mine.Fiecare crede in ce vrea el. Data vitoare, nu te mai aprinde ca ''Flacara Olimpica,, asculta si dupa dati cu parerea.
Ce e mintea? Ce e ratiunea? Pot fi acestea distruse? Care e diferenta intre minte si ratiune? Dar despre constiinta, demnitate, onoare si stima, pe acestea in ce sistem etic le bazezi? Acest sistem etic necesita o fundatie metafizica? Daca da, care este aceasta? Dar aceasta fundatie metafizica se sprijina pe vreo teorie a gnoseologiei?
Te rog sa-mi raspunzi la 2 intrebari pentru ca sunt foarte curios, poate nu au legatura cu subiectul dar te rog sa-mi raspunzi:
1. Crezi in Creationism? sau orice alta divinitate inteligenta care sa ne fi creat pe noi oamenii?
2. Crezi in existenta vietii dupa moarte?