| AlexCătălin21 a întrebat:

Salut,ce parere aveti despre stiinta si/sau religie? In care aveti incredere?

Răspuns Câştigător
| Thunderstruck a răspuns:

Religia ne duce la biserica, stiinta pe luna.

40 răspunsuri:
| andreeapp a răspuns:

Stiinta.

| wales a răspuns:

Depinde la ce ştiinţă te referi şi depinde la ce religie te referi? După câte ştim în lume există foarte multe religii, dacă te referi la Cuvântul Lui Dumnezeu DA, este demn de crezare. La fel şi cu ştiinţa! Există pseudoştiinţa evoluţionistă care contrazice grav cele mai elementare legi universale şi bineînţeles că ei nu vor recunoaşte asta, însă, cele mai elementare principii ale ştiinţei adevărate ne conduc direct la probabilitatea extrem de mare că Dumnezeu să fie adevărata cauză a tuturor cauzelor.
Dar să nu uităm că promotorii ştiinţei moderne au fost oameni credincioşi care studiau Biblia în paralel cu disciplina din care făceau parte: Newton; Kepler; Boyle; Kelvin; Pasteur; Maury; Faraday; Maxwell; Rey; Linnaeus şi mulţi alţii de aceeaşi teapă.

Pavel a spus o vorbă de Duh:

`` În adevăr, însuşirile nevăzute ale Lui, puterea Lui veşnică şi dumnezeirea Lui se văd lămurit, de la facerea lumii, când te uiţi cu băgare de seamă la ele în lucrurile făcute de El. Aşa că nu se pot dezvinovăţi; `` Romani 1:20.

| milan9 a răspuns:

În ambele, sunt complementare!

| EmaS a răspuns:

In Dumnezeu.

| WhatheWow a răspuns:

Eu cred in Evolutie! Sint doar o Maimuta Ginditoare; imi dai o banana pentru raspuns?!

| OOOLEOOO a răspuns:

Eu prefer studiul religiei.

| werewolfbruno a răspuns:

Ambele dar depinde ce religie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Religia este una si spiritualitatea este alta. faci confuzii. nu este gresit sa ai incredere in ambele.

| olgun a răspuns:

Adevarata credinta este indreptatita de catre stiinta. Adevarata religie trebuie sa se impace cu stiinta in caz contrar acea religie este una mincinoasa si ipocrita.

| Allrc24Orthodox a răspuns:

In ortodoxie

| Allrc24Orthodox a răspuns (pentru Thunderstruck):

Religia te mantuieste stiinta regizeaza aselenizarea in studiourile NASA

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nimic de aici nu este demn de credinta singurul in care ma pot increde cu adevarat este ISUS HRISTOS CEL INVIAT DIN MORTII!

| Thunderstruck a răspuns (pentru Allrc24Orthodox):

Nu a fost regizata aselenizarea, parerea mea, nu am cum sa fiu sigur de nimic.Ce-am zis eu e doar un citat preluat de la altcineva. Oricum, nu cred ca religia te mantuieste, ci doamne doamne/Hristos.Nu am dreptate?

| AlexCătălin21 explică (pentru wales):

De ce doar cuvantul lui Dumnezeu? Atunci de ce sunt atatea milioane de Buddhisti sau hinduisti sau jainisti(stiu ca am scris gresit)? De unde stim noi ca adevaratul creator este Dumnezeu si nu Buddha sau altii? De ce trebuie sa luam in serios teoria evolutionista a lu nea' Darwin care se nu avea ce face si a scris si el o prostie la fel de adevarata ca cartile cu Harry Potter.Promotorii stiintei au avut noroc ca au scapat de acea ciuma numita religie care ne tine pe loc.Biblia este si ea la fel de adevarata ca si Harry Potter.

| AlexCătălin21 explică (pentru milan9):

Complementare? Sunt ca soarecele si pisica.

| AlexCătălin21 explică (pentru EmaS):

Motivul?

| AlexCătălin21 explică:

Descoperirea creatiei lui Dumnezeu nu exista, nimeni nu poate spune ce s-a intamplat atunci, cel putin deocamdata.Stiinta aberanta la teoriile Bibliei? Daca nu era Galileo care sa ne lumineze ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui, si acum credeam invers, noi ca suntem super credinciosi si credem in cartea aia care daca nu ar fi aparut acum eram cu sute de ani mai avansati.

| AlexCătălin21 explică (pentru WhatheWow):

Daca eu ma plictisesc acum si incep sa delirez povesti trebuie sa fiu crezut? Banana o sa o dau la altcineva.

| AlexCătălin21 explică (pentru werewolfbruno):

De ce? Nu toate au principii asemanatoare?

| AlexCătălin21 explică (pentru olgun):

Adica la cat de buni prieteni sunt inseamna ca nu ar mai trebui sa exista religii.

| werewolfbruno a răspuns (pentru AlexCătălin21):

Daca ne uitam la legenda atlantidei (in caz ca crezi) vom vedea ca stinta si religia se imbina perfect

| olgun a răspuns (pentru AlexCătălin21):

Se pare ca tu cunosti toate religiile lumii de stii ca nu ar trebui sa existe religii pentru ca ''sunt buni prieteni'' cu stiinta. Ipocrizia oricum este la moda si ignoranta este sora'sa.

| RAY a răspuns:

Ce parere aveti despre stiinta

una buna, fara ea nu ar fi lumea de azi

si/sau religie?
ca e o forma de manipulare in masa

profil -blog

| AlexCătălin21 explică:

Atunci de ce sute de ani oamenii de stiinta pentru ca spuneau adevarul erau torturati si executati pentru ca daca scrie ca in Biblie ca Pamantul e plat, asa e.Religia povesteste dar stiinta dovedeste!

| AlexCătălin21 explică (pentru olgun):

Ipocrit ii Magellan care a dovedit ca pamantul e rotund sau Biblia cand a spus ca e plat ca asa a avut chef?

| Ionait a răspuns:

Uita-te putin la graficul acesta: bit.ly/e4KXSS

| olgun a răspuns (pentru AlexCătălin21):

Pamantul nu este rotund si nici plat.

Răspuns utilizator avertizat
| wales a răspuns (pentru AlexCătălin21):

Întrebi, de ce doar Cuvântul Lui Dumnezeu? Pentru că el a fost LA ÎNCEPUT şi pe mărginea lui s-au dezvoltat toate religiile lumii, atât religiile teiste cât şi religiile ateiste. Apropo, nu Biblia te ţine pe loc şi fiecare este ceea ce gândeşte, iar dacă tu consideri că nu te dezvolţi suficient, nu căuta scuze aruncând vina pe Biblie, ci cercetează-te singur şi vezi ce te împiedică să creşti intelectual sau spiritual.

Acum, de ce Cuvântul Lui Dumnezeu se evidenţiază faţă de restul religiilor teiste şi ateiste şi de ce restul religiilor nu subscriu ceea ce subscrie Biblia şi învăţătura creştină, voi explică pe scurt întrebării tale şi consider că înţelegi motivul?! Pentru o descriere detaliată ar necesita cantitatea câtorva cărţi pentru a înţelege exact bazele pe care se sprijină aceste religii de care pomeneşti tu şi care în realitate îl diminuează pe om, în comparaţie netă cu credinţa creştină. Dacă vei citi coranul vei constata că el a fost conceput pentru a combate direct Biblia şi în mod special pe Isus Mântuitorul, negându-i divinitatea, în plus, Mohamed nu s-a prezentat niciodată ca fiind o fiinţă divină. Hinduismul are un sistem de caste, care-i este intrinsec. Budismul neagă personalitatea. Evoluţionismul consideră viaţa o întâmplare şi omul având ca strămoşi maimuţa. Jainismul îl pune pe om la acelaşi nivel cu insectele etc. Una peste alta, doar creştinismul îi dă valoare omului şi spune despre acesta că a fost creat după chipul şi asemănarea Creatorului său '' Genesa 1:26 ''. Bineînţeles, că putem vorbi despre deism; ateism; new age; sincretism; panteism; animism; fetişism; totemism şi multe altele care în final, NU OFERĂ NIMIC, ci doar prezintă anumite moduri de gândire şi viaţă. Şi totuşi vei întreba de ce Biblia?
În primul rând, surse antagonice din afara Bibliei confirmă faptul că Isus a înfăptuit minuni. Profeţiile Mesianice s-au împlinit întocmai. Profeţii pe care Isus nu le putea controla şi împlini în mod intenţionat. Deşi Isus ar fi putut să-şi trăiască viaţa în aşa fel încât să împlinească voit anumite profeţii, multe dintre ele ar fi fost imposibil de controlat, de pildă locul naşterii Sale. Genealogia Sa. Trădarea Sa pentru 30 de arginţi. Metoda execuţiei Sale. Faptul că fluierele picioarelor nu i-au fost zdrobite pe cruce şi că soldaţii romani au tras la sorţi pentru hainele Sale. Deci, toate aceste lucruri sunt dovedite şi atestate istoric ca au fost scrise cu mult înainte de a se fi născut Isus, cât despre faptul să le fi controlat voit ar fi fost şi mai imposibil din toate punctele de vedere şi cred că înţelegi logic, de ce?! Ar mai fi în favoarea Bibliei, martorii oculari din acea vreme; dovezile arheologice; datarea timpurie a evangheliilor; Datele istorice etc.

Despre pseudoştiinţa evoluţionistă ce să-ţi spun, speculaţii metafizice, adică, hai să înmulţim cauzele pentru a explica un singur efect şi cum bine ştim, cauzele se pot înmulţi la infinit în lipsa unui Creator şi cum Universul a avut un început acest fapt se anulează de la sine, în plus, legea cauzei şi efectului ni-l dă pe Dumnezeu ca fiind inteligenţa din spatele universului şi cauza ne cauzată a tuturor cauzelor. Cum bine a explicat şi Socrate la vreme lui: Lumea a fost gândită mai înainte de a fi făcută.

| FlyingSoul a răspuns:

Eu cred in amundoo deopotriva. Daca m-as duce in fata celui care a dezvoltat teoria evolutionara las intreba de unde se trage omul, si animalu din care se trage omu, din ce se trage, si animalu ala din ce se trage, pana am ajunge la primul organism unicelular, acela ar zice ca s-a creat dintr-o anumita compozitie a materiei, sau cv legat de materie. Aici intervine Dumnezeu. MATERIA asta fratilor cine credeti ca a creat-o? S-a creat singura? Eu nu prea cred.no talking