Din moment ce este cuprinsa in cele 10 porunci, ziua de odihna, este la fel de importanță ca si "sa nu ucizi" sau oricare alta din celelalte noua. Iacov spune ca cine se face vinovat de o singura porunca se face vinovat de toate. Iar de la Isus care ținea Sabatul zilei a șaptea si care nu se putea sa greșească se poate verifica daca Sâmbătă este ziua a șaptea sau nu. Mai mult Constantin cel Mare care a trecut la Duminica ziua de odihna, cu mențiunea " in cinstea învierii lui Isus in prima zi a săptămânii, de asemenea cine dorește poate sa verifice. Iar ziua de odihna Dumnezeu a instituit-o la creațiune si nu atunci când a scris tablele Legii. De aceea a zis "sa îți aduci aminte" pentru ca era o porunca veche de când lumea. Iar când zice ca Sabatul este un semn intre poporul lui Dumnezeu si Dumnezeu, de fapt doar pana la Isus Israel a fost numit "poporul lui Dumnezeu". De atunci toți cați cred in Isus si trăiesc ca si El formează "poporul lui Dumnezeu". In Apocalipsa 18/4 Dumnezeu zice: "ieșiți din mijlocul ei poporul Meu, ca sa nu fiți părtași la pacatele ei, si sa nu fiți loviți cu urgiile ei!" Oare la poporul Israel se refera? Eu cred ca nu.
Da, poporul lui Dumnezeu, nu copiii Israelului. Unde scrie copiii Israelului se referă la cei cu această naționalitate(întreabă un evreu creștin).
Ia vezi, până la Constantin de câte ori s-a schimbat calendarul din Exod? Și de fiecare dată trebuie să știi de când a început în funcție de calendarul precedent, BAFTĂ! că nimeni nu a reușit să o facă până acum(pentru că în momentul în care împăratul respectiv își impunea propriul calendar nu-i mai păsa de cel ce a fost în locul pe care l-a cucerit, iar poporul evreu a fost cucerit de multe ori ), poate reușești tu.
Am spus eu că nu trebuie sfințită a șaptea zi după 6 zile de... orice altceva? Nu, ba chiar am spus că dacă ar fi după mine le-aș sfinți pe toate(cum este și recomandat de către Pavel).
anonim_4396 întreabă:
Nastia întreabă: