Salut. Este adevărat că expresiile „înainte de Cristos" sau „după Cristos" ridică anumite înterbări. Există mai multe motive pentru care multe publicaţii preferă forma î.e.n., e.n în loc de î.d.H., d.H.
1. Potrivit cronologiei biblice Isus sa născut în 2 î.e.n. Deci, folosirea naşterii lui Cristos ca început al erei noastre, este ceva aproximativ.
2. De asemenea, aceste expresii sunt inexacte şi din alt motiv. Termenul Cristos este echivalentul cuvântului ebraic Mesia, care înseamnă „Cel Uns". Biblia arată că Isus a devenit Cristos sau Mesia nu la naşterea sa ci la botezul lui când a fost uns cu spirit sfânt. Iar acest lucru sa întâmplat în 29 e.n.
3. Expresiile „înainte de Cristos" sau „după Cristos" nu sunt folosite la nivel mondial, ci doar în ţările preponderent creştine.
Deci Iisus chiar atunci s-a nascut nu au gresit ei cu nimic
Tu ce zici de anul 0 e Dumnezeu si daca citesti bibila (vechiul + noul testament ) asa o sa zica ca Dumnezeu a fost si dupa Iisus Hristos ca daca cum sti tu pe Iisus la nascut Fecioara Maria
Buna... In Biblie exista 2 perioade. Prima inainte de nasterea lui Iisus si a doua dupa Iisus. Si nu e dupa nasterea lui ci dupa urcarea la Ceruri.
Nu le prea am cu religia, credeti-ma. Dar cand am vazut chestia asta mi s-a parut ca n-are sens. Si, atunci, anul 0 ce e? Recunosc, nu inteleg cum vine ca anul 0 e Dumnezeu.
Iti spun maine (in caz ca nu primesti azi raspunsul), eu nu stiu, recunosc, dar o intreb pe sora-mea, ea a terminat Facult. de Teologie ortodoxa. Acum, nu-i acasa.
Uite aici raspunsul (nu stiu cat de corect este):
http://sarivan.wordpress.com/......terii-lui/
Probabil stirea zicea ca au gresit calculele si ca de fapt Iisus s-a nascut cu 5 ani mai devreme, adica acum 2017 ani
Inainte de el, anii erau raportati la data fondarii cetatii Roma. (Ab Urbe condita (prescurtat și a.U.c., sau AUC) este o expresie latină care înseamnă de la fondarea Cetății, adică a Romei. Era folosită de istoricii antici romani pentru a data evenimente, prin referire la data legendară a fondării Romei de către Romulus. Se consideră că anul 1, începutul erei creștine, este anul 753 a.U.c.). Wikipedia
Noi acum am fi in anul 2765
Daca tu stii ca nu-i asa..de ce crezi si de ce mai intrebi, daca o lume intreaga crede ca e asa, crede si tu la fel ce te costa?
Bun sfat
Lasati creierul sa se odihneasca, o sa apara ca la mess, idle...
Irod a murit in anul 4 i.e.n., asa ca Isus nu se putea naste dupa acest an si sa-l mai apuce pe Irod in viata, iar evangheliile zic ca parintii lui au fugit de frica lui Irod. Dionisie Exiguus a gresit numaratoarea calendarului. Mai multe pe http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
Http://sarivan.wordpress.com/......terii-lui/
http://ro.wikipedia.org/wiki/Isus_din_Nazaret
Isus din Nazaret sau Iisus (în aramaică ישוע, Ieșu, în ebraică יֵשׁוּעַ, Ieșua arhaic Iehoșua, grecizat Ἰησοῦς, Iesous, latinizat Iesus; n. ca. 4 î.e.n.,[1] probabil Nazaret — d. 30 e.n.[1], Ierusalim) a fost un predicator evreu din Galileea, care a trăit în timpul ocupației romane a Israelului. Isus din Nazaret a fost întemeietorul și a devenit figura centrală a creștinismului. Cu numele Isa ibn Maryam, Isus este cunoscut ca unul dintre principalii profeți ai credinței islamice.
Dacă încerci să localizezi istoric acest personaj imaginar...se ajunge la asemenea rezultate.
Care este problema ta?
Dacă citești evanghelia după Ioan vezi că Isus / Iisus era coautor al Genezei iar apoi vezi că el s-a întrupat și s-a făcut om în zilele lui... Ponțiu Pilat.
Anul 0 este anul zero era noastră.
La creștini este anul zero după I.C., dar ăsta este un personaj ireal și Imaginar.
Nici un document adevărat nu pomenește nimic de nici un I.C.
Evreii de azi ascund asta, că vor bani de pe urma pelerinilor creștini.