| FuckTWorld a întrebat:

Sa vorbim putin despre opera lui Osho si parerea lui despre Dumnezeu in operele lui.Osho spunea in opera lui.Dumnezeu de fapt înseamnă sărăcia conştiinţei umane.Oamenii care şi-au atins conştiinţa profundă şi pragul ei cel mai înalt, ca Gautam Buddha, au negat existenţa lui Dumnezeu. Oricine care s-a îmbogăţit interior a trecut de mintea care, de fapt, e bolnavă şi l-a negat pe Dumnezeu. Pe Dumnezeu ca o ficţiune pentru copiii de grădiniţă. Ei au nevoie de el – parabole, fabule, poveşti. Foarte puţini oameni au trecutde grădiniţă, de fapt.

Dumnezeu există pentru că tu nu eşti conştient de tine însuţi.Dumnezeu există pentru că nu ai atins centrul fiinţei tale. În momentul în care te cunoşti cu adevărat, nu mai există nici Dumnezeu, nici nevoia de el.
O dată ce Dumnezeu este îndepărtat, posibilitatea omului de a creşte şi a se dezvolta devine absolut liberă. Un zeu este un despot, un fascist. Fără Dumnezeu, lumea devine liberă.Existenţa dă fiecărui individ o demnitate uriaşă. De la cel mai mic fir de iarba până la cea mai grozavă stea din Univers, eadă iubire şi semnificaţie enormă, şi nu face nici o diferenţă.Existenţa acordă egalităţi şi oportunităţi egale. Nu e nevoie să pierzi timp în rugăciune, să citeşti scripturile, care sunt cele mai puţin sfinte cărţi din lume. Nu e nevoie să fii exploatat de preoţi. Eşti dintr-odată eliberat de toate lanţurile astea. Acum poţi să fii tu însuţi. Ţine minte distincţia clară înte existenţă şi Dumnezeu. Dumnezeu înseamnă condamnarea inteligenţei noastre. Înseamnă acceptarea umilinţei, înseamnă să accepţi că"Suntem numai nişte marionete; tu eşti puterea. Tot ce vrei să

facem, vom face. Tot ce putem face este să ne rugăm." Te ologeşte atât de mult …Dumnezeu se pare că este cel mai mare principiu care i-a fost predicat omului de-a lungul secolelor, dar nimeni nu i-a analizat implicaţiile. Dacă Dumnezeu l-a creat pe om, atunci înseamnă că omul nuare nici o individualitate proprie, nu poate pretinde nici o demnitate, nici o libertate.Nu ai nevoie de nici o biserică, de nici un templu, de nici omoschee; nu ai nevoie decât de o inimă în stare să se roage, oinimă care e în stare să iubească, o inimă care e în stare să fie recunoscătoare. Ăsta e templu tău adevărat. Şi asta îţi va transforma întreaga viaţă. Asta te va ajuta nu numai să te descoperi pe tine, dar să descoperi adâncimile cele mai profunde ale imensităţii existenţei. Dumnezeu este pentru cei care nu pot deveni conştienţi, care sunt înapoiaţi din perspectiva conştiinţei. E un fel de jucărie; oamenii înapoiaţi au nevoie de ea. Şi în momentul în care spun că este o jucarie, spun de fapt că depinde de tine ce îl faci săfie - să arate ca o maimuţă sau ca un elefant sau ca 100 demâini. Este creaţia ta. Surprinzător, omul crede că Dumnezeu acreat totul.Adevarul este că Dumnezeu însuşi este creaţia imaginatiei omului. Dumnezeu este cea mai mare minciună pe care ai putea s-o găseşti vreodată, pentru că de minciuna asta depind mii de alte minciuni. Bisericile, organizaţiile religioase multiplică la infinit minciunile, numai pentru a proteja o singură minciună. Dumnezeu este o mare consolare, dar nu este un panaceu, o vindecare. Existenţa nu este o consolare. Să fii acordat la existenţă înseamnă să fii sănătos şi întreg. Toate religiile lumii te învaţă despre Dumnezeu; eu te învăţ despre existenţă. Eu te învăţ să fii acordat la ceea ce este în jurul tău, la ceea ce este în tine şi în afara ta. O dată ce eşti acordat la asta, pentru tine nu mai există moarte, suferinţă, tensiune sau grijă, ci o pace incomensurabilă care te înconjoară, o bucurie la care nu ai visat niciodată. Ce parere aveti despre ce zice Osho? Mie mi se pare un om care stie ce vorbeste din toate punctele de vedere, am citit mai multe opere de a le lui, si unele sunt chiar geniale.Sunt Silviu 1990 sa specific insa un troll c se dadea drept mine, nu eu am scris prostiile alea de intrebari.Numai bine!



7 răspunsuri:
| loIosaurus a răspuns:

Osho a scris peste 200 de carti.Am citit doar cateva.
Ateii nu cred ca au auzit de el.

| FuckTWorld explică (pentru loIosaurus):

Uite ca am auzit de el, si chiar am citit o gramada din cartile lui.Ce parere ai despre ce zice el?

| doctorandus a răspuns:

Da, prima carte a lui care o citesti pare geniala, a cincea inteligenta iar a zecea e plictisitoare. Sunt alte bancuri, alte pilde, dar aceleasi idei obosite pe care le-a expus in prima carte pe care ai citit-o.

| reihiuke a răspuns:

Citeste-l si pe Gurdjieff (pe care-l citeaza de multe ori Osho) si ai sa vezi de ce Osho e varza happy

| FuckTWorld explică (pentru reihiuke):

Stiu despre Gurdjieff.La baza sistemului predat de Gurdjieff se află următoarele idei:
- omul este într-o stare de adormire, în care nu-şi foloseşte decât o infimă parte a forţei sale afective, mentale şi spirituale;
- omul este atât de condiţionat de obiceiurile şi de prejudecăţile sale încât toate reacţiile sale îi sunt total previzibile, el funcţionând la fel ca o maşină, ceea ce l-a determinat pe Gurdjieff să introducă conceptul de om-maşină;
- omul-maşină este supus unei multitudini de legi ce-i determină existenţa;
- omul trebuie să ajungă să devină propriul stăpân folosindu-şi liberul arbitru şi aceasta nu se poate realiza decât printr-un proces de auto-observare şi de conştientizare..Numai bine!

| reihiuke a răspuns (pentru FuckTWorld):

Da, si mai spune ca pentru a putea intelege, trebuie sa combini "a sti" cu "a face". Iar ca intelegerea nu se poate dezvolta numai pe baza la "a sti".

| reihiuke a răspuns:

Nu ai nevoie decât de o inimă în stare să se roage, oinimă care e în stare să iubească, o inimă care e în stare să fie recunoscătoare. Ăsta e templu tău adevărat.

Exact. problema e ca nu avem o inima in stare sa iubeasca si sa se roage, de aceea ne trebuie o biserica, o moschee sau un templu pentru a dobandi o inima iubitoare si in stare sa se roage.