| Dragotta a întrebat:

Sa presupunem ca Dumnezeu exista.
Si sa presupunem ca este Dumnezeul bibliei.
De asemenea sa presupunem ca aveti un copil care vede prin doctrina religiei si devine ateu.

Voi a-ti sluji pe cineva care var arde copilul pentru totdeauna,si totdeauna,si totdeauna, urland si chinuinduse intr-un lac de foc?

63 răspunsuri:
| Alphawolf a răspuns (pentru Lizzu):

"Ar trebui ca el sa se arate in forma materiala oamenilor iar oamenii sa nu aiba niic un dubiu ca el ar fi dzeu, ceea ce e imposibil."

Nu exista imposibil pentru creatorul omniscient si omnipotent. El ne poate oferi atatea dovezi si/sau argumente pentru existenta sa incat sa ne dispara la toti orice urma de indoiala. El ar sti ce dovezi sau argumente am avea nevoie, fiecare in parte, pentru a crede in existenta sa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Mădă0611):

"nu ai putea controla totul "... nici n-am zis totul, am zis "de multe ori".
"violul ala era creat de tine, involuntar probabil "... ia fumeaza ceva si zi-mi ce vezi. Viol sau ponei roz? Inca mai vorbim de partea cu "Si daca ti-as spune ca de fapt acum esti sub efectul prafurilor si moartea inseamna trezirea? " nu? Hai sa zicem ca iei niste ciuperci si ai o experienta neplacuta. Daca esti sufficient de "puternic" poti trece peste acea experienta si sa ajungi iar la ponei roz.

"le-am dat sansa sa aleaga daca mai vor sa stea langa mine sau nu"... ce zeu narcisist esti --- pardon, ce zeu MODEST esti. laughing

Deci versiunea ta se rezuma la... TINE si atat. Interesant (mai ales ca acum ajungem iar la partea cu robotii laughing )

"Tot ce e bun si frumos a fost creat de mine, tot ce e rau si urat de ei "... rolling on the floor Nu trisa, nu da "citate" spuse de crestini.

Trecem peste partea in care tu esti singurul creator oh go on

"toti care cauta fericirea in lucruri bune/frumoase ma cauta pe mine, imi ajunge"... ok, tu, zeule modest. Uite o problema pentru tine :

Daca o religie are in "program" uciderea anumitor oameni nevinovati (sa zicem ca ii ofera drept sacrificiu pentru zeii lor), unde ajung acei oameni in versiunea ta? Exista exceptii pentru "regula" ta cu fericirea in lucruri bune / frumoase"?

| Mădă0611 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si asa, ca sa controlezi ceva, chiar si o data, trebuie sa controlezi totul, tot ce are legatura cu acel ceva.

Prafuri era intre ghilimele, nu la mine, la tine, am continuat ideea. devil Ziceam de Vanilla sky, e cu Tom "cruz"; e un nene fitos, egoist, narcisist, macho dăla, si nu mai stiu de ce merge la o agentie care ofera oamenilor lumea de vis, dar totul se petrece in mintea lor, gagiul nostru, subconstientul lui de fapt, o ia razna si nenea are un accident in urma caruia ajunge sa arate ca un monstru, in lumea lui de vis/perfecta. Subconstientul nu-l poti controla.

Stai asa, daca e iarna si eu sunt focul, sunt narcisista daca te las sa alegi daca sa stai langa mine sau nu? E bine langa, dar mie mi-e tot una daca stai aproape sau nu, nu din rautate, ci pentru ca ai dreptul sa alegi ce vrei. smug

"Deci versiunea ta se rezuma la... TINE si atat." - eu sunt tot, asta este, tu esti parte din mine, bineinteles ca tot ce are legatura cu tine are si cu mine, invers nu neaparat.

Si daca acei oameni nu exista ci sunt creati de acei "binevoitori"? Violatorul si victima lui nu exista decat in mintea ta; daca tu esti violatorul, victima exista doar in mintea ta, daca esti victima, violatorul exista doar in mintea ta. Oamenii care fac rau pentru ceva bun, cauta fericirea in lucruri rele/urate, deci departe de mine.