Nu ne-ai spus că ce se întâmplă în cazul în care decide să păstreze copilul. El trăiește sau nu?
Chiar am discutat cu profesoara de religie acum ceva timp exact un asemenea caz. Ne-a spus cu certitudine ca nu este pacat.
Este pacat pentru ca mama are totusi sanse sa supravietuiasca si daca Dumnezeu a vrut ca acel copil sa vina pe lume cine suntem noi sa ii luam viata? fiecaruia din noi ne este scris cand trebuie sa murim, daca ea trebuie sa moara, va muri indiferent daca pastreaza sau nu copilul..eu sunt contra avort indiferent de motiv
De ce? dupa mine ar trebui sa fie pacat (fac pe religiosul acum) decat daca mama face avort pentru ca e o panarama...sa zicem ca in cazuk exemplificat de mine, mama nu face avort si moare (doar sunt sanse de aproape 100% sa moara) ce-a iesit bun din asta? intr-un fel s-a sinucis mama? stiind care sunt sansele de supravietuire?
Biblia spune clar! Este un pacat sa faci avort, deoarece omori un suflet nevinovat care se afla in pantece. Mai bine sa moara femeia respectiva decat sa faca avort. Daca atatea zile i-au fost date, atatea traieste.
Normal ca nu e pacat, pentru ca nu exista pacate. Si-mi place de crestini cand ii vad ca stiu mai bine decat zeul lor ce e pacat si ce nu e pacat. Sau cel putin la fel de bine ca el. In acelasi timp, pretind ca d-zeu e atotstiutor. Sa tragem atunci concluzia ca si crestinii sunt atotstiutori?
"Cine nu are niciun pacat, acela sa dea primul cu piatra."
Eu cred ca nu e nimeni in masura sa spuna daca e pacat sau nu, nu va mai jucati de-a Dumnezeu!
Cine se joaca de-a DUmnezeu? nu am 9 ani sa ma dau drept un personaj
Eu cred ca nu exista sanse 100% sa moara. poate este doar un "test" sa ii spun asa ca nu imi vine alt cuvant acum, pe care Dumnezeu il da acele mame, poate daca pastreaza copilul ramane si ea in viata..sunt oameni care erau in coma si aveau sanse 0 de supravietuire si tot s-au trezit..eu imi sustin parerea, ca avortul este un pacat indiferent de motiv
Avortul este un pacat grav, daca faceti avortul si supravietuiesti dupa aceea tot veti muri pentru ca dupa avort starea sanatatii dvs. se complica si poti sa faceti cancer de col uterin! Ce sa facem? Asta-i blestemul Lui Dumnezeu daca omori un bob de viata( fatul sau pruncul)! Cel mai bine este sa te rogi la bunul Dumnezeu sa te ajute sa supravietuiesti dupa nastere! daca veti muri si dai nastere unui copil asta inseamna mama-eroina sau mama-martirie! Mergeti la o biserica si discuta cu un preot bun si va sti ce trebuie facut in asemenea cazuri! Sau mai bine mergeti la Manastirea Prislop si va rugati la mormantul parintelui Arsenie Boca si sint sigur ca o sa va ajute foarte mult si amandoi va veti supravietui si va veti insanatosi! Multa sanatate va doresc!
Nu am zis ca sunt atotstiutoare si nici ca, cred in basme, ai vrut sa stii parerea, ti-am spus-o si mi-am argumentat raspunsul..sunt total contra avorturilor...este strict parerea mea.
Las-o pe tina in pace, se vede ca e fanatica de aia. mai bine omoara mama ca lasa stie ea ca e doar un test de la mos craciun al ei, si lasa copilul sa se nasca fara mama sa aiba o viata de ****. ce oameni fara creier pe lumea asta, chiarca "doamne fereste".
VLadAlexandru05 întreabă: