anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

am o nedumerire.Trebuie sa vina preotul sa sfinteasca zilele astea, are cineva idee cat se plateste sau este o suma anume?

13 răspunsuri:
| Boo01 a răspuns:

Cat vrei tu.

| Mclaren12 a răspuns:

Nu-i da niciun ban. Eventual nu-l primi. Tu îți dai seama că dacă ai iluzia că-ți trebuie aghiasma lui, poți să mergi și la biserică să iei gratis? De ce îți aduce popa? Ca să-ți ia banii?

| CinevaAnonimă a răspuns:

Nu este o suma anume. Dai bani doar daca vrei si daca te lasa inima, daca vrei.

| gratargratar a răspuns:

Nu este o suma anume. Dai cat vrei. Eu, de obicei, dau cateva zeci de lei... depinde cum stau cu banii la vremea respectiva.

| xerxes1 a răspuns:

Vine la cersit.
Eu nu-l primesc. Punct.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Are preotul aprobarea lui Dumnezeu in ceea ce face? Amageste oamenii.Are el preotia? NICIDECUM, Preotii, este doar a lui Isus.Au ei darul sfintirii? Cum pot niste oamenii păcătoși, sa spună ca sfintesc? Sfintesc ei ceea ce a facut Dumnezeu? Dar cine a spurcat apa pe care Dumnezeu ne-a dat o, ca sursa de viata? Ei doar joaca teatru in fata oamenilor, pentru bani.

| LoveSleep a răspuns:

Nu te zgârci cu banii. Știi vorba aia, "de unde dai, de-acolo ți se ia".

| HeillÓðinn a răspuns (pentru gratargratar):

Nu mai bine cu "cateva zeci de lei..." cumperi o plasa cu mancare pentru cei care chiar au nevoie de ea? Nu mai bine cu "cateva zeci de lei..." ii faci un dar unei persoane dragi(sau chiar tie)? Preotii sunt salariati, iar legatura intre om si Divinitate(pseudo-divinitate in cazul lui jehova) nu este deloc una fizica, ci una Spirituala, in care bunurile nu valoreaza nimic, cu atat mai putin apa cu putin busuioc in ea.

| EcceHomo a răspuns (pentru xerxes1):

Nu il primeşti?
Eu il voi aştepta cum il aştepta Creangă pe Eminescu-cu oala de lut cu sarmale fierbinţi, într-o casă plină cu pisici.happy

| gratargratar a răspuns (pentru HeillÓðinn):

Plin de Iuda pe aici:
"Pentru ce nu s-a vândut mirul acesta cu trei sute de dinari şi să-i fi dat săracilor?", intreaba Iuda pe Iisus cand Maria ii toarna o litra de mir pe picioare (Ioan 12).
Si Iisus raspunde:
"Că pe săraci totdeauna îi aveţi cu voi, dar pe Mine nu Mă aveţi totdeauna."

Daca esti tu asa grijuliu fata de saraci, du-te chiar acum si ia o plasa cu mancare pentru cei care chiar au nevoie. Sau te apuca grija numai de Boboteaza?
Cand intra preotul in casa de Boboteaza, intra cu Hristos laolalta. O data pe an.
Cheltuiti banii astia pe un pachet de tigari, sau pe trei sticle de Cola, dar cand vine preotul va aduceti aminte de saraci. Fariseii zilelor noastre sunt ateii undercover.

| HeillÓðinn a răspuns (pentru gratargratar):

Il primesti pe nazarinean in casa? Hmm, cine-ar vrea sa primeasca o fiinta atat de falnica si ipocrita cum se presupune c-a fost isus? Nu e cu nimic mai presus decat pedofilul de mohamed sau alti falsi profeti trimisi pe Pamant de "Divinitate".

Nu sunt iuda, nu-l vand pe isus, il blestem in toate modurile posibile caci imi intoxica mintea si sufletul, noua tuturor. Il spintec pentru 30 de arginti si-o coroana de spini.

De unde esti atat de sigur de afirmatiile tale cand cei mai scarbosi oameni si cei mai respingatori ies din bisericile ortodoxe? Cum poti sa spui asta cand biserica ortodoxa e luata peste picior la orice pas pentru ca promoveaza incultura si "tocmeala" la rang de Arta?

Ateismul e o forma potenta de exprimare a ignorantei crestinismului, nu e cu nimic mai prejos sau mai presus. De fapt pe tine te-as putea numi foarte bine "ateu" si pe un ateu, "crestin".

| Petrovic a răspuns:

Nu este nici o sumă. E gratuit. Teoretic, preotul are un salariu, dar practic, după modelul catolic, dacă dai bani, ți se iartă păcatele, oamenii îi dau preotului o mică atenție.

| PorumbRodica1965 a răspuns:

Frumoase si deosebite sunt acele stânci lângă care te-ai fotografiat.Ti-ai pus intrebarea,, oare cine si cum le-a creat?"Oare pot oamenii muritori si păcătoși sta impotriva lucrării lui Dumnezeu? A creat Dumnezeu pamàntul si marea, poate omul cuprinde creatia lui Dumnezeu? Toate râurile se varsă in mare si marea tot nu se umple, poate omul opri acest circuit? Oare poate un om adaugă ceva la ceea ce a facut Dumnezeu perfect? Poate adăuga la sfintenie, preotul ceva? Ei sunt cu termen de garantie spun ca sfintesc apa si pâna la anul isi pierde valabilitatea, iarăsi vin, pentru apă? Sau