| OctavianDanielMaria a întrebat:

Revin cu intrebarea:Cum a bagat Noe Balena in arca? Sau cum a intrat in arca? Nu merge daca ziceti ca nu era nevoie, ca balena a supravietuit in apa.Din doua motive.1)Balena are plamani si trebuie sa respire si 2)Balena ramanea fara apa unde sa stea, ca se stie ca vaporii de apa se ridica in atmosfera si formeaza norii si la potop toata apa era in nori.Si e o prostie sa crezi ca apa exista in amosfera asa cum zice in Biblie, ca Dumnezeu a dat drumul la robinetele din cer rolling on the floorSau cum era fraza aia.

64 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| marinaru777 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Si pe ou cine l a facut daca oul a fost primul? Apare asa un ou din senin?

| RAY a răspuns (pentru anonimg):

A căzut apă din cer chiar dacă norii nu existau până atunci.
Deci până la potop, pământul era udat doar de rouă rolling on the floor rolling on the floor

Importanță
Roua raportată la cantitatea totală de precipitații, conform statisticilor în Europa Centrală, reprezintă numai un procent de 2 - 5 %. Procesul de condesare, și răcirea aerului cu formare de apă are o importanță mai mare în regiunile tropicale. Cantitatea mică de apă rezultată prin condensare are o importanță mare pentru supraviețuirea plantelor în regiunile aride ca deșertul Namib sau deșertul Atacama.

| RAY a răspuns (pentru marinaru777):

Si pe ou cine l a facut daca oul a fost primul? Apare asa un ou din senin?

Si pe dumnezeu l a facut daca dz l a fost primul? Apare asa un zeu din senin?

| RAY a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

O adevarata comedie

| cristi202 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu exista apa in atmosfera?!? Omul nu poate suoravietui fara un minim de 50% umiditate in aer. Stii cit e aia? E mult. Dar de obicei, eu undeva intre 65% si 75%. Se vede cit cunosti...

Asta nu e un argument.

"Nu exista apa in amosfera, exista vapori de apa". Pai vaporii de apa ce sunt? Nu e tot apa, doar ca nu in forma lichida?
"Daca ar exista apa in atmosfera, ar ploua si fara nori." Clar nu stii cum se formeaza ploaia.
Dar uita-te la ce zici. Nu prea ai habar la raportul dintre apa si mediul inconjurator.

Rizi din prostie. Da, avem apa in casa. De aceea apare mucegaiul si igrasia. Pe unii pereti iarna, fiind reci, apa se condenseaza si chiar curge. Am vazut destui, sunt (si) zugrav de meserie.
Dar, nu are sens, discutam niste chestii simple care ar gasi o explicatie Bibliei daca doar ai cunoaste si ai realiza tu unele lucruri. Exista multe altele care chiar prezinta o dilema, si despre care merita sa discuti, dar nu cu unul ca tine, care nici la chestii normale nu poate gasi explicatii.

Apa nu e (doar) lichid. Du-te in Antarctica si vei descoperi ca e solid. Vaporii sunt o alta forma a apei, starea gazoasa, dar tot apa e. Ca e lichida, e o forma a ei in anumite conditii. Bine ca nu imi ceri sa iti arat o poza cu oxigenul din aer, care tot in stare gazoasa e (poate fi si el lichid). Vezi cit te pricepi? Confunzi starea unei substante cu substanta insasi.

| Meme10Memu a răspuns (pentru cristi202):

Ca sa inteleaga baietasul asta care pune intrebari si rade fara sa gandeasca si fara sa citeasca atent Biblia.

Iata ce scrie la Geneza 1:26:"Şi a zis Dumnezeu: "Să facem om după chipul şi după asemănarea Noastră, ca să stăpânească peştii mării, păsările cerului, animalele domestice, toate vietăţile ce se târăsc pe pământ şi tot pământul!"

Aici se vorbeste despre pesti. La capitolul 7 nu se vorbeste despre pesti despre vietatile apelor. Asadar au murit oamenii si pasarile si animalele de pe uscat. Nu scrie ca i s-a cerut sa bage pesti in arca sau vietuitoare din ape.

In plus balenele puteau inota pana la suprafata apelor ca sa aiba aer. Oxigenul cu aerul s-a ridicat si el deasupra apelor.

Geneza 1:6-9:"Şi a zis Dumnezeu: "Să fie o tărie prin mijlocul apelor şi să despartă ape de ape!" Şi a fost aşa. A făcut Dumnezeu tăria şi a despărţit Dumnezeu apele cele de sub tărie de apele cele de deasupra tăriei.
8. Tăria a numit-o Dumnezeu cer. Şi a văzut Dumnezeu că este bine. Şi a fost seară şi a fost dimineaţă: ziua a doua.
9. Şi a zis Dumnezeu: "Să se adune apele cele de sub cer la un loc şi să se arate uscatul!"

Asadar in nori nu era toata apa. Prin "tarie" se refera la atmosfera dintre pamant si nori.

Dupa cum vorbesti, nu stii. Ca nu stii ca gheata tot apa e.

OK. Formula chimica a apei e H2O. Daca gheata nu e apa, care e formula ei chimica? Daca raspunzi la intrebarea asta, ii zic profului tau de chimie sa te treaca anul la vara happy happy happy.

Doar crezi?!? Deci si eu am atunci dreptul sa cred. happy Hei, stiinta se bazeaza pe siguranta. Eu sunt sigur ca e aceeasi formula.
Am zis eu ca exista apa lichida in atmosfera? Citeste din nou! Eu am zis ca exista apa, si atit. Cind m-ai confruntat, eu am zis ca e sub forma gazoasa, ca vapori. E o diferenta.