Credinta e obsesie pentru cine crede orbeste sau fara sa-si foloseasca al 8-lea simt adica intuitia.
Ce legatura este intre un anume Arsenie Boca si credinta? Daca ai avea si curiozitatea de a incerca sa intelegi Evanghelia, deoarece crestini sunt doar acei ce traiesc potrivit invataturii lui Iisus, adica Evanghelia (noul testament), o sa vezi ca toti crestinii sunt si se numesc sfinti. O sa mai vezi ca un crestin nu este altceva decat un om normal, care traieste normal si face lucruri normale (anormal e sa minti, sa furi sa ucizi, etc. ) Obsedatii nu sunt oameni normali indiferent cum spun ei ca se numesc
Cu mostouri din acestea nu faci pe nimeni sa rada!
Studiile(americane mi se pare) au arătat că credința e boală psihică, iar psihiatrii americani vor s-o includă în lista de tulburări de comportament(boli psihice), și s-o trateze egal cu depresia, cleptomania, și alte tulburări de comportament tratabile prin psihoterapie non medicamentoasă.
Ceea ce faci tu nu cred că e o obsesie asupra religiei, ci mai degrabă o documentare(ceea ce e un lucru foarte bun), în vederea informării despre credința ta; Sau mă înșel?
Preoti robot. Am dat niste linkuri lui Ray cu preoti robot ca tehnologie ultimul racnet. Dumnezeu asculta si vocea unui robot daca ce transmite robotu e de fapt gandit de om ca baza pentru inteligenta artificiala.
Da este un fel de documentare! Nu ma inchin la idoli, doar ca vreau sa inteleg mai bine invataturile Lui Dumnezeu prin acesti oameni!
Cel mai bine ar fi să citești învățăturile direct din surse, așa vei știi precis că cuvântul „divin"(real e scris de o mână de oameni, dar dacă vrei să fi creștin trebuie să-ți înveți credința și apoi s-o pui în practică într-u tocmai).
Prima dată recomand să începi cu istoria bisericească, apoi dogmatica creștin-universală. Ultima nu este influențată de doxele sectelor religioase(în gen Ortodocși, penticostali, etc), și au legătură directă cu biserica universală(Catolică). Apoi încearcă să progresezi citind Biblia, urmată de Talmud.Chiar dacă Talmudul e tradus din Ebraică în Română, tot poți să-ți faci o părere despre ce e scris în acea carte.
A fi creștin nu trebuie să aparții unei secte religioase.Trebuie doar să crezi nu să vezi.
Documentare plăcută, și sper ca ceea ce vei citii să nu te facă să devii non-creștin, sau chiar para-creștin , că ți-ar strica visul despre divinitate.
Bossa100000 întreabă: