Dupa religiile mincinoase Dz a creat totul, dar pe Dz cine l-a creat? Raspuns: niste smecheri primitivi care au gasit metoda de a obtine controlul mintii naivilor, cu niste minciuni aberante, cu amenintari (rai iad, draci) si promisiuni (vieti vesnice si ajutor de la un spiridus inexistent si invizibil) fanteziste.
Nimic. De ce ar trebui sa fie ceva dupa moarte, cand vedem ca totul e finit. Nimic nu califica omul pentru a avea o viata vesnica. Omul e o fiinta simpla, relativ la ceilalti oameni. Toti facem acelesi lucruri, cu diferente minore, iar tot ce facem e finit in timp si ca valoare, deci nu poate echivala cu infinitul ca sa constituie o plata pentru a obtine acel infinit (= viata vesnica). Nici credinta in zei inventati invizibili, in carti fanteziste scrise tot de oameni, nici ritualurile primitive cu sau fara jertfe, stropiri cu apa, poezii, povesti, rugaciuni, incantatii nu pot avea ca rezultat o viata vesnica. Viata vesnica e o promisiune mincinoasa care are scopul de a mari numarul adeptilor unei religii si le ofera creatorilor acelei religii putere si dominatie asupra adeptilor naivi.
Nu am ce sa regret. Sunt niste minciuni fara logica a acelora care isi doresc sa ne prosteasca. Un Dz atotputernic nu are de ce sa fie invizibil si nu are de ce sa nu poata comunica cu oamenii si nu ar putea avea pretentia de la noi sa credem in minciunile altor semeni de ai nostri. Daca el e atotputernic si nu e in stare sa se arate si sa comunice cu noi, atunci el nu poate sa ne faca pe noi vinovati ca nu credem niste oameni mincinosi care ne mint ca sunt in legatura cu el.
Daca e atotputernic si in acelasi timp e invizibil, in seamna clar ca nu exista, sau daca exista, nu are nici o legatura cu noi.
Asa le merge mintea mincinosilor care te mint si te ameninta cu ce vei pati daca nu esti adeptul minciunilor lor. In felul asta reusesc sa prosteasca oamenii obisnuiti, dar daca iti folosesti logica, vezi pe loc ca sunt niste simpli mincinosi fara nici o valoare.
Asta e minciuna mincinosilor ca sa-i determine pe creduli sa nu-si mai doreasca sa il vada pe Dz, pentru ca mincinosii stiu ca nu exista Dz si ca nu au ce arata si atunci au gasit de cuviinta sa mai toarne o minciuna, aceea cu nimicirea. E prosteala pe fata si o minciuna de 2 lei. daca Dz e asa de puternic, n-are decat sa netezeasca suprafata unui munte si sa sicrie acolo minciuna din biblie si sa se ascunda daca e asa de nimicitor, insa adevarul e mai simplu. Dz nu exista, iar mincinosii prospera la adapostul minciunii.
Asta e minciuna de 2 lei a primitivilor si nu are nici o valoare.
Intotdeauna puterea (de orice fel, inclusiv a mintii sau a minciunii) invinge, prin urmare oamenii mai puternici au avantajul de a putea prosti oamenii mai slabi cu povesti absurde si primitive inventate (bibilia, Dz). E corect sa se intample asa? E foarte corect. E normal ca cei puternici sa obtina mai mult de la viata decat cei slabi. Celor slabi le ramane sa se supuna celor puternici si sa aiba o viata modesta traita in minciuna si cu speranta falsa intr-o viata mai buna dupa ce nu vor mai exista, adica niciodata.
Asa ti se pare tie ca esti sub influenta unor minciuni primitive. Cat timp omul nu are acces la cunoastere reala, e ca un calculator fara soft. Cand intr-un calculator fie el si de ultima generatie ca putere de calcul, daca bagi prostii si falsuri in el, asta scoti si la iesire, numai prostii. Religia e ca un virus informatic. daca ai calculatorul virusat, nu-ti mai este util tie ci smecherilor care l-au virusat si il controleaza. Asa e si omul nestiutor si virusat cu minciuni primitive. Nu ai ce scoate de la el decat prostie, ca stiinta n-are, mai viruseaza si pe altii si in felul asta omul credincios e util mincinosilor care au creat religia mincinoasa.
Salut! Probabil că iudaismul și creștinismul sunt bune, fiecare în măsura lui.
Religia care isi implineste in realitate scopul: mantuirea sufletului. Biserica lasata de Mantuitorul Hristos.
Sunt lucruri care nu se practica la Ortodocsi, care trebuie practicate!
Cum ar fi?
Stăruință după Duhul Sfânt, care este relatat în Noul Testament.
Pai cum nu practicam staruinta dupa Duhul Sfant? Avem o gramada de rugaciuni in care îi cerem lui Dumnezeu sa ne invredniceasca de Duhul Sau cel Sfant si sa ni-L dea
La Ortodocsi, nu, la restul, nu stiu, dar la Penticostali, se practica.
Habar nu ai ce zici frate. Avem o gramada de rugaciuni in ortodoxis tocmai cu scopul asta. Eu sunt ortodox si stiu ca avem. Nu ai literalmente niciun motiv sa nu ma crezi
Unde vă rugați voi mă, doar Popa cântă acolo și se roagă și ia bani, și asta e.
Ne rugam acasa si in biserica precum Mantuitorul Hristos ne-a spus sa facem. La Sfanta Liturghie toata lumea se roaga, nu doar persoana cu functie sacerdotala
Unde este in scris de Sfânta Liturghie?
Chiar rugaciunile incepatoare. In speta "Imparate Ceresc"
Ehe, aleas rugaciuni scrise pe carte, iar voi doar le cititi de acolo, rugaciunea nu se scrie si se citeste mai apoi, trebuie sa iti vina rugaciunea chiar cand te rogi.
In primul rand te-am prins cu minciuna pentru ca ai zis ca nu ne rugam Sfantului Duh, iar eu ti-am demonstrat ca ne rugam.
In al doilea rand nu vad nimic gresit in a ne ruga dupa niste rugaciuni consacrate. De exemplu Tatal Nostru. Daca Dumnezeu ar fi vrut sa ne rugam doar "dupa cum ne vine" nu ne-ar fi dat exemplu de cum sa ne rugam. Rugaciunile consacrate sunt foarte importante pentru oameni pentru ca îi invata cum sa se roage si ce sa ceara de la Dumnezeu. Unii oameni ar putea sa se roage gresit si ar fi rau pentru ei si nu benefic, de exemplu sa se roage pentru averi, lux, pentru raul unor persoane antipatice samd.
De asemenea nu excludem si nu interzicem deloc rugaciunea "cum ne vine". Facem si, si.
Mă refeream la stăruință după Duhul Sfânt.
Deci, nu am zis o minciună.
După părerea mea religia adventistă.
Eu sunt creştin-ortodoxă dar când am intrat în legătură cu nişte adventişti şi le-am aflat dogmele şi citind şi Biblia în acelaşi timp, am văzut că dogmele acestora erau cel mai aproape de adevărul biblic.
Un exemplu e că ei nu cred în existenţa sufletului după moarte, lucru care stă clar scris în Ecleziast 9:5-6 - "Cei vii, în adevăr, măcar ştiu că vor muri, dar cei morţi nu ştiu nimic, şi nu mai au nicio răsplată, fiindcă până şi pomenirea li se uită.
Şi dragostea lor, şi ura lor, şi pizma lor, de mult au şi pierit, şi niciodată nu vor mai avea parte de tot ce se face sub soare."
Biblia difera de cult, eu cred ca Penticostalii sunt cei mai buni.
Eu cred ca crestinismul este singura religie adevarata, si asta nu are legatura cu educatia sau cultura in care am trait. Crestinismul se adreseaza tuturor oamenilor, pentru ca suntem cu toții creatia lui Dumnezeu
Stiu caci crestinismul este ce mai bun, dar care cult este mai bun?
Da, nu ai auzit de ei? Sunt acei oameni cu ecuson pe care scrie ELDER si sustin cursuri gratuite de limba engleza ( e tehnica lor de promovare).
https://ro.bisericaisushristos.org/
Ăsta trolează, mi-a dat și block fără vreun motiv.
La cine te referi, daca la mine, gresesti, eu nu trolez, nici nu am dat vreun block la cineva pana acum!
La Vidix
Nicio problemă!
Biserica Baptistă mi se pare cea mai bună.
Dacă mai și nimerești într-o astfel de Biserică în care prezbiterii nu-și însușesc banii enoriașilor pentru propriile nevoi atunci ai mare noroc.
Nici nu s-a întâmplat asta, dar nu îi vor raporta comentariul de r@hat la adresa mea.
Crestinismul are mii de subgrupuri care cred/interpreteaza lucrurile radical diferit.
Si Budhismul, Hinduismul etc se adreseaza tuturor oameniilor, Si Islamul spune ca suntem creatia lui dumnezeu.
?
Church of the Flying Spaghetti Monster, or Pastafarianism. Pastafarianism (a portmanteau of pasta and Rastafarianism) is a social movement that promotes a light-hearted view of religion and opposes the teaching of intelligent design and creationism in public schools. According to adherents, Pastafarianism is a "real, legitimate religion, as much as any other".
anonim_4396 întreabă: