Destinul nu exista. Viitorul nu e batut in cuie. Fiecare dintre noi ne modelam viitorul in functie de deciziile pe care le luam in prezent.
Momente naspa se tot intampla, dar daca vrei sa schimbi asta, incearca sa iei alte decizii ca sa faci ca totul sa fie mai bine. Fericirea ti-o faci tu, nu altcineva.
Nu exista destin si nu exista echilibru. Poate sa-ti mearga bine sau prost non-stop toata viata. Nu exista divinitati sau rasplata/pedeapsa divina.
Incredibil ce raspunsuri dai - coerente, corecte, logice, pe intelesul tuturor. Presimt ca deja au inceput sa te blocheze religiosii fanatici.
Din câte am văzut eu personal la mine, pot afirma că există. Probabil că acest lucru se întâmplă ca noi să nu ne fălim atunci când toate ne merg bine și astfel să uităm de Dumnezeu, zicând că grație nouă am reușit acele lucruri, nu grație Tatălui ceresc care a permis acest lucru iar tocmai ca noi să nu cădem în păcatul mândriei și să uităm de Dumnezeu, El permite necazurilor să vină peste noi cu scopul de a ne smeri și a ne aminti că depindem de El și de harul și Slava Sa și că suntem muritori.
Faptul ca=ti merge bine nu e o vina pnetru care trebuie sa platesti, poate iti merge bine pentru ca ai muncit, ai fost harnic etc.Dar o o lege pe care a lasat-o Dumnezeu in viata e legea semanatului si seceratului. Dace semeni nedreptate, ura, exploatare abuzuri te vei intalni cu ele in viitor. Dar in lumea spirituala ca si in cea fizica legile au ierarhii. legea semanatului si seceratului e mai putin important[ decat legea iertarii greselilor pentru cine crede in sacrificul inlocuitor al lui iisus Hrostos pentru toate greselile noastre. Talharul care era pe cruce impreuna cu Mantuitorul Hristos a recunoscut ca merita pedeaosa destinului pentru crimele infaptuite dar iisus, pentru ca si-a recunoscut vina si a apelat la Cine decide destinulk final al oricarui om, l-a iertat si I-a promis cel mai bun destin posibil, compania Creatorului, pentru eternitate.
Culegem efectele greselolor comise doar pana cand ne hotaram sa ne vindem sufletul Mantuitorului Hristos si sa primim plata pe care a facut=o EL pentru greselile noastre, Daca facem asta, devenim liberi./Nu mai este nici o condamnare pentru cei ce sunt in Hristos Iisus>Romani 8/1
Multumesc. Imseamna ca incep sa imi ating scopul pentru care sunt aici. Numele meu de utilizator nu l-am ales asa din pura intamplare.
Gandirea de acest gen o gasesti mai mult in afara tarii nostre si modul in care gandesc acum este din cauza ca am avut contact cu oameni din afara, din alte tari, cu alte culturi si cu alte modalitati de gandire. Discutand cu ei m-a facut sa imi dezvolt gandirea, sa incep sa gandesc logic si sa nu dau raspunsuri din auzite, ci din fapte care au fost dovedite. Romania are o mare problema in a da raspunsuri din auzite si cu convingerea ca sunt corecte si adevarate fara ca macar sa verifice. Eram si eu asa cum sunt multi de pe aici acum cativa ani, dar de cand am inceput sa stau pe site-uri straine si sa interactionez cu diferite persoane din alte colturi ale lumii, am inceput sa vad lucrurile mai clare si incerc sa ii ajut si pe cei care inca sunt blocati in aceasta mentalitate. Multi nu vor sa scape din mentalitatea asta din nefericire, pentru ca in ochii lor mentalitatea lor e cea corecta si singura care ar trebui sa existe.
Un alt lucru de care oamenii sunt speriati e sa spuna ceea ce gandesc. De ce sa se teme? Nu ii omoara nimeni daca afla ce gandesc. Da, o sa fi judecat de altii, dar de ce sa iti pese tie de opinia uni strain pe care nu o sa il mai intalnesti vreodata in viata?
Destinul fixat dinainte de Dumnezeu? Pe ce criterii poate stabili el dinainte cui si cum sa-i mearga?
Toata lumea a cazut de acord ca Dumnezeu (al carui nume e ascuns muritorilor) e unic. Bun. Atunci cum putem sa ne lasam soarta in mainile unui criminal, a unui curvar, a unui violator? Ati citit toti cum Zeus si-a ucis tatal, cu ajutorul mamei, pentru a prelua puterea. Iata ca nu e nici nemuritor! Apoi, si-a inselat sotia de nenumarate ori. Dar a si violat zeite sau muritoare de rand pentru a-si satisface poftele.
Nu, nu exista echilibru in destin, tocmai din cauza unui Dumnezeu gelos, razbunator, partinitor.