Cred ca mai mult nu da importanta. in crestinism se vorbeste despre o alta lume si despre schimbarea omului pentru a accede la ea.
Cat despre extraterestri, or fi existand, dar nu prea s-au inghesuit spre Pamant in ultimii 3-4000 ani.
Nu toate, Vaticanul a recunoscut cu jumatate de gura posibilitatea existentei lor.
Cele care nu accepta posibilitatea nu vor sa renunte la ideea ca suntem "buricul Universului", iar ele "buricul buricului Universului".
Este un fapt cert? Stii ca dintre multitudinea de zeitati cel biblic e cel adevarat si ca exista, insa, avand in vedere imensitatea universului si existenta vietii in univers, stii ca nu exista extraterestrii? Nice.
Daca ar exista extraterestri, atunci ar insemna ca d-zeu a mai creat si alte fiinte inteligente, asemanatoare lui, iar noi n-am mai fi singurii facuti dupa chipul si asemanarea lui, deci ne-am pierde acel statut special. Si daca n-ar exista extraterestri, biserica tot s-ar gasi intr-o situatie cam dificila, pentru ca n-ar putea explica de ce d-zeu a facut un Univers atat de mare, cu atatea sute de miliarde de lumi diferite, daca a creat viata doar aici. Nu ar avea sens. Ar insemna ca d-zeu, un creator atat de inteligent si perfect, a creat toate planetele alea fara niciun scop. Deci oricum am lua-o, crestinismul nu rezista in fata unui Univers atat de mare, pentru ca e o religie inventata de oameni care nici nu stiau ce e ala Univers, nici macar ce e aia o planeta sau o stea. Ei credeau ca stelele sunt mai mici decat Pamantul, si ca pot cadea de pe cer. Credeau ca Pamantul e plat si ca e centrul tuturor lucrurilor. Credeau ca Soarele se invarte in jurul Pamantului, si ca daca d-zeu vrea, il poate opri pe cer. Acesti oameni aveau zero cunostinte de astronomie, deci existenta unor civilizatii extraterestre nici nu poate fi conceputa de catre asemenea primitivi.
Extraterestrii nu exista dar oamenii sunt fascinati de povesti cu zane, feti-frumosi etc. si este greu sa ii dezobisnuiesti.