Biblia nu afirma ca Iehova "va veni" pe pamant, nici nu spune de "7 ani care sant inaintea venirii"
Totusi, unele evenimente printre care si cele pe care le-ai mentionat, sunt o dovada ca traim perioada "ultimelor zile".
http://wol.jw.org/ro/wol/d/r34/lp-m/2006681?q=ultimele+zile&p=par
Asa s-a spus si ca vine si sfarsitul lumii in 2000 si uite-ne aici.SI in 2012 tot asa sa zis ca vine sfarsitul lumii si uite-ne tot aici il astept si pe Iehova sa vina si el aici ) Poate mergem si la o bere cine stie
Citeste cartea Apocalipsa si la ultimul capitol ai sa gasesti raspunsul.Nu e chiar asa simplu cum spui tu.
Numele folosit de "martori" NU este o pronunţie SCRIPTURISTICĂ (deoarece EVREII N-AU PRONUNŢAT NICIODATĂ "Iehova".
Este important a nu se confunda iniţialele YHWH întâlnite în Vechiul Testament (pe lângă alte 5000 de expresii referitoare la Dumnezeu) cu pronunţia greşită "Iehova".
Această pronunţie ("Iehova") este o variantă falsă de pronunţie în limba engleză (de vocalizare), inventată la voia întâmplării prin îmbinarea abuzivă dintre consoanele unui nume (Y-H-W-H, a căror pronunţie autentică a fost definitiv pierdută şi vocalele altui nume (Adonai). O compoziţie deci, cel puţin ciudata...
Eu de religie sunt crestin, tu vad ca faci parte dintr-o secta. In Biblie scrie ca vor veni vremuri grele, foamete, razboaie, inundatii. Am auzit undeva ca vor fi 7 ani in care crestinii vor fi persecutati si prigoniti de Antihrist daca nu se vor insemna cu semnul Fiarei pe mana dreapta sau pe frunte. Dupa parerea mea suntem pe ultima suta de metrii, poate printre ultimele generatii, deoarece tot mai multe lucruri incep incet cu incetul sa se adevreasca. Nici Fiul nu stie cand va veni sfarsitul, ci numai Tatal. Citeste Biblia ortodoxa (Apocalipsa). Acolo vei afla mai multe lucruri.
Care catastrofe naturale si care foamete? Dai dovada ca nu cunosti deloc istoria Pamantului si a omenirii. Nu au loc mai multe catastrofe naturale in prezent decat in trecut. Noi oamenii nici macar nu am prins adevaratele catastrofe naturale care s-au intamplat in istoria Terrei. Cat despre foamete, sa stii ca oamenii niciodata n-au dus-o mai bine decat in prezent. Niciodata n-am mai fost atat de multi oameni pe planeta, si niciodata nu am avut o speranta de viata mai mare decat avem acum. Deci toate "semnele" pe care tu crezi ca le vezi nu exista decat in imaginatia ta. Si apropo, "Iehova" nu va veni niciodata pe Pamant, pentru ca nu exista.
Mda, povesti. Pana la urma oricum va veni ( ) ) deci de ce sa ne mai gandim la asta? Iar acum sa fim seriosi, acestea sunt doar povesti inventate pentru a manipula masele. Cui nu ii place sa vada sute de milioane de oameni cum sa invart in toate directiile speriati? De exemplu, la budisti, daca la ei e pe alta data sfarsitul? ))
Nu avem cum sti cand va veni Iisus Hristos pe pamant, dar inainte cu 7 ani inainte de venirea lui Hristos va veni Antihristu pe pamant, dar vor veni Ilie si Enoh, si crestini vor fi persecutati, deci nu cred ca am intrat in cei 7ani dinainte.Dar totusi nu avem de unde sti noi.
De vreo 2000 de ani suntem inaintea venirii Domnului, mai exat 1980 presupuand ca Isus a murit in 30 AD.
Trebuie sa alegem o atitudine corecta fata de Dumnezeu: sa devenim atei ca mine si alti oameni cu bun simti, si sa triam viata normal!
DeProfundis99 întreabă: