| ruddy a întrebat:

ce ii cu atata "razboi" intre crestini si atei? Indiferent daca crezi sau nu, de ce lumea tine neaparat sa dovedeasca contrariu celuilalt? Cu ce te ajuta pe tine de ex: ca ateu daca reusesti sa schimbi perceptia despre umanitate a 3 persoane, dar in acelasi timp infurii alti 10...
Fiecare om e liber sa creada in ce doreste, daca doreste, nu sa fie atacat din ambele parti ca nu e bine ce face.

17 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Multi atei purica biblia si incearca sa demonteze tot ce scrie in ea. Habar nu am de unde e ura asta. Daca nu iti place o carte nu o citesti, treci la alta carte. Sunt atatea carti interesante care asteapta sa fie citite.
Mereu a fost un razboi intre bine si rau, lumina si intuneric, diavol si Dumnezeu. Nu poate exista lumina fara intuneric/umbra. Si pe aici vezi cateva persoane care cu orice pret cauta nod in papura impotriva lui Dumnezeu.
Nu poti schimba lumea, fiecare actioneaza cum poate si cat poate. Faca fiecare ce vrea dar din fapte ne primim rasplata.

| xerxes1 a răspuns:

Uita-te atent la intrebarile de pe aceasta rubrica si daca te duce mintea o sa intelegi si singur.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Cu ce te ajuta pe tine de ex: ca ateu daca reusesti sa schimbi perceptia despre umanitate a 3 persoane, dar in acelasi timp infurii alti 10...
Pe cei ce îi ajut să își schimbe percepția, ii ajut să gândească libet adică să trăiască.
Cei ce se înfurie, se vede din asta că sunt creștini numai cu numele, și ori fac infarct din cauza furiei, nici o pagubă, ori se calmează. Eu nu atac pe nimeni, dacă nu mă toacă la cap.

| RAY a răspuns:

Nici eu nu vad rostul sa discut cu teisti ca nu ai ce, mai ales cu fanatici, dogmatici, inchisi la minte

| Dalmore a răspuns:

Eu nu stau să dovedesc nimănui că există sau nu dzeu, nu mă interesează ce crede fiecare, dar creștinii, în special ortodocși, mi se par atât de plini de ură încât mă scârbesc. Cât timp își văd de treaba lor și nu bravează cu ura lor sinistră și nu îmi spun mie povești, nu am absolut nimic cu ei și cred că așa gândesc mulți.
Lasă-mă să te las big grin

| Dana1999 a răspuns:

Oamenii simt nevoia să si confirme lor cât sunt de credincioși sau atei de aceea incearca sa converteasca lumea.

| ruddy explică (pentru sadrian46):

Daca ei sunt crestini fericitii, iar tu ii "ajuti" sa gandeasca liber, acest lucru s-ar putea sa ii transforme in ateii suparati? Ca si cand ai aflat prima data ca mos craciun nu exista...

Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns (pentru ruddy):

Supărați pe cine? Pe tine, care le-ai deschis ochii, sau pe cei ce i-au amăgit?

| Algo098 a răspuns:

A crede e una si a pune credinta in aplicare e alta. A crede in povesti si a ignora realitatea nu foloseste nimanui. Se cunosc cazuri de credinciosi care refuza actul medical pe motive religioase. Daca asta e un lucru bun, atunci sa fie religie, credinta si fantezie. Daca e sa fim mai putin naivi si mai seriosi, aplicam in viata stiinta, nu credinta. Stiinta e un lucru verificat care da rezultate. Credinta inseamna nesiguranta, inseamna lucru neverificat sau mai rau, lucru verificat ca nu e asa si credinciosul nu tine cont de realitate si merge in continuare pe credinta nu pe realitate si stiinta. Asa de exemplu, credinciosul stie ca exista un Dz invizibil, atotputernic, iubitor si cu o bunatate nelimitata si nu se intreaba de ce sunt spitalele pline si oameni in suferinta pe care bunatatea, iubirea si puterea nemarginita a personajului Dz nu ii atinge. Credinciosul accepta cu usurinta explicatii si promisiuni fanteziste si spera ca acest Dz invizibil care nu il ajuta in viata cu nimic ii va darui o viata infinita pentru ca a citit niste povesti si a executat niste ritualuri fanteziste lipsite de orice valoare. E normal ca atunci cand vezi un om la nevoie sa incerci sa il ajuti. Daca un om nu cunoaste ceva de care are nevoie, il informezi. Acelasi lucru il fac si cei credinciosi in fantezie si cei care accepta doar stiinta si realitatea. Fiecare incearca sa-l ajute pe celalalt. Credinciosul crede ca povestile in care crede el sunt adevarate, iar cel care nu adera la fantezie incearca sa-i spuna credinciosului ca crede in ceva fals, deci nu e nici o problema. Fiecare poate sa faca cum doreste, cum poate, dar fara sa dauneze celorlalti. Cine face un lucru rau, indiferent din ce motive il face, indiferent de credinta pe care o are isi va primi rasplata cuvenita.

| ania a răspuns:

Pentru că miza e imensă- destinul etern al sufletului nostru nemuritor

| danut a răspuns (pentru Algo098):

"Credinciosul crede ca povestile in care crede el sunt adevarate,"
Ce te faci cu NENUMARATII oameni de stiinta care au o CREDINTA puternica in Dumnezeu? P.S. Si care sunt cu mult mai multi decat cei atei. NASA e plina de cercetatori Neoprotestanti, CERN-ul deasemeni, DE altfel este si pe net SOLEMNITATEA de deschidere SATANISTA a CERN-ului la care au participat si sefii de stat din Franta, Italia, Germania, samd, pe astia unde ii "agati", la atei sau religiosi. Pzarerea mea este ca mai ai de studiat despre lumea unde traiesti dar astept o opinie REALA, nu fantezista.

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Fiecare isi are locul lui.
Daca ii place sa creada in ceva ce nu se verifica sa fie sanatos si sa mearga inainte cu fantezia.
Poti face si stiinta chiar daca esti fantezist.
O afirmatie nu isi schimba valoarea de adevar dupa cine o face.
Daca un credincios spune 1+1 = 2 a spus un adevar.
Daca un necredincios spune 1+1=2 tot adevar ramane.
Daca un om de stiinta spune 1+1=3 tot neadevar ramane, deci stiinta nu e afectata de cine o face, iar credinta omului de stiinta ramane tot credinta, adica ceva neverificabil.
Prin urmare, daca e vorba de credinta, poate sa creada toata populatia globului acelasi lucru, ca nu inseamna ca e adevar. Adevarul se verifica, nu se merge pe incredere, pe credinta.
Cand am sa vorbesc cu mama mea din mormant, atunci am sa cred in fantezia vietii vesnice.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

"Fiecare isi are locul lui. Daca ii place sa creada in ceva ce nu se verifica sa fie sanatos si sa mearga inainte cu fantezia. "
Ne-ai fixat deja "un traseu". De unde sti tu ca ceea in ceea ce cred unii NU se verifica? Poate pentru unii nu se verifica dar pentru altii SIGUR se verifica. Nu mai fixa norme pentru toti, chiar tu spui:"O afirmatie nu isi schimba valoarea de adevar dupa cine o face. " Mai incearca si alt "traseu" pentru gandire.
Cu mama ta nu poti vorbi fiindca este moarta DAR eu garantez ca va veni vremea, candva in viitor cand o vei revedea si vorbi cu ea, din nefericire probabil pentru scurta vreme dar atunci "socotelile" pentru tine vor fi incheiate.
Totusi acei oameni de stiinta TEISTI sunt oameni de stiinta sau nu?

| Algo098 a răspuns (pentru danut):

Cine se ocupa cu stiinta e om de stiinta indiferent daca crede sau nu ceva. Eu de la omul de stiinta iau doar stiinta, nu si credinta, ca n-am ce face cu ea.
Credinta nu inseamna adevar. Adevarul se verifica, nu depinde de cine il spune.
Credinta a devenit o afacere a vanzatorilor de iluzii si eu nu am nevoie de iluzii. Eu am nevoie de adevar si il am, nu duc lipsa de adevar si nu inlocuiesc adevarul cu credinta ca nu sunt echivalente.
Cand faci un lucru e bine sa-l faci cu stiinta, cu adevar, nu cu credinta ca nu ajungi departe cu credinta fara adevar si stiinta.

| danut a răspuns (pentru Algo098):

"Cine se ocupa cu stiinta e om de stiinta indiferent daca crede sau nu ceva"
Nu este asa, omul de stiinta teist face ceea ce face in NUMELE lui Dumnezeu si CU ajutorul lui Dumnezeu. Am sa-ti spun un adevar cam nestiut, Issac Newton s-a apucat de studiul Apocalipsei si pentru a data corect ceea ce el studia, a facut mare parte din descoperirile unice dintr-un studiu Biblic, o poti afla studiind indeaproape scrierile sale. Daca nu studia Biiblia NU aveam acum descoperirile unice ale lui Issac Newton.

| anonimg a răspuns:

Este o datorie morala de a salva pe altii. Acesta este spiritul lui Dumnezeu.
Pe de alta parte, este si firea pamanteasca careia ii place controversele. Si in materie de religie acestea se gasesc cele mai multe.
Asa se explica ce spune apostolul Pavel ca unii Il provodauiesc pe Hristos din dragoste, iar altii din alte motive. (Filipeni.1:18)
Lupta aceasta va exista pana la sfarsit. Este lupta pentru ca sa fie salvati cati mai multi oameni de la distrugere vesnica.
Si da, diavolul si ingerii lui, spiritele rele se infurie la aceste lucruri. Dar daca vor, oamenii pot sa stapaneasca aceste spirite si sa nu se lasa ei stapaniti de ele. Vorbim deci de ratiune, care implica educatie. Daca un om nu a fost educat (sau nu s-a autoeducat) sa fie rational, automat ca spiritele rele il va lua usor in stapanire.

Aceste lucruri se afla in orice domeniu al vietii, si nu doar in cel al religiei.
De exemplu, cunosc un barbat insurat si cu copii -unul nascut recent- si care alearga dupa sotia altui barbat. Este bine ce face, sau nu? Sa ii spun ca nu e bine ce face, sau sa il las? Sau sa il incurajez, dandu-i masina mea ca sa fie vazut cu masina lui?
Ne miram si ne crucim in cazul de fata. El spune ca nu poate sa se opreasca, ca este prea frumos pentru el. Sa ii stric aceasta bucurie sau nu? Sau care este datoria mea in cazul acesta? sa ma lupt cu el sa ii spun ca nu este bine ce face, sau sa il las sa se dea singur cu capul de pereti, si copii lui sa ajunga printre aceia care sa spuna ca tatal lor i-a parasit din frageda copilarie?

Cum am zis mai sus, exista multe domenii in care se duc astfel de razboaie nevazute. Educatia adevarata este infinita. Iar noi oamenii suntem departe de ea. Totusi, ea trebuie sa inceapa aici pe pamant, si va continua in veacurile nesfarsite.