| Gwydion a întrebat:

Cum se numeste religia in care cred intr-o divinitate dar nu stiu cine este sau ce este?

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Deism = creare univers,evolutie apoi pensionare
panteism=acest tip de creator este in absolut tot,natura este insati dumnezeu, dar, nu face miracole, minuni, nu se baga in evolutia universului

8 răspunsuri:
| blzer a răspuns:

Salut,

Religia care crede în divinități/spiritism se numește animism.
Este practicată în zonele mai retrase ale Africii.

| Panamax a răspuns:

Crestinism.

| Mircea08 a răspuns:

A crede in ceva ce nu stii cine este sau ce este se numeste nebuneala. Reletii suplimentare la medicul de specialitate

| NarutoGokuIchigoHarryPotter567443 a răspuns (pentru Panamax):

Nu exista asa ceva. Poate te referi la budism care nu cred intr-o divinitate in particular dar intr-o constienta suprema care devii atunci cand te dezbini de poftele lumesti, in Nirvana.

| Delmo_Catalin_1984 a răspuns (pentru blzer):

Fals. Animismul nu este o religie. Deasemenea, animismul reprezinta personificarea fortelor naturii la omul primitiv.
A fost si este practicata peste tot in lumea.

| Theo94 a răspuns:

Nustiuism sau don't knowism in engleza, nustiuismul numara astazi aproximativ un milion de adepti in toata lumea, cei mai multi dintre ei se afla in antarctica aprox. patru sute de mii asta din cauza exilului din anii 20. Cartea lor de baza, adica biblia lor se numeste "Nu stiu Frate Cine sau Ce" si NU STIE nimeni cine a scris-o.

| NGheorghe a răspuns:

Agnosticismul, nu este o religie ci mai repede este un curent religios în care se consideră că divinitatea nu poate fi cunoscută.