Da, prima carte a lui care o citesti pare geniala, a cincea inteligenta iar a zecea e plictisitoare. Sunt alte bancuri, alte pilde, dar aceleasi idei obosite pe care le-a expus in prima carte pe care ai citit-o.
Citeste-l si pe Gurdjieff (pe care-l citeaza de multe ori Osho) si ai sa vezi de ce Osho e varza
Stiu despre Gurdjieff.La baza sistemului predat de Gurdjieff se află următoarele idei:
- omul este într-o stare de adormire, în care nu-şi foloseşte decât o infimă parte a forţei sale afective, mentale şi spirituale;
- omul este atât de condiţionat de obiceiurile şi de prejudecăţile sale încât toate reacţiile sale îi sunt total previzibile, el funcţionând la fel ca o maşină, ceea ce l-a determinat pe Gurdjieff să introducă conceptul de om-maşină;
- omul-maşină este supus unei multitudini de legi ce-i determină existenţa;
- omul trebuie să ajungă să devină propriul stăpân folosindu-şi liberul arbitru şi aceasta nu se poate realiza decât printr-un proces de auto-observare şi de conştientizare..Numai bine!
Da, si mai spune ca pentru a putea intelege, trebuie sa combini "a sti" cu "a face". Iar ca intelegerea nu se poate dezvolta numai pe baza la "a sti".
Nu ai nevoie decât de o inimă în stare să se roage, oinimă care e în stare să iubească, o inimă care e în stare să fie recunoscătoare. Ăsta e templu tău adevărat.
Exact. problema e ca nu avem o inima in stare sa iubeasca si sa se roage, de aceea ne trebuie o biserica, o moschee sau un templu pentru a dobandi o inima iubitoare si in stare sa se roage.
Osho a scris peste 200 de carti.Am citit doar cateva.
Ateii nu cred ca au auzit de el.
Uite ca am auzit de el, si chiar am citit o gramada din cartile lui.Ce parere ai despre ce zice el?
CIICriss întreabă: