Stai liniștit. Dumnezeu nu trimite pe nimeni în iad, care oricum nu există. Ieremia 7:31.
Asta este o învățătură falsă creată cu scopul de a controla masele de oameni. În schimb da, există 2 căi, cea care duce la viața, sau calea strâmtă, si calea largă sau cea care duce la moarte/pierzanie. Si sta in puterea noastră să identificăm care este calea bună, strâmtă, si sa mergem pe ea. O putem găsi. Matei 7:21-23
Ți-ai dat singur răspunsul, prin deducție!
Nu există alternativă; asta spune doctrina creștină! (Biblia, mai exact!)
În
Dacă tu crezi că există/ ar-mai exista și alte variante, atunci nu ai decât să crezi lucrul acesta!
Fiecare crede în felul său!
Iar în fața Lui Dumnezeu nu cred că, ai-putea/ îndrăznii să-te-tocmești!
Nu te-poți tocmii cu un simplu om, sau să nu zic de cineva de o mare importanță și cu o mare reputație; dar mite-mi cu Însuși Dumnezeu!?!?!
Ioan 5:24-30
24. Adevărat, adevărat vă spun că cine ascultă cuvintele Mele și crede în Cel ce M-a trimis are viața veșnică și nu vine la judecată, ci a trecut din moarte la viață...
Ioan 6 (Înmulțirea pâinilor)
44. Nimeni nu poate veni la Mine dacă nu-l atrage Tatăl, care M-a trimis; și Eu îl voi învia în ziua de apoi.
45. În proroci este scris: ‘Toți vor fi învățați de Dumnezeu.’ Așa că oricine a ascultat pe Tatăl și a primit învățătura Lui vine la Mine.
46. Nu că cineva a văzut pe Tatăl, afară de Acela care vine de la Dumnezeu; da, Acela a văzut pe Tatăl.
47. Adevărat, adevărat vă spun că cine crede în Mine are viața veșnică.
48. Eu sunt Pâinea vieții.
„Vorbirea aceasta este pentru voi o pricină de poticnire?
62.Dar dacă ați vedea pe Fiul omului suindu-Se unde era mai înainte?… 63. Duhul este acela care dă viață, carnea nu folosește la nimic; cuvintele pe care vi le-am spus Eu sunt duh și viață.
64.Dar sunt unii din voi care nu cred."
Dă-mi voi să-ți dau un sfat!
Dacă vrei să te convingi de existența Lui Dumnezeu atunci, caută-L!
Dar nu în/ prin biserici, sau alte locuri!
Nici măcar chiar în Biblie!
Ci, roagă-te pur și simplu, ca-și cum ai vorbi cu cineva invizibil! (Un prieten imaginar dacă vrei!)
Roagă-te și iar roagă-te rugând să ți-se releve Dumnezeu!
Important aici este să fi deschis, să nu-ți împietrești inima, și să ai răbdare și perseverență! (Până ce crezi că ești aproape de a-renunța)
"Până la renunț"!
Acesta consider că este sfatul cel mai bun pe care ți-l pot da, pentru a-reuși/ a-te convinge însuși de existența Lui Dumnezeu! (A Unui Creator suprem)
Nu există alternativă; asta spune doctrina creștină! (Biblia, mai exact!)-eroare de logica nu pot fi doar 2 cai
O sa citesc ce mi ai dat multumesc,atunci daca nu exista iad, eu voi muri definitiv, asadar daca exista sau nu Dumnezeu eu tot nu sufar.A nu se intelege ca in viata asta o sa mi bat joc de corpul meu.O sa traiesc sanatos ca pana acum, o sa fac sport ca pana acum, o sa am grija de bunica mea ca pana acum.Tot ce o sa fac o sa fie echilibrat si indiferent daca exista Dumnezeu sau nu eu tot nu sufar.
Păi da asta ziceam și eu; de acord!
Numai că tu ai pus problema presupunând prin proprie rațiune că nu pot exista numai două variante!
" Si avand suficienta ratiune sa stiu ca nu pot exista doar doua cai, zic nu vreau niciuna(nici rai nici iad)."
Nu înțeleg. "Tot nu sufăr"?
Pentru a înțelege de ce suferim este important sa înțelegem controversa privitoare la cine are dreptul de guverna, controversă ridicată de Diavol, contestând dreptul lui Dumnezeu de a-și guverna creația. Aceasta este consemnată în Biblie, si daca vrei îți pot da mai multe detalii.
Adica
Dumnezeu nu exista si nu ma afecteaza
Dumnezeu exista si nemaifiind iadul tot nu ma afecteaza
prin aia ma refeream la nu sufar, adica nu sufar dupa ce mor
Da am zis asta si sustin asta si n continuare.
Chestia intriganta e insusi faptul ca, daca exista iad bineinteles, prctic tu te trimiti singur.Pai nu ma trimit si daca nu vreau aia e.
Sunt mai multe controverse aici, mai ales aceea ca Dumnezeu iti da o pedeapsa infinita pentru niste fapte finite.Nu mai bine platesti un timp in iad si apoi iti cer iertare si intri in rai?
Am dat o idee mai buna decat iadul infinit si nici nu sunt Dumnezeu.
Da. Exact. Dar prin modul în care ne trăim viața arătam dacă merităm sau nu sa trăim în lumea nouă a lui Dumnezeu, când el va guverna si toate lucrurile vor fi perfecte. Inclusiv cei morți vor fi înviați. Asta este promisiunea lui Dumnezeu, si el nu minte.
Nu se duc nicăieri. Te așteptai sa zic în iad, nu? henț.
Celor care refuză să își corecteze stilul de viață, astfel încât să corespundă normelor drepte ale lui Iehova Dumnezeu, când Dumnezeu consideră că au avut suficient timp să o facă, dar refuză, li se va lua dreptul de a trăi. Foarte sugestiv explică această situație Proverbele 2:22. Ce se întâmplă cu o buruiană după ce o smulgi?
Dumnezeu nu forțeazape nimeni sa ii fie mai bine.
Fiecare, prin modul de viață își alege singur viitorul.
Ce se intampla daca fac numai bine, dar il injur pe Barbos?
Ti se pare ca este o faptă bună să-l înjuri pe cel ce ți-a dat tot, si te menține în viața? Credeam ca ești mai inteligent, si nu pui o astfel de întrebare prostească
Corpul meu ma tine viata. Serios? Ma tine el in viata? Ce se intampla daca nu mai am energie? Sa vad cum ma tine el in viata
Calculatorul are nevoie de energie electrica ca sa ''supravietuiasca'', omul are nevoie de energie data de papa, si evident, energie electrica. Sau credeai ca omul nu functioneaza si pe baza de energie electrica?
Chiar. Vreau un verset din Biblie unde scrie ca Barbosul l-a facut pe Adam sa functioneze si pe baza de energie electrica
De murit o sa mori cu siguranta.
Tot ce se intampla dupa este strict problema ta.
Un prost mai putin pe planeta.
" Am vazut un scaun de domnie mare si alb si pe cel ce sedea pe elPamantul si cerul au fugit dinaintea lui si nu s-a mai gasit loc pentru ele.Si am vazut pe cei moriti mari si mici stand in picioare inaintea scaunului de domnie.Niste carti au fost deschise.Si a fost deschisa o alta carte care e CARTEA VIETII.Si mortii au fost judecati dupa faptele lor, dupa cele ce erau scrise in cartile acelea. Oricine n-a fost gasit scris in CARTEA VIETII a fost aruncat in iazul de foc" Ioan 20: 15
"Cat despre fricosi, NECREDINCIOSI,. ucigasi, curvari, vrajitoru, inchinatori la idoli si toti mincunosii, partea lor este iazul care arde cu foc si pucioasa"Apocaliosa 21-8
Da. Ai dreptate. De energie electrică și energie care vine din papa, cum spui tu. Dar ce sa vezi, papa aia, nu vine din aer, vine din pamant, pământ creat de Dumnezeu, pământ în care sunt elementele chimice necesare pentru dezvoltarea plantelor legumelor si fructelor puse de Dumnezeu, pământ care este udat de ploaia trimisă de Dumnezeu, " care face sa plouă si peste cei buni si peste cei răi". Dar da, e greu să ne folosim puțin creierul. Si plantele alea, au nevoie si de soare și lumina/căldura lui, soare pe care Iehova Dumnezeu l-a creat. Dar nu, nu Dumnezeu te grijeste si te menține în viața.
Ca sa trăiești ai nevoie si de oxigen si apă. Ghici ce: apa este creată de Dumnezeu. Sa mențină viața. Fără apă nu există viață. Circuitul apei în natură este descris in Biblie. Ai nevoie de oxigen produs de copaci, copaci Care au fost proiectați sa consume dioxidul de carbon, si sa elibereze oxigen, si pentru indivizii ca tine care spun că Iehova Dumnezeu nu le oferă nimic. si ca ei sunt ei fac, ei dreg, si au apărut prin miracol, din bagheta magică. Sa vezi ce distractiv ar fi sa rămâi fără oxigen asa câteva reprize de câteva secunde. poate iti mai vine mintea la cap. Deci mai usor cu pretențiile astea, ca nu Esti decât un chiriaș, ca oricare alt om, pe resursele care vin de la Iehova Dumnezeu.
Vrei verset? Cautați. Nu-i nimeni chelnerul tău să-ți pună pe tavă ce vrei, când vrei.
Fix stiinta, nu minune. ''Minunile'' nu se explica, nu au cum sa fie explicate
Puse de Barbos? Eu am vazut-o pe mama cum punea cartofi, fasole, etc.