| Shaoran a întrebat:

Sa vedem... Aceasta intrebare va contine un subiect discutat de mine cel putin de foarte multe ori.
Ei bine, in corpul uman exista o proteina numita Laminina. Ca sa explic dupa mintea mea ce e Laminina, as zice ca este o glicoproteină, o parte din membrana bazală asociată cu alte proteine, cum ar fi colagenul, entactinul, proteoglicanul şi fibronectinele (bla bla). Are o lungime de 120 nm (adica-i tare mica). Rolul său este de a ancora celulele epiteliale. Conţine 3 braţe: alfa, beta si gama. Lamininele sunt o parte importantă şi biologic active a membranei bazale. Cele 3 braţe scurte sunt deosebit de bune la legarea de alte molecule de laminină, care le permite formarea unor foi. Braţul lung este capabil de legarea de celule, care ajută la ancorarea celulelor ţesutului organizat la membrană.

Mai pe scurt: Aceasta proteina ne tine corupul unit.
Mai pe lung: http://www.medical.news20.ro/word/LAMININA.html

Partea interesanta este forma acestei proteine care ne tine corpul unit.
http://crestintotal.files.wordpress.com/2010/05/laminina 2.jpg?w=600&h=479
Desigur, puteti gasi multe alte poze pe Google, la imagini.
Ei, dupa mintea mea proasta aceasta implineste "Si a pus Domnul semnul sau la Inceputuri in om, pentru a dovedi Marirea Sa in vremea dupa urma" - Este dintr-o carte Apocrifa, nu am idee cine a scirs-o, am auzit-o la randul meu.
Tinand cont ca "vremurile dupa urma" ar fi cam acum (din punct de vedere profetic) si ca este ceva ce avem in noi de la inceputri (adica face parte din organismul nostru). As zice ca este o oarecare dovada despre Dumnezeu, aceasta proteina. O proteina in forma de cruce, care ne tine corpul unit (sper ca exprimarea e corecta) la fel cum Iisus ne tine unite sufletul si trupul si cum ne-a unit cu Tatal prin jertfa sa pe... Cruce.

Comentariu lung si sper sa aveti rabdare, deci. pareri?

Răspuns Câştigător
| FucktheSystem a răspuns:

Da, dar dacă ar fi să o luăm așa God știa de la început că Iisus o să fie rătignit pe o cruce și poate de asta a dat această formă corpului.

54 răspunsuri:
| FucktheSystem a răspuns:

Personal mi se pare cam trasă de păr ideea.
Să ne uităm unde scrie " an actual laminin molecule", nu seamănă deloc cu o curuce ci mai mult cu un copcac. În plus crucea să nu uităm că la orgini este un instrument de tortură, nu mi se pare ok să consider un obiect care a ucis mii de oameni ca fiind sacru. Dacă Iisus era decapitate ne rugam macetei?
Dar dacă să zicem că totuși proteina aia ar avea formă de curce nu mai important ar fi că în sine corpul omului are formă de cruce?

| Shaoran explică (pentru FucktheSystem):

Un pic trasa de par, da... Adica sunt multe poze, unele seamana mai bine altele mai putin. Eu nu am avut ocazia sa le vad la microscop, dar cunosc pe cineva care a facut-o. As fi curios sa o fac si eu, desi nu am motive sa nu cred. In plus mai e vorba de structura chimica.

Problema crucii este mai complicata, imi e greu sa explic. Probabil daca Iisus era rastignit pe un X, ne-am inchina in forma de X. Ideea ortodoxa este urmatoarea (pe scurt): Sangele Sfant al lui Iisus a Sfintit Crucea. Dupa cruce s-a pogorat in iad si a calcat puterea diavolului, astfel scotand din iad pe cei drepti si deschizandu-le poarta spre rai. Faptul ca prin cruce a fost facuta aceasta, o face sfanta. Apoi mai este un articol, care o sa il postez maine despre "cruce".

Daca e mai important ca omul are forma de cruce? Ba e posibil sa fie mult mai important... dar asta este mai mult stiut. Da, e relevant. Omul intanzand mainile formeaza o cruce.
Si asta imi aduce aminte de ceva: Mantuitorul a ales sa moara pe cruce, deoarece asa a plecat cu bratele deschise, imbratisandu-ne.

| Esperança a răspuns (pentru Shaoran):

Ceea ce spui tu mi se pare aberant. De ce zic asta? In primul rand crucea reprezinta doar lucrul, obiectul pe care a murit Isus Hristos. Dumnezeu nu ar pune in noi ceva in forma crucii ca sa ne dam seama ca suntem ai Lui.Ca voi o considerati sfanta e problema vostra, dar nu e sfanta deloc.Cred ca la voi si magarul este sfant pentru ca in ziua cand Isus a intrat in Ierusalim a mers pe un magar.
Dar Sfant este Unul singur Dumnezeu si numai Lui trebuie sa ii aducem inchinare, nu oamenilor morti de sute si mii de ani.

| Inferno a răspuns (pentru FucktheSystem):

"...mai important ar fi că în sine corpul omului are formă de cruce?" Crucea a fost facuta dupa corpul uman nu invers.

| Inferno a răspuns (pentru Shaoran):

"aca e mai important ca omul are forma de cruce? Ba e posibil sa fie mult mai important..."
Mai, crucea a fost facuta dupa corpul uman nu invers.

| Shaoran explică (pentru Esperança):

Problema despre cruce e foarte ampla, nu o sa discut acelasi lucru care s-a discutat de mii si mii de ori. Este clar ca apartii vre unei secte, cu voi (sectarii) daca nu veniti cu inima deschisa spre comunicare nu am ce sa vorbesc.

Logica ta ma uimeste...
Tu o sa fi ortodox/a destul de curand, pentru ca esti foarte inteligent/a pentru ignoranta ateista.
Doamne ajuta si voie buna tuturor.

| FucktheSystem a răspuns (pentru Shaoran):

Ortodoxă nu cred că o să ajung niciodată.
Îmi este scârbă de majoritatea ortodocșilor care văd preotul ca pe un sfânt, îmi este scârbă de preoți care spală pe creier masele și își bat joc de ei în ultimul hal ( am văzut femei ieșind plângând din biserică, din întâmplare una din ele era bunica unei prietene și am aflat că plângea pentru că preotul nu a vrut să o spovedească că purta pantaloni la -10 grade și asta e rușine mare), îmi e scârbă de oamenii care merg la biserică ( ultima dată când am fost mai că m-au dat afară deși n-am deranjat pe nimeni doar nu le-a plăcut cum mă îmbrac deși nu era o îmbrăcăminte indecentă dar era un tricou cu „satane" )și tot așa, îmi e scârbă de ortodoxie în general.

În cel mai bun caz probabil o să ajung deistă pentru că biserica nu m-ar accepta așa cum sunt și mentalitățile mele iar eu nu sunt dispusă să mă schimb, iar dacă ar exista un Dumnezeu sigur nu ar vrea să mă prefac că sunt altcineva doar ca să-i fac pe plac unui preot și galerie lui.
Singurul lucru care-l apreciez legat de ortodocsie sunt călugării care chiar merită respect din punctul meu de vedere. Niciodată n-am văzut pe cineva atacat de un călugăr, jignit de un călugăr, devenind trist după ce a vorbit cu un călugăr și cel mai important n-am văzut un călugăr care să te judece după aspect și după idei ci doar călugări care au încercat să-ți prezinte ideile lor ca să poți să le compari cu ale tale.

Despre imbracaminte... O sa fiu direct. Cand vad forma fundului unei femei in pantoaloni ma gandesc la lucruri necurate. De aia femeile nu au voie in pantaloni in biserica... Ortodoxia este la nivel de traitor, nu poti cunoaste ortodoxia fara sa practici

Preotii: Multi din zilele noastre sunt, ei bine... prefer sa ma abtin.

Ortodoxia o vei gasi in forme ceva mai pure in manastiri si in rugaciune. Si iti zic, vei deveni ortodoxa, pentru frumusetile ei, pentru splendoarea ei, pentru buna definire, logica si traire. Daca nu te superi, spune-mi numele tau real intr-un PM (Doar prenumele)

Și eu când văd fundul unui bărbat în pantaloni mă gândesc la lucruri necurate. Am uitat să zic că și misoginismul din biserică îl detest?
Pot să-l zici și aici, Maria.

Misoginism?
Daca spui asta, nu sti ce loc ocupa Fecioara Maria in biserica ortodoxa big grin
Ma, tie, la fel ca multora, nu v-a zis cineva de religie, adica de ce se face ceva, de ce nu se face altceva... De ce e nu stiu cum, si de ce e altfel. Si auzind din stanga din dreapta lucruri, e normal sa vi se para absurd, mai ales ca multe sunt asa, date de ochii lumii.

Am facut un sondaj, am intrabet 100 de oameni de ce se inchina prin fata bisericii, si majoritatea din cei care se inchinau au zis "pentru ca asa e bine"... Adica, nici nu v-a explicat cineva de ce e bine sau de ce e rau si tot asa...

Cat despre ganditul la lucruri necurate... Anatomic barbatul si femeia sunt diferiti, printre multe altele femeile nu au nevoie sa elimine lichid seminal sau alte lucruri de genul. Tot anatomic vorbind, un barbat daca se excita si apoi nu elimina lichid seminal, are dureri. In biserica ortodoxa, masturbarea e un pacat foarte mare, vai de cei ce il fac! Deci, eu, necasatorit fiind nu pot decat sa astept ca noaptea sa se elimine singur, sub forma de "polutie". Si pana atunci m-ar cam durea. In al 2-lea rand, femeile sunt construite astfel incat, formele corpului sa iasa in evidenta prin pantaloni sau bluze stramte. Una este sa te gandesti la ceva necurat, alta este sa accepti si sa iti doresti ceva necurat... E ceva mai complicat din punctul asta de vedere.

Deci, Maria (care app. e un nume superb, e numele meu preferat de fata) sunt multe lucruri care pur si simplu nu ti-au fost spuse/nu le-ai aflat sau mai stiu eu ce, ti-au fost spuse aiurea. Esti o persoana inteligenta si mi-ar face placere sa vorbesc mai mult cu tine, nu neaparat despre religie, despre orice alt subiect.

Doamen ajuta, pace si prosperitate.

Înțeleg ce vrei să zici, doar că nu văm cum o persoană de peste 70 de ani care nu purta pantaloni strâmți n-a fost primită la spovedanie! Săraca femeie era îmbrăcată foarte decent doar că perotul a zis că e păcat ca o femei să poarte ORIUNDE ( nu doar în Biserică) pantaloni iar săraca a ieșit plângând de acolo.
Înțeleg să nu mergi la Biserică cu pantaloni strâmți pe tine dar cât timp sunt niște pantaloni decenți nu văd de ce n-ai avea voie.
De altfel nu văd de ce n-aș avea voie să intru în biserică cu un tricou cu o formație care-mi place ( care nu mi se pare că avea cine știe ce inscripție încât să fie indecent, este exact ca acesta: http://www.musikmachine.com/images/tsmetal26.JPG ) doar că umblă vorbă prin popor că Metallica sunt sataniști lucru care evident nu este adevărat. Până la urmă indecentă n-am fost, de mers am mer cu gânduri bune dar dacă aproape sunt dată afară de ce m-aș întoarce acolo? Am fost și cu o prietenă, pe ea au făcut-o satanistă că avea mai multe găuri în urechi și un piercing în limbă, fata în cauză fiind una dintre cele mai credincioase persoane care le cunosc. Acum nu înțeleg de ce un lucru care ție ți-a plăcut te face automat satanist. Nu era vorba aia: Ce e frumos și lui Dumezeu îi place?

Acum apare intrebarea: Ce e frumos?
Ritmurile din Rock sunt ritmuri venite din Africa, ritmuri tribale, de la negrii care au venit ca scalvi in America. Cam asta e origina rock-ului, imnurile de invocare ale zeilor pagani, demonilor. Asta e viziunea ortodoxa. La fel si Piercingul... Nu e bine sa iti schimbi corpul care l-a dat Dumnezu si sa iti dai gauri prin el. Desigur, si asta are treaba cu triburile africane, care se inchinau zeilor, deci ceva cu influente ale zeilor "neamurilor" si cum zice Psaltire "Toti idolii neamurilor sunt Demoni"

Cam asta e viziunea. Eu sunt de acord cu ea, dar nu si cu modul in care ai fost tu si amica ta tratata. In viziunea mea si viziune generala ortodoxa ar fi trebuit sa se astepte pana la sfarsitul Slujbei, sa vina frumos la tine cel pe care il deranja tricoul tauu. Sa iti vorbeasca in Duhul ortodoxiei, cu blandete, smerenie si iubire explicandu-ti de ce nu e bine sa porti si viziunea ortodoxa, si rugandu-te ca atunci cand vi la biserica sa nu mai porti asttfel de tricouri. Nu cred ca mureai daca veneai cu un tricou mai simplu, fara nici un desen. Si de mine s-a luat cineva care pentru ca aveam scris pe pantaloni "Academic". So, depinde de unde te-ai dus. Ia-ti o fusta peste genunchi, un tricou normal si mergi la manastire... o sa vezi cum e acolo. Eu vorbesc de Duhul ortodoxiei, marturisesc sfintenia ce am vazut-o si mi-a fost ingaduit sa o simt, spre Marirea lui Dumnezeu. Pentru ca sunt oameni care se imbata si mor sau fac altele, nu s-a interzis alcoolul, deci daca sunt preoti care nu iti plac (marturisesc ca ateismul meu a inceput tot "din cauza" unui preot) nu inseamna ca ortodoxia e rea.

Da, sigur, rock-ul are orginea în Africa? Cu ce seamănă muzica Africanilor cu rock-ul? Tarabana din piele de cămilă seamănă cu chitara electrică, sau ce? Am avut ocazia să merg de 2 ori în Africa și am ascultat muzică tradițională și îți zic că nu este absolut nici o asemănare! Sunt doar zvonuri scoase be bandă rulantă să mulțumească majoritatea, bune să se vândă celor neinformați.
Și nu e bine să schimbi corpul? Atunci de ce fetele cu 2 cercei au voie să intre în Biserică? Adică tot aia e până la urmă, e același păcat, care e diferența?

Și sincer de ce ar veni cineva să-mi spună că-l deranjează cum sunt eu îmbrăcată? Nu trebuia să fie atent la slujbă, de ce se uita la mine în loc să se închine?
Și de purtat fustă n-o voi face niciodată, nu mă simt bine în fuste, nu-mi plac și asta este.
La mănăstiri am fost, îmbrăcată normal, cum mă îmbrac zi de zi și nu mi-a zis nimeni nimic. Mânăstirile sunt frumoase ce-i drept și față de preoți cu călugării chiar ai ce discuta pentru că ei nu-și vând ideile ca preoții ci le spun sincer. Preoții sunt în stare să-ți zică orice aberație ca să-ți ia banii. Preoți cu care chiar poți să discuți ceva găsești rar. Aveam un prieten de familie, un om foarte inteligent care se înțelege bine chiar cu oricine care a vrut să devină preot. Până al urmă a ajuns la o biserică, nu mai știu prin ce oraș și ghici de ce n-a fost lăsat să profeseze mai mult de câteva luni? 1. nu cerea bani pentru nimic deci nu aducea profit. 2 Nu vroia să mintă oamenii și să scoată păcate și aberații pe bandă rulantă.
Așa că i s-a spus frumos să se care și să-și găsească alt rost că nu aduce bani și nu minte.

Despre rock: http://www.sfaturiortodoxe.ro/_muzicarock.htm. Citeste pana la capat. Nu exista tobe in africa? Faptul ca sunt cateva instrumente nu schimba stilul.

Am zis sa vina dupa slujba sa iti spuna, eu asta as face. As veni dupa slujba, si frumos ti-as spune ca nu ar trebui sa vi cu ceva ce se considera ca insulta credinta ortodoxa in biserica. Iar tu, pentru ca nu iti pasa cu ce te imbraci, la biserica ai veni cu un tricou nedesenat.

Adevarat spui ca sunt si preoti care fac lucruri rele. Cunosc si eu destui. Cunosc preoti care nici nu cred. Dar ortodoxia nu sta in o mana de preoti care ii sti tu, si nici in conducerea bisericii (marturisesc cu adevarat ca biserica e condusa de necredinciosi, de oameni care vor sa o distruga, asta in ultimii 50 de ani) de aceea Ortodoxia o vei gasi in manastiri, si in Duhul credinciosilor adevarati, practicanti.

Prietenul tau de familie poate teologa fara sa fie preot si poate merge la manastire daca e necasatorit.

Ortodoxia o gaseti in Manastiri, in sfintenie si Sfintii care vietuiesc si azi, o gasesti in iubirea drept-credinciosilor, o gasesti in minuni.

Doamne ajuta.

Sfaturi ortodoxe este cel mai jenant site de pe tot internetul! Este site-ul care face de râs ortodoxia! Deci să nu văd așa o mizerie de site în fața mea.
Și nu, nu există în Africa tobe ca cele folosite pentru rock. Muzica lor este bazată pe diferite tipuri de tarabane care sunt tot instrumente de percuție dar nu tobe.
Și stilul nu este DELOC asemănător.

Dar de ce să vină după slujbă? N-ar casă, familie? Eu nu suport oamenii care trăiesc ca să comenteze. Nu este nimeni obligat să se uite la mine, din partea mea să se uite la perot și după să se ducă acasă. Eu mă simt jignită când cineva nu mă acceptă așa cum sunt și asta este. Nu accept să fiu călcată în picioare sau schimbată, ăstea sunt principiile mele care nu se vor schimba că este deranjat vizual x-ulescu când mă vede!

Și ortodoxia stă și în preoți și în conducerea bisericii, pentru că ei trag sforile iar teoretic fără biserică nu ai putea să ajungi în iad. Deci dacă n-ai bani de nuntă și faci copil necăsătorit automat e păcat! Dacă n-ai bani de botez e tot păcat! Și lista continuă așa la nesfârșit, cum au ajuns preoții să stea în vile și să vină cu BMW-urile la Biserică dacă nu așa?

Off, cu rock-ul nu o scoatem la capat. Trebuia macar sa citesti articolul, ai fi inteles pozitia ortodoxa fata de rock.

Despre comentat si neacceptat asa cum esti sau calcat in picioare. Nu vad cum iti raneste orgoliul RUGAMINTEA de a nu veni la biserica imbracata cu un tricou desenat sau cu vreo insigna. Este aceas rugaminte care ti-as putea adresao daca te-as vedea in mall in chiloti. Te-as ruga sa nu vi imbracata asa, pentru ca ii deranjezi pe alti, iar tu ca o persoana buna ce esti nu te-ai impacienta, si din bun simt nu ai face ceva jignitor pentru ceilalti. Nu vreau sa te simti in nici un fel jignita, dar sa vezi pe cineva cu un tricou cu metalica in biserica, este acelasi sentiment pe care il ai tu cand vezi pe unu cu ochelari de soare si 2 tone de aur la gat, gras si la bustu' gol prin oras. Adica ceva ce deranjeaza pe ceilalti, si este de bun gust sa nu deranjam pe ceilalti.

Ortodoxia, din nou afirm, nu sta in preotii MIRENI. Taxele, depinde de preot sa stii. Exemplu', un vecin de al meu a fost botezat de preot. Sunt multi preoti care dau bani de la ei ca sa boteze. Ca sa faci nunta, iti trebuiesc bani decat pentru inele si niste lumanari mai mari...

Despre BWW-uri la preoti, de ce vezi asta si nu vezi preoti precum era cel din satul meu, care mergea descult pe strada si traia intr-o coliba. De ce nu vezi pusnicii nevoitori din munti, de ce nu vezi monahii ce mananca odata pe zi putina paine si apa. Pe ei de ce nu ii vezi? Mai pe scurt: de ce nu vezi adevaratul Duh al ortodoxiei, si vezi o mana de popi, caci nu ii poti numi preoti. In lume, printre mireni mai sunt putini preoti, zice Parintele Gabriel Nicu (un sfant al zilelor noastre), sunt multi POPI.
Si despre asta am o pilda a Parintelui Paisie Aghioritul, mare indrumator de suflete.
"Mi-au spus unii că se smintesc pentru că văd multe lucruri strâmbe în Biserică. Iar eu le-am spus:
"Dacă vei întreba o muscă: «Sunt flori în locul acesta?», ea îţi va spune: «Nu ştiu. Ci ştiu numai că acolo jos, în groapă, sunt cutii de conserve, gunoaie, necuraţii», şi îţi va înşira toate murdăriile pe care a stat. Dar dacă vei întreba o albină: «Ai văzut vreo necurăţie în locul aces­ta?», ea îţi va spune: «Necurăţie? Nu, nu am văzut nicăieri. Aici locul este plin de flori bine mirositoare», şi îţi va enumera o grămadă de flori de grădină şi sălbatice. Vezi, musca ştie numai unde există gunoaie, in timp ce albina ştie că acolo este un crin, mai departe o zambilă…".

După cum mi-am dat seama, unii oameni seamănă cu albina, iar alţii cu musca. Cei care seamănă cu musca in orice situaţie caută să afle ce rău există şi se preocupă de el; nu văd nicăieri nici un bine. Cei care seamănă cu albina află peste tot orice bine există. Omul stricat gândeşte, pe toate le interpretează de-a stânga şi le vede anapoda. In timp ce acela care are gânduri bune, orice ar vedea, orice îi vei spune, îşi va pune în minte gândul cel bun.

Deci, tu de ce alegi sa fi musca in loc sa fi albina?

Am citit articolul de cel puțin 7 ori acum ceva timp, primele dăți mi s-a părut foarte amuzant, după am ajuns să mă gândesc că poate sunt oameni care cred în așa ceva și acum a venit trista zi în care am realizat că există oameni păcăliți de așa ceva.

Și pe mine nu mă deranjează cum se îmbracă cineva pe stradă. Nu sunt inaptă să nu pot să ignor. În plus mi se pare lipsă de educație și de bun simț să mergi să-i spui cuiva că ție nu ți se pare ok cum se îmbracă și să-l rogi să se schimbe doar că te zgârie pe tine pe retina aia sensibilă și de dragul de a comenta. Mie asta îmi arată decât că acel om este un om inapt și lipst de bun simț. Dacă ar fi eu să rog fiecare om care mi se pare urât îmbrăcat sau îmbrăcat de prost gust să se schimbe aș răguși. Deci dacă la Biserică merg ca să fiu criticată de oamenii cu gusturi alese sensibili la retină mai bine nu mă mai duc și sfârșit.

De ce nu văd? Pentru că în orașele mai mari nu există așa ceva! Tarifele sunt fixe, pentru o nuntă cel mai ieftin este 800 de lei asta lângă oraș, nu în oraș! În oraș e cam 1500 de lei.

Aleg să gândesc și să fac ce consider că e bine pentru mine. Pentru mine e bine să nu fiu schimbată, e bine să ascult ce muzică îmi place, e bine să nu dau bani unor oameni deja bogați și tot așa. Deci sunt eu, nici albină nici muscă.

Off, esti tare incapatanata. Si cu imbracatul la fel. Nu e vorba de "urat imbracat" sau nu stiu ce gusturi, ci de ceva ce pe mine ca si ortodox ma jigneste. E ca si cum m-as duce acasa la Becali imbracat in Alb-Rosu si cu un fular cu "Hai Dinamo". E ceva care l-ar deranja, sa vin in casa sa, cu simbolurile vrajmasului. Deci, si in Biserica e deranjant sa vezi pe cineva, cu simboluri ce Biserica le considera sataniste sau mai stiu eu cum. De mine s-a luat cineva pentru ca aveam un tricou cu Cedry2k, so... Diferenta e ca eu m-am gandit "ma, de ce sa merg AICI cu un tricou cu cedry2k, pot sa merg cu el pe strada, la scoala etc. Daca merg aici hai sa respect, ca sa nu fiu degeaba".

Si inteleg ca in marile orase nu exista asa ceva, dar Iisus nu a ales liderii marilor orase ca sa ii fie ucenici, a ales niste pescari simplii. Asa cum sunt si monahii, simplii si plini de har. Nu a zis nimeni "Hei, du-te si da bani la biserica", nu despre asta vorbesc eu. Nu vorbesc nici de taxe bisericesti, nu vorbesc in general de biserica ca si institutie, intelgi? Vorbesc de Biserica alcatuita din Sfinti si drept-credinciosi. Ce poti reprosa unui monah precum Paisie Aghioritul de exemplu? El manca odata la doua zile putin, se ruga mult pentru lume. Veneau credinciosi din toata lumea la el si el ii primea cu mult drag si ii ajuta, le vorbea si atunci cand era nevoie, facea minuni spre a-i ajuta pe oameni (ca fapt divers, si eu am trait astfel de minuni). Si ii primea si statea cu ei. Chiar si atunci cand era batran si ceva mai bolnav, statea cate 12 ore sa faca slujba, statea in picioare ca sa nu se sminteasca, si ii invata pe toti. Ce poti reprosa unui astfel de om? Asta este Duhul ortodoxiei despre care vorbesc, cei ca el sunt oamenii care il urmeaza pe Hristos in ortodoxie. Ei sunt cei pe care ii marturisesc drept pilde de viata si ORTODOCSI. Cam despre asta e vorba. tot ce-mi zici tu de bani la biserica si toate cele, sunt lucruri care tin de administratie, tin de chestii lumesti. Preotii care nu fac nimic fara bani, sau care cer multi bani (ca pana la urma, si ei trebuie sa manance ceva daca traiesc in lume, si ei au copii si pana mea... vorbesc de cei care exagereaza, adica destui la nivelul mass-media si al marilor orase) sunt precum trupele de muzica care spun "Vai cat imi iubesc fanii, fac muzica asta pentru ei, doar pentru ei" si vand bilete cu 3 milioane jumate in ultimul rand. Sau ca fariseii din Vechiul testament.
Daca vrei sa vorbim de credinta si de ortodoxie, vorbim de Ortodoxie in forma ei reala, nu in aceasta pseudo-credinta promovata de massmedia si practicata de cativa popi.

Dacă Biserica consideră pasiunea mea ca fiind satanică atunci n-am ce căuta acolo pentru că nu-s bine venită.
În rest nu neg că ar exista credincioși adevărați care chiar cred în Duhul ortodoxiei dar eu nu sunt una dintre ei pentru că am principiile mele care se contrazic principiilor bisericii deci rezultă că și cu cele ale ortodoxiei.

Deci tu nu ai probleme cu Dumnezeu, tu ai probleme cu biserica. Si nu cu Biserica traitoare ci cu partea administrativa.
Inteleg.

| LgMihail a răspuns (pentru FucktheSystem):

Faptul ca se intampla minuni poti tagaduii doar pentru ca vrei. Poti si verifica daca te duci si cauti sincer. Iar asta denota ca (ceva ce observ de catva timp la tine) credinta in Dumnezeu. Formele de credinta in Dumnezeu sunt multe. Shaoran iti poate arata el de ce forma "ortodoxa" e cea mai frumoasa.
Pentru ca exista preoti care nu sunt preoti (si chiar calugari care nu sunt calugari) nu trebuie sa te mire nici un pic. Dar nici sa te faca sa crezi ca astfel de tipuri de preoti/calugari au existat din veac. De fapt sunt in numar asa mare de foarte foarte putin timp - iar la noi, din cauza perioadei comuniste. Poti analiza BOR in comunism sa vezi la ce a dus. Apoi sa vezi masoneria ce a facut din biserica.

Dar, iarasi nu poti afirma ca TOTI preotii sunt asa cum ai intalnit tu. Nici macar ca doar putini sunt asa nu poti afirma - si nici eu nu pot afirma contrariul. Simplu: pentru ca nici eu si nici tu nu i-am cunoscut pe toti (si nici macar o parte foarte mica nu am cunoscut din toti).
Eu am duhovnic de manastire, calugar foarte iscusit si tanar. Imi e perfect. Merg la Biserica asa cum cere Biserica de 2000 de ani (nu fac mai nimic din ce cer unii si altii, acum, dupa 2000 de ani). Caut Biserica autentica si istorica, si, precum multi americani prin studiiu propriu au gasit-o in ortodoxie, asa si eu raman statornic aici unde sunt.

Nu ma forteaza nimeni sa cred decat singur faptul ca imi face MARE placere sa cred, si mai cu seama sa practic. Cat despre schimbare: Nu ti-o cere Biserica, ti-o cere Hristos. El a facut din pescari, cei mai mari teologi ai tuturor timpurilor si din oameni "gangavi si neinvatati "(ex: Moise) cei mai mari profeti.

El m-a facut pe mine din alcoolist, fumator, cantaret de rap, cu tendinte narcotice si cu viata de noapte prin baruri - crestin ortodox (cat de cat) praticant, cu viata echilibrata si ascultand DIN PLACERE superbul gen muzical care se numeste: Psaltica (sau Bizantina). La fel poate marturisii si fratele meu Shaoran.
Si am cunoscut cazuri si cazuri. Am cunoscut persoane care si-au rupt toate posterele (destul de multe) cu celebrii cantareti de rock de pe perete dupa o rugaciune sau dupa un dialog in duh ortodox.

Nu cred (sincer, si te rog din suflet sa ma ierti) ca un pierce, un tricou sau o pereche de pantaloni pot eclipsa credinta si bunele intentii ale cuiva. Sfantul Ioan Gura de Aur(sec 4) a murit in exil, fiind excomunicat de mai-marii preotii de la vremea lui. Dar nu s-a lepadat din cauza preotilor de Hristos.
Iti sugerez o carte (si orice carte ca ea): Intoarcerea la Hristos de Ioan Ianolide - despre mortii din timpul comunismului, martirii neamului, ucisi in inchisori pentru credinta (oameni de cultura, filozofi, oameni de exceptie in politica vremii, patrioti, duhovnici, calugari, pustnici, preoti, etc.). Vezi ce chinuri au suportat ei pentru Hristos. Cred ca ii vei aprecia mai mult decat pe cei de la Metallica.

Eu nu iti cer in mod direct sa te schimbi. Tot ce iti pot cere e sa iubesti schimbarea in bine si sa O IEI IN CONSIDERARE.

O idee de final: Nu confunda preotii cu preotia, ortodocsii cu Ortodoxia, crestinii cu Crestinismul si cu Hristos.

Toata dragoastea mea frateasca big hug
Si iarta-ma daca am spus ceva din cele ce nu trebuie.

| FucktheSystem a răspuns (pentru LgMihail):

Am mai citit o carte pe tema celor ce au murit în închisorile comuniste și se spunea inclusiv de sfinții închisorilor, mi s-a părut interesnată deși am citit-o mai mult de nevoie nu de plăcere.
Și nu confund preoții cu preoția, eu doar am spus de ce nu-mi face plăcere să merg la biserică pe baza experiențelor mele anterioare.

Și sincer nu cred că ai spus ceva ce nu trebuie, chiar îmi place cum gândești, ești unul din puținii creștini de pe site-ul ăsta care nu te înjură când le spui că nu crezi în Dumnezeu sau că nu mergi la biserică deși majoritatea celor care fac asta nici nu știu de ce merg la biserică.

| LgMihail a răspuns (pentru FucktheSystem):

Iti sugerez sa stai de vorba cu frate-miu Shaoran smug
Daca vrei putem discuta si noi 2 : daca esti interesata.
Id-ul meu e: LG. mihail
Al lui e: toader_georgian

Am vorbit cu el - poti da add. De fapt, chiar vorbeste in dialogurile noastre ortodoxe despre tinehee hee.
Am vazut ca experientele nu te-au facut sa mergi la biserica si ti-au aratat uratul, ceea ce te-ar face sa devii atee, etc.
Poate vrei sa auzi si frumosul din gura unui umil si neinitiat crestin - care de un timp a decis sa vada doar frumosul. Am zis "poate". Nici macar o slova din cate iti voi spune si din cate ti-am spus nu vreau sa para a fii o incercare de "intoarcere pe calea cea buna"/convertire/mustrare/indreptare/prozelitism, etc.
Daca tu vrei sa aflii ceva iti spun ca ai ocazia sa o faci - intr-un dialog, nu citind carti, lecturand articole, etc. big grin

Pace in suflet si lumina-n cuget! big grin

| FucktheSystem a răspuns (pentru Inferno):

Da, dar dacă ar fi să o luăm așa God știa de la început că Iisus o să fie rătignit pe o cruce și poate de asta a dat această formă corpului.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim4565 a răspuns:

Sunt de acord cu blis si ceilalti care au spus ca crucea e doar o bucata de lemn si intr-adevar crucea a fost un simbol al unui zeu dar crestinii au facut-o un simbol crestin

| Filip23 a răspuns:

Multi biologi sunt credinciosi. Si daca ai vedea o poza dupa articulatia genunchiului iti dai seama ca e nevoie de un proiectant. Orice fiinta zburatoare isi "reclama" proiectantul. Omul s-a scremut mii de ani; aparatele sale sunt minuni ale tehnicii, dar nu sunt la fel de versatile in zbor ca o randunica.

| muffy1 a răspuns:

Uu.ce imi place cand toti vad ceva semnificativ unde nu exista nimic.
http://img.springerimages.com/......1_HTML.jpg
de fapt asta e prezentarea schematica a proteinei, nu crucea aia
apoi imaginea asa zis actuala a proteinei, e cam singura din toate care ar putea semana cu o cruce, nu seamana deloc, dar hai, ar putea aduce cu asa ceva. restul de ce nu o fac? plus ca gasesti oriunde in natura imagini de cruci perfecte, la anumite insecte, animale, o chestie imbarligata care are un brat lung si unul scurt arata la fel ca o cruce precum arta o bicicleta cu o masina pentru ca amandoua au roti
da, am vazut si eu pe youtube filmuletele creationiste cand erau aia asa fericiti ca au gasit dovada suprema, dar sa fim seriosi, fata lui iisus gfasita in felii de paine arata mai realist ca proteina asta, si omul cu bratele intinse aduce ca o cruce, hai ne luam dupa chestia asta, sigur dumnezeu ne-a dat 2 maini ca sa aratam ca o cruce cand vrem, e la fel de nonsens ca faza cu proteina
aici intra o alta faza, numita biologie, binenteles proteina e esentiala, dar.cam asa sunt toate, de luam orice proteina din corp se observa schimbari majore si in multe cazuri nu e posibila supravietuirea, deci e importanta laminina. problema e ca nu e chiar asa de simplu, biologia nu se preda la scoala, sau na, eu fac la facultate si e total diferita de cea din liceu, aia e nivel de amatori, si faza e ca nu exista un lucru magic, nu e mareata chestie ce tine intreg organismul unit, toate proteinele astea alcatuiesc un sistem, fiecare are partea ei, si laminina e doar o mica parte ca celelalte, doar impreuna fac functionarea organismului viabila.
acu nu stau sa citesc articole, te cred pe cuvant, spui ca e ceva din celule epiteliale. e pai aici e o problema, nu-s asa multe, de se gaseste doar in astea, tot ce face e sa intre in compozitia a catorva organe si tesuturi, si atat, marea majoritate a corpului nu ar avea proteina asta, pentru ca, ghici, nu e tesut epitelial, deci chiar si de ar arata exact ca o cruce, ceea ce nici macar pe departe nu o face, nu stiu unde vedeti voi cruci, ar fi dovada ca dzeu a pus cruci in rinichi ca sa ajute la formarea urinei...wow, asta da dovada pentru religie

| Shaoran explică (pentru muffy1):

Comentariului tau ii lipseste bun simtul sau vre un contra argument, este scris doar asa, sa fie scris. Un lucru lipsit de gust. Am dat un citat destul de complet, dintr-o carte foarte veche scrisa de Sfintii primelor veacuri... O mica parte din celelalte, asa cum Hristos are o mica parte din istorie...

| muffy1 a răspuns (pentru Shaoran):

Poftim? ti-am aratat cum arata de fapt proteina, ti-am zis ca nu exista o proteina magica si ca este un sistem si fiecare are partea ei stabilita, si doar in complex proteinele functioneaza, ti-am zis ca de ce spui tu e adevarat doar o mica parte din corp ar avea proteina asta...da cumva eu nu am contra argument...serios esti handicapat sau doar alegi sa ignori argumente ca sa iasa cum vrei tu? cui ii pasa de ce au scriu in o carte f veche unii? vorbesti de proteine.pai pune baza in cartile de azi, nu cred ca in cartea aia veche se vorbea de proteine si ciclu krebs si adn, ce imi pasa ce citate din carti religioase imi dai? ti-am aratat lacunele din teoria ta, doar cateva sunt mai multe, dar contraargumenteaza pe alea doar, de ce de fapt poza aratata de tine nu e reprezentarea proteinei si cea pe care ti-am aratat-o eu e varianta stiintifica, de ce marea majoritatea a pozelor actuale nu aduc deloc cu o cruce, de ce doar in mici parti ale corpului se gaseste si nu in toate, daca explici stiintific asta si nu prin citate din carti foarte vechi, de parca alea ar avea relevanta biologica, atunci te cred, da prin a ignora argumente ca apoi sa zici, ha ha nu aveti nimic de zis, nu puteti sa ma contraziceti, demonstreaza doar ca esti prost, serios, nu asa convingi lumea, nu e vb de bun simt aici, ce am zis in raspuns atunci era doar de fapte, bunul simt nu are relevanta daca un lucru e corect sau nu, asa ca lasa morala si pune mana pe carte, documenteaza-te bine, afla, citeste, vezi ce e aia stiinta, apoii vii si vorbeste, ca vad ca nici macar ce e aia o teorie nu stii din alte raspunsuri date, ca tot spui ca evolutia e doar o teorie si nu poate fi verificata, intai cunoaste lucruri si apoi da din gura, ma doare undeva de ma crezi nesimtit sau nu, cat timp vorbesti prostii eu poate sunt nesimtit, da tu esti prost

| Shaoran explică:

Am uitat sa mentionez: Comentarii decente si pareri pertinente.

| Coconutz a răspuns:

Http://2.bp.blogspot.com/......inin+1.jpg
http://cdn.recoveringfundamentalists.com/files/2010/04/laminin3.jpg
Eventual si proteinele in forma de I sunt un semn de la Dumnezeu ca port Initiala lui Iisus.
Ma rog. Acum 1 an as fi crezut ce postai aici.
Dar am cautat si mam documentat si am descoperit ca Dumnezeu nu exista.
Daca tu poti dovedi ca Dumnezeu exista astept PM. Nu voi fi nesimtit sau altceva.Prin simplul fapt ca esti manierat miai captat atentia. Si pentru asta meriti respect.

| Shaoran explică (pentru Coconutz):

As avea o mandrie satanica, de tipul sectar daca as afirma ca eu iti pot dovedi ca exista Dumnezeu. El singur poate face asta, eu pot doar sa iti vorbesc despre, adica sa comunicam si astfel sa gasim un punct comun.

| kamykaze88 a răspuns:

Asa deci ca sa inteleg si eu tu zici ca expresia din Biblie "Apoi a zis tuturor: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să Mă urmeze." Luca 9:23. Romani au folosit crucea ca element de tortura pentru ca moartea era lenta si dureroasa...plus ca vedea toata lumea ce chin indurau cei crucificati, era oarecum terorizanta ca sa zic asa. Vlad Tepes a folosit teapa ca element de tortura stii de ce? Era tot o moarte lenta si agonizanta si vedea toata lumea ce oribil este. Sper ca nu urmeaza comentariu gen :"aberezi idiotule" multumesc anticipat

| Shaoran explică (pentru kamykaze88):

Iti inteleg perfect punctul de vedere.
Nu ma refeream la acel verset. Eu ma folosesc si de Sfanta Traditie, de marturiile Sfintilor si multe altele, nu doar de biblie. Biblia este un punct important, dar nu e totul pentru un ortodox.

In acel verset prin "Sa isi ia crucea si sa Ma urmeze" se refera la cu totul altceva. "Sa se pregateasca sa renunte la lumea aceasta, pentru cea din ceruri". Exemplu, pusnicii care plecau in munti initial nu se simteau prea confortabil, dar dupa ceva timp au fost inundat isi de o bucurie Dumnezeiasca (Prin muntii nostri sunt pusnici de peste 100 de ani).

Crucea a fost un element de tortura, care a fost sfintita de Iisus, devenind simbolul (daca ii pot zice simbol) acestuia. Probabil daca Iisus era tras in teapa, semnul Sfant ar fi devenit Teapa. Nu obiectul e important, ci cel care l-a sfintit... In toate evangheliile, crucea este folosita metaforic cu sensul de "lucru greu", sper ca am fost destul de exact

| kamykaze88 a răspuns (pentru Shaoran):

Uite intr-un final cineva care intelege ce inseamna crucea si care este semnificatia cuvintelor Bibilce legate de ea... deci crucea e un element de tortura da? Iar Iisus (am scris cu doi de II sa nu va supar) a explicat ca, crucea nu este sfanta si ca este un simbol al greului pe care noi il vom duce daca urmam calea lui Iisus (sincer eu sunt politeist dar recunosc ca Iisus a fost cel mai mare profet al tuturor timpurilor)

| Shaoran explică (pentru kamykaze88):

Daca o sa citesti fericirile, versetele 10 si 11, o sa vezi resplata atunci cand iti iei "Crucea" mergand dupa Hristos, mie mi se pare destul de mare, tinand cont ca Mucenicia este o treapta foarte inalta de mantuire.
Si dupa cum spuneam, nu obiectul conteaza... ci cel care l-a Sfintit.

| NuEsteDisponibilNumeleAndreiSimplu a răspuns:

Na hai mai ateilor! Ziceti-mi si mie, cum va explicati ca acest lucru a fost scris in Sfanta Biblie? Cei de pe vremea aceea nici nu aveau microscoape deci nu puteau inventa acest lucru!
Noi v-am luat cu inca un lucru...

| Dandanache a răspuns:

"Cine cauta semne, gaseste!". Citat din experienta proprie. Eu zic sa nu amestecam credinta cu credulitatea.

| Shaoran explică (pentru Dandanache):

Credinta si credulitatea... De ce nu vedeti ca este doar un mic semn de intrebare aparut asupra unui lucru... Eu v-as fi dat un studiu genetic amplu, dar nu prea le cititi http://www.scribd.com/......-genetica. Uite alte semne "cautate" cum spui tu, daca ai timp si bunavointa sa citesti de la cap la coada, sa imi dai PM cu un comentariu. Depinde de tine.

| Zenithf a răspuns:

Semnul lui Dumnezeu nu este crucea. Crucea este mai veche decat crestinismul si a fost folosita in multe religii pagane.
Semnul crestinismului este pestele, iar semnul lui Dumnezeu ar fi de fapt triunghiul (triunghiul echilateral).

| Shaoran explică (pentru Zenithf):

Pentru a 3-a oara. Daca Hristos s-ar fi rastignit pe o piatra, atunci piatra s-ar fi sfintit...
Triunghiul echilateral reprezinta egalitatea Sfintei Treimi.
In primele veacuri, pentru a ajunge la Sf Liturghie, crestinii trebuiau sa se ascunda prin pesteri si catacombe. Astfel ca desenau cate un "peste" si unde ii era indreptat "botul" pe acolo mergeau, un fel de cod secret. Plus ca Hristos asa binecuvanta.

Cat despre Cruce:
Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, şi eu pentru lume! (Galateni 6:14) - Deci, crucea sa ii fie lauda Sf Apostol Pavel, de ce sa nu imi fie si mie tot crucea prin care lumea este rastignita si pentru mine?

Dezbrăcând (de putere) începătoriile şi stăpâniile, le-a dat de ocară în văzul tuturor, biruind asupra lor prin cruce. (Coloseni 2:15) - biruind asupra lor prin cruce, deci, crucea e semn de biruinta impotriva duhurilor necurate.

Şi să-i împace cu Dumnezeu pe amândoi, uniţi într-un trup, prin cruce, omorând prin ea vrăjmăşia. - Din nou, prin cruce.

In plus, in revelatia Sf Constantin cel Mare crucea a fost obiect de biruinta http://ro.orthodoxwiki.org/Constantin_cel_Mare

In primele veacuri, de la ucenicii apostolilor sunt foarte multe inscrieri despre cruce si despre faptul ca ei isi faceau cruce. Cauta si vei afla.

" Ştim bine că omul nostru cel vechi a fost răstignit împreună cu El, pentru ca trupul păcatului să fie dezbrăcat de puterea lui, în aşa fel ca să nu mai fim robi ai păcatului;" deci dragul meu nu se refera la crucea in sine, ca si lemn ci se refera la faptul ca si noi ca si copii a Lui Dumnezeu trebuie sa ne rastignim firea pamanteasca si sa il urmam pe Mantuitor! Romani 6

20 Am fost răstignit împreună cu Hristos, şi trăiesc… dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine. Şi viaţa, pe care o trăiesc acum în trup, o trăiesc în credinţa în Fiul lui Dumnezeu care m-a iubit şi S-a dat pe Sine însuşi pentru mine. Galateni 2.

Nu mai luati versete din Biblie mot-a-mot.

| Shaoran explică (pentru Esperança):

Ma tu esti sectar, ti-am zis ca nu am ce sa vorbesc cu tine? Orice discutie cu cineva ca tine este inutila, deoarece esti "infierat in cugetul tau" cum zice Sf. Apostol. Pe tine daca te bate cineva cu dovezile ca si cu pisalogul, tot vei rastalmacii cuvintele. Asta-i fapta satanica, si nu am ce vorbi cu satana.

Da foarte frumos vorbesti. Se vede ca tu esti un crestin nu gluma. Asa te iubesti si pe tine oare? Caci asa ne invata Scriptura sa ne iubim aproapele ca pe noi insine. Asta da dovada de iubire!
La tine problema e ca te supara adevarul si din aceasta cauza nu mai am eu ce discuta cu un arogant ca tine.
Ramai in nebunia ta si du=te taie-ti si mana, scoate-ti si ochiul ca asa zice in Biblie daca te face sa pacatuiesti mai bine ajungi in Rai ciung, decat cu ambele picioare!

"Dacă ochiul tău drept te face să păcătuieşti, scoate-l şi aruncă-l. Este mai bine să pierzi o parte a corpului tău, decât să îţi ardă tot trupul în iad"

Vad ca deja ati inceput sa faceti lucrul asta :))
http://www.click.ro/......74016.html

| Popcorncubranza a răspuns:

Aha, si daca gasim un muc in forma de cruce? Poate ala a fost de la inceputuri in noi.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si alte mitologi adorau gauri sa ne gandim acum ca vaginul unei femei e dovada ca un zeu ne-a creat? acest lucru este o speculatie atata tot http://www.google.ro/......tp?/imgres

| Shaoran explică (pentru anonim_4396):

Mai ray, eu ti-am mai zis ca nu arat "Dovezi ca ma fost creati" de Dumnezeu, si nimic altceva. Ci doar frimituri din lucrurile Sale, pentru a ridica semne de intrebare. Eu nu sunt destul de destept sa iti demonstrez ca Dumnezeu ne-a creat, iar tu esti prea Rau-voitor ca sa incerci sa descoperi. Daca eram precum Parintii ortodoxiei, as fi putut fara probleme, pana atunci arat doar frimituri, la care tu, ca si ceilalti trebuie doar sa te gandesti, si sa ridici un semn de intrebare... Sti faza cu "efectele slujbelor ortodoxe"? Din punct de vedere stiintific.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Shaoran):

Daca ma rog sa ninga si ninge crezi ca zeul ma ascultat? de multe ori cea ce vrem sa se intample chiar se intampla si multi din noi spun ca un zeu lea ajutat eu cred ca ar fi imposibil ca din 7 miliarde de oamenii ca la nici unu sa nu i se intample coisidente, eu nu vreau firmituri da o dovada ca exista si gata o dovada prin care stinta afirma ca exista toata comunitatea sintifica nu doar niste asa zisi oamenii de stinta

Prin care stiinta afirma ca exista.
Da-mi tu un argument teologic prin care se afirma ca Dumnezeu exista.
Uite un lucru. Hai sa credem amandoi doar lucrurile care le putem testa. Exemplu: Amandoi credem in legea gravitatiei, pentru ca o putem testa (cum a aparut, e mai putin important, deoarece avem pareri diferite probabil)
Amandoi credem in existenta durerii, deoarece o putem testa.
Cat despre teoriile stiintifice precum evolutinismul si Big Bangul, daca nici tu nici eu nu le putem testa exact, atunci nu facem decat sa credem ce au spus alti oameni, si calcule facute de altii si etc.
In schimb, am putea sa il testam pe Dumnezeu, uite, tu fiind ateu ai putea zice: Doamne daca chiar existi, da-mi si mie sa inteleg asta.
Sau ai putea sa mergi la Iersualim sa testezi minunea cu lumina Sfanta si tot asa...

| anonim_4396 a răspuns (pentru Shaoran):

Http://www.youtube.com/watch?v=FOtvzbodnGw uitate la asta, eu sasi dau un argument de ce? evolutia ofera dovezi reale nu basme, durerea e ceva natural care medicina poate sa explice stintific ce o determina si din ce cauza, tiam mi-a spus cand a fost cuserit ieruusalimul nu sa mai intamplat minunea oare de ce?

Iar eu ti-am spus, anul trecut s-a intamplat, eu fiind de fata.
Poti si tu sa mergi sa sa cercetezi minunile.
Nu ti-am cerut argument, ti-am cerut sa testezi cati ani are pamantuul. Sa testezi tu, folosind mintea ta, nu ce spune stiinta. Asa cum ti-am spus sa testezi si pe Dumnezeu, folosind iar mintea si sufletul tau (adica sa mergi sa vezi daca minunile sunt adevarate).

Nu imi poti arata cati ani are pamantul, adica tu sa imi numeri si sa imi arati (oamenii de stiinta pot mintii) si nici eu nu pot sa ma uit singur sa vad, deci de ce sa cred alti oameni? In schimb poti merge sa vezi lucruri care nu sunt facute de mana omului...

Întrebări similare