| vyrus1990 a întrebat:

Sal nu stiu daca a mai fost pusa aceasta intrebare daca da va rog sa ma scuzati si sa ignorati aceasta intrebare. Ce parere aveti despre o mama care isi duce copilul la biserica pur si simplu cu japca si ai spui ca nu crezi in asa ceva si nu ma ajuta cu nimic daca ma ia cu japca si altele, cat de indoctrinata si fanatica este? mi-s-a intamplat mie pana pe la vo 16 ani acum nu mai e in tara dar nu cred ca ar mai avea curaj im fine va rog sa-mi spuneti voi daca sa tinut ca am fost la biserica cu japca pentru cei care cred in dumnezeu

12 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ti-a incalcat dreptul de a alege singur in ce sa crezi. A vrut sa te forteze sa crezi in ce crede si ea.
Si apropo de asta. Bunica-mea era foarte credincioasa, dar in acelasi timp si inteleapta. M-a dus o data, de doua ori, de trei ori la biserica, dupa care nu m-a fortat. M-a lasat sa aleg singur daca vreau sa merg cu ea la biserica sau nu. A dat dovada de intelepciune si de bun-simt, nu m-a obligat nimic, mi-a lasat dreptul de a alege singur.

Răspuns utilizator avertizat
| MMihai a răspuns:

Majoritatea mamelor fac așa.

| mihaibrasov a răspuns:

Vezi tu, ea iti vrea binele. Dar in dorinta de a-ti vrea binele, ti-a facut mai mult rau departandu-te de Dumnezeu, ci nu apropiindu-te. Ce trebuie tu sa faci e sa o ierti, mai ales pentru ca ti-a vrut binele si sa te apropii de Dumnezeu in felul tau, sa iti pastrezi credinta, chiar daca nu te duci la biserica.

| a1doru a răspuns:

Manifestare de fundamentalist religios.

| miradoniz a răspuns:

NU te plânge acum-mai așteaptă vreo 30 de ani,așa,să treci puțin prin viață,după-poate o sa știi dacă ți-a fost util sau nu.
Când ești tânăr cu mintea creață,ai impresia ca oamenii care te lasă sa faci ce vrei și te complimentează de cât de "deștept" ești-sunt cei care au ce te învăța.Iar restul sunt proști.
Îmi amintești de un tinerel,îl învățaseră niște unii sa cerșească-cică ar fi "muncă" -doar e GREU să stai jos.
ȘI ajunsese,fără să știe exact cum,să facă niște chestii-de care înainte spunea(așa cum spuneți cam toți)"EU-niciodată"
Așa că-las-o baltă! copiii au nevoie să învețe că în viață există responsabilități,uneori sunt (f)neplăcute-dar dacă nu le asumă,sfârșesc rău.
Eu nu știu ce ar fi putut ajunge tânărul acela,șef de mafioți(?)sau drogat(ca să reziste), ambele poate, dar cred că ce își dorește cu adevărat-este o viață cu probleme normale.

| Rapunzell a răspuns:

Eu nu sunt de acord! Cat este mic copilul, mama este datoare sa-l invete, sa-l ia la biserica, sa ii explice, dar cand copilul creste (15-16 ani si mai departe), nu trebuie sa fie fortat. El va avea invatatura primita de la parinti si va vedea, in continuare, exemplul acestora. Dar este liber sa aleaga. In momentul in care el nu vrea dar parintii il forteaza, risca sa se rupa cu totul de Biserica si chiar sa o urasca. Foarte greu vor mai reveni acestia pe calea Bisericii. Insa, sa ne rugam pentru ei si sa nadajduim ca o vor face.

Hristos ne vrea la El din pura dragoste, nu cu forta.

| Angel0 a răspuns:

Posedatii crezi ca intra de bunavoie in biserica? Tot cu japca.

| AmelyRain a răspuns:

Sa mergi din obligatie...huh, aiurea. Probabil tine la sufletul tau si considera ca este spre binele tau daca face asta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Stai linistita.asa caini de parinti care sa te duca cu japca,cand tu vrei sa mergi de buna voie la bar cu tigara-n bot, la combinatii sexuale, si sarituri pe geam sa dormi la o prietena sau la un prieten.ce painti Doamne. oare cum de ii rabzi?

Răspuns utilizator avertizat
| Angel0 a răspuns (pentru vyrus1990):

"pur si simplu ca am ajuns eu la concluzia ca biserica ai transforma in niste animale fara creier pe unii"
Imi pare sincer rau, daca la tine mersul la biserica a avut efectul acesta.