Din cate vad eu, cred ca la inceput ai crezut in Dumnezeu, dar apoi s-a intamplat ceva ca sa te determine sa nu mai crezi. Spune-mi, e adevarat?
Eu ma lovesc de obstacolele vietii la nici 13 ani, deci, eu ce as mai putea spune? Eu cred in El. Poate m-ai intreba de ce cred daca trec prin atatea, unde este el cand trec prin toate necazurile? El este sus, pentru ca daca nu ar fi acolo am trece prin si mai multe necazuri. Mi s-au intamplat multe lucruri neobisnuite legate de Dumnezeu, dar nu am timp sa ti le spun acum pe toate. Un singur sfat iti dau : E alegerea ta, alege ce-i corect
Ajungi unde vrei Tu sa ajungi nici chiar dumnezeul in care spui ca nu crezi, in caz ca ar exista nu are nici o putere asupra ta sa te trimita undeva (cazul de fata "iad") unde tu nu vrei sa mergi; esti o fiinta suverana!
,,Cerurile spun gloria lui Dumnezeu, si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui''( Psalmii 19:1)
Si eu am trecut prin destule si ma intrebam cu ce i-am gresit eu eram decat un copil de 7-8 ani si dupa cu timpul ma intrebam daca chiar exista.si m-am hotarat sa nu mai imi pierd timpul rugandul sa aiba grija de oameni.findca nu ii ceream altceva decat asta.
Cand eram mic chiar credeam... aveam vise si il rugam mereu sa le implineasca, dar parca se c**a pe ele.
Acum ascult asta http://www.youtube.com/watch?v=h6tnIzS0kjk (versuri http://www.versuri.ro/versuri/gededf_deliric+1+negru+corect.html )si nu stiu daca mai imi pasa ca El exista sau nu...
Tu in adancul tau crezi in el. Se vede din cuvintele tale si ai o inima buna, nu iti irosi bunatatea. Cum am spus si mai sus este alegerea ta, dar fa-o pe cea corecta. Dumnezeu este sus. Timpul in care te rogi lui nu este un timp pierdut, ci unul castigat. Daca El nu ne-a indeplinit o dornita este pentru ca nu este bine pentru noi ( de ex. vrei sa intrii lao facultate si nu intrii, poate acolo te-ai fi certat cu o colega sau nu ai fi facut fata). Poate acum nu ma crezi, dar cu timpul o sa realizezi si tu ca nu totul in lume se bazeaza pe stiinta, sunt chestii care ne depasesc ratiunea. Concluzia> Dumnezeu exista.
Depinde ce intelegi tu prin Iad. Daca iti imaginezi un loc plin de flacari, cazane si furci manevrate de indivizi rosii care au cornite, atunci cu siguranta n-ai nicio sansa sa ajungi acolo, indiferent in ce crezi.
Daca e s-o luam la figurat, atunci, din nou - indiferent in ce crezi, poti ajunge acolo (si nu neaparat dupa moarte).
In mare, tine de noi, de starile noastre.
Iti voi spune o mica povestioara: se spune ca un arab a devenit crestin. Inversunati si indignati, arabi care desi nu credeau in Mahomed, dar tineau la religia lor, au venit la el si l-a intrebat de ce a aderat la alta religie. Noul crestin le-a raspuns, zicandu-le: imaginati-va ca mergeti intr-o calatorie si ajungeti la o intersectie, unde sunt doi oameni: unul mort, si unul viu. Pe care din ei ii intrebi care e drumul cel bun? Pe cel mort? Nu, ci pe cel viu. Ei bine, si eu am ajuns la acesta intersectie, si intrebandu-l pe cel viu incotro s-o iau, El mi-a aratat drumul pe care sa merg. El, omul cel viu, El, care s-a jertfit si a suferit pentru mine, El mi-a aratat drumul, ci nu Mahomed.''Si zicand aceasta, arabii care credeau in Mahomed au plecat fara sa scoata o vorba.
Tin sa te felicit pentru maturitatea in gandire si pentru coerenta discursului la cei 'nici 13 ani'. Serios, bravo, multi nu-s capabili sa gandeasca asa profund nici la maturitate.
M-am bagat in discutie pentru ca si eu sunt oarecum in situatia lui lollypopsweetyboy, doar ca nu necazurile m-au indepartat de Dumnezeu, ci ratiunea. Nu neg existenta lui, dar nici nu pot fi sigur de ea. In fine, viziunea mea despre religie e prea complexa pentru a o expune aici.
Consider ca cea mai definitorie trasatura a unui om e bunul simt (sau lipsa lui) si in asta cred. Ma consider un om moral si, daca Dumnezeu exista, imi va aprecia mai mult atitudinea si comportmanetul in societate decat gradul de credinta. Iar daca nu, si scuze ca o spun asa, inseamna ca el e cel cu probleme de moralitate, iar eu nu pot crede in asa ceva.
Asa si e daca pe noi se va gandi d-zeu sa ne trimita prin iad sau pe unde o fi inseamna ca noi suntem egali cu criminali cu pedofili cu hoti si lista poate sa continue.sunt multi care cred in d-zeu(majoritatea)findca asa au fost educati de societate.
Pai daca nu crezi in dumnezeu asta inseamna ca nu ar trebui sa crezi nici in iad sau chestii din astea. persoanele care nu cred in dumnezeu de obicei sunt persoane care au gasit niste teorii mai bune bazate pe stiinta sau pe logica lor pe care atunci cand ii intrebi de ce nu cred in dumnezeu ei ti le spun si unele sunt destul de plauzibile dar ce spui tu aici nu are nici o logica! sau ce crezi ca dumnezeu daca exista sau nu sta sa te convinga pe tine ca exista? El poate ca iti dovedeste existenta Sa prin lucruri pe care tu le ignori. Nu te judec sau ceva de genu dar pur si simplu nu ai logica.
Nuuu,vreau sa zic ca poate eu gresesc(dar ma indoiesc) si se poate ca eu sa ajung in iad.asta am intrebat eu.
Asa ca si chestie ti-ai pus vreodata intrebarea " Dumnezeu care este definit ca cel mai bun ar putea sa trimita o persoana intr-un loc in care sa fie chinuit pe vecie?". Si noi ca oamenii iertam care cu totii avem partile noastre rele dar El care nu are pic de rautate in el.
Nu neaparat criminali sau pedofili. Sunt atatia oameni de nimic in lumea asta (fara sa fi facut faradelegi majore), inclusiv printre cei care se recomanda ca fiind crestini. Si printre cei ce se recomanda atei sunt putini care au ajuns acolo prin judecata si nu prin trend. Chiar ateu fiind, respect mai mult o persoana credincioasa ca CherrySweetie, decat unul care e ateu pentru ca asa crede ca-i moda. Si asa e si normal sa judeci oamenii (ca tot e pe site un pesudo-razboi intre atei si crestini) : dupa caracter, nu dupa orientarea religioasa.
Băieții de clasa a 8 a după ora 24 // la ora 0, 0
ar trebui să doarmă nu să pună întrebări prostești pe TPU.ro.
Iadul aparține de religia creștină, iar tu ești în afara acelei religii.
Ai spus că tu nu crezi în Dumnezeu, dacă nu crezi în El, de ce-ţi faci griji că ai putea să ajungi în Iad?
Ar trebui să consideri că nu există acest gen de pedeapsă, având în vedere că, în viziunea ta, Dumnezeu nu există.
Deci, de ce-ţi faci griji?
Pai odata ce ai pus problema; daca? si nu cred,ce mai conteaza? mergi asa inainte ca o musca fara cap,la nimereala,fiindca pe asta se bazeaza toata existenta ta.e? bine, mergi acolo ca toata lumea, mai putin cei credinciosi.nu e? iarasi bine fiindca mori si gata la fel ca fistecare.dar oricat de necredincios ar fi cineva,sau oricat de prost,trebuie sa vada macar un lucru; in universul asta ce e rau si inutil si distrugator merge intr-o directie, si ce e bun, constructiv si util merge in directia pozitiva.pana si corpul nostru e la fel.iar tu decat sa faci un rau mai bine nu faci nimic? nefacand nimic inseamna ca nici bine nu faci.
Tu crezi ca d-zeu te-a facut nu? cedema ca viata ta e pura intamplare ca si a mea.si ce crezi ca daca ma rog la d-zeu voi reusi in viata? e eu nu cred, eu cred in mine si nu cred in ceva sau cineva care ma ajuta atunci cand il rog.ce rost are?
Iti multumesc pentru compliment, si sunt de acord cu tine in ceea ce priveste credinta, adica, atata timp cat tu faci fapte bune, chiar daca nu crezi in Dumnezeu, el va aprecia acest lucru, insa desigur ca si credinta cantareste foarte mult.
Sincer nici eu nu cred in dumnezeu :p.
azi mi-a dat profa de religie o tema .
Referat despre credinta ta. despre ceea ce crezi.
Cauze si urmari.
De ce e pacat in ceea ce crezi?
Ai putea sa imi dai un sfat ?
:X
Pai nu stiu daca e pacat cea ce cred eu sau tu findca poate nu exista d-zeu si nu are cum sa fie pacat, in ochii cui sa fie pacat? si daca chiar exista d-zeu numai el hotaraste ce este pacat si ce nu dar pe mine nu are numai de cat sa ma duca in iad ca nu eu l-am lasat primul pe el si el pe mine si chiar daca exista asta e.