Nu il mai baga in seama, trateaza-l cu indiferenta si cu siguranta te va lasa in pace ...si in orice caz, daca se mai ia de tine, spune-i cuiva(profesor, parinti) si atunci clar nu iti va mai face nimic. Sper ca te-am ajutat
Daca asa se intampla, inseamna ca asta este vointa Domnului si tu trebuie sa-I respecti dorinta.
Nu cred ca este "voia Domnului" sau Dumnezeu " te testeaza", nu crezi ca ar avea altele de facut?
Persoana aceea este evident pe treaba ei, daca nu are ce face si te insulta. Nu iti spun sa intorci si celalalt obraz fiindca e "crestineste" insa nici sa raspunzi la fel fiindca atunci nu ar fi nimic diferit intre voi doi. Ignora. Nu inteleg de ce iti pasa.
Nu ai zis ce are ala cu tine. Oricum ''fericiţi veţi fi când vă vor ocărî pe voi şi vă vor prigoni şi vor zice tot cuvântul rău împotriva voastră din pricina numelui Meu''. Intelegi?
De acord cu William. "Ferice de voi când oamenii vă vor ocărâ... din pricina Numelui Meu." Iar nu uita că este scris: "Cine se atinge de voi se atinge de lumina ochilor Lui" - lui Dumnezeu.
Suntem oameni şi suntem ispitiţi să răspundem cu aceeaşi monedă. Rezistă acestei ispite pentru Domnul tău.
Nu căuta să îl ignori pentru că ignoranţa duce la mândrie. Nu căuta să îl urăşti; lasă să se dezvolte răbdarea, aşa cum Dumnezeu are răbdare cu toţi oamenii şi cum a avut şi cu tine.
Pai Iisus Hristos a suferit multe pentru noi; bice, palme.scuipaturi,loviri,cununa de spini, rastignire, intepatura cu sulita in coaste, si la urma moarte.dar moartea nu l-a putut tine fiindca el era viata.deci ignora-l pe prost si lasa-l in rautatea lui.aia o sa-i aduca sfarsitul.in rest vorbesti cu parintii, cu profesorii, cu directorul eventual cu politia.ai dreptul la viata, intimitate, liniste la fel ca toata lumea.
Cum nu poti? Pai tu ca crestin ai datoria sa intorci pe oameni din drumul raului.Ce fel de crestin in devenire esti tu,daca tot faci este sa te aperi pe tine insuti? Prostule! Caci iisus s-a sacrificat pentru toti si nu a fugit de jignirile nimanui. Lupta! Batel daca e nevoie,caci bataia e rupta din rai! Nu accepta bataia de joc, caci faci de ras crestinatatea. Iisus a zis, sa vina la mine oamenii puternici si vrednici, caci eu nu adun handicapati in aceasta lupta, adun oameni sanatosi si constienti de cele ce sunt!
Modul in care reactionezi e prea putin important, nu te obliga nimeni sa stai langa el.
Isus ne invata:,,-Nu raspundeti nimanui cu rau, pentru rau." Evita sa stai in compania acestor persoane, privestele cu mila, pentru ca Satan se foloseste de ei, pentru a te dezechilibra pe tine. Raspundei cu bine. Daca doresti citeste in Proverbele 27:11; Proverbele23:13.Dumnezeu vrea ca oamenii cu o inima sincera sa faca voia lui, iar raufacatorii vor pieri. Psalmul 37:8-13.; Psalmul 1:1-4. Succes.
Nu inteleg legatura, vrei sa zici ca Iisus promoveaza violenta? El cand a fost batjocorit nu a sarit la bataie. Explica-mi si mie.
Daca tu te numesti "crestin" dar nu apartii de ortodoxie atunci nu ai nici o treaba cu crestinismul pentru ca sectantii au un dumnezeu al lor si acela este Berzebut, Asmodeu, si alti demoni din iad ca am auzit un penticostal care zicea ca se roaga si invoca numele unui demon nicidecum a lui Dumnezeu si chiar el vorbeste de Dumnezeu dar se roaga satanei
Cred ca ar trebui sa incepi sa-l insulti.
A fi crestin nu inseama a fi calcat in picioare. Daca-l ignori va continua sa-si bata joc de tine mai ales ca esti o "prada usoara".
Doamne ajuta! Sfatul meu este sa te rogi pentru cel care iti face acest rau(dupa cum ne spune Insusi Domnul Hristos: http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=55&cap=5). O astfel de rugaciune gasesti in majoritatea cartilor de rugaciuni. Daca in a ta nu se gaseste poti sa o copiezi de aici: http://www.crestinortodox.ro/......2580.html. Aici poti gasi cateva sfaturi: http://www.crestinortodox.ro/......71576.html