Sa o citesti, sa o crezi, sa o traiesti.Doar traducerea lumii noi a martorilor lui Iehova e semnificativ diferita de celelalte intre restul sunt diferente nesemnificative.
Nu mai exista manuscrisele originale, doar mii de copii.nu exista doua copii identice, asa ca stai linistit.Cea mai elaborata si manipulata traducere este cea ortodoxa, de ea m-as feri in primul rand.
Nu e vorba de cruce. Daca vrei sa stii daca e ortodoxa sau nu cauta cartea Macabei 3
Draga prietene, ma bucura interesul tau pentru Domnul Iisus Hristos. Traducerea lui Dumitru Cornilescu se afla printre cele mai bune traduceri, si cea ortodoxa este buna. Pentru a nu avea vreun dubiu, iti recomand sa comanzi o Biblie pe care o vei primi gratis, chiar si eu am comandat de la ei si au Biblia tradusa in mod corect.
https://www.youtube.com/watch?v=OP8vMCYRMk0&ab_channel=aciducip
Aceasta este emisiunea, in timpul emisiunii se afla si un nr de telefon unde poti comanda o Biblie autentica, gratuit.
Iti recomand sa incepi cu noul testament, acolo se afla Evangheliile, unde se descrie viata Domnului Iisus Hristos, o sa vezi ca evangheliile seamana intre ele dar sunt si lucruri care nu seamana, pentru ca au fost scrise de ucenicii Domnului Iisus Hristos calauziti de Duhul Sfant, dar, exact ca si noi, erau diferiti.
Sa spunem ca tu si cu mine vedem in acelasi timp un accident de masina, poate tu esti mai pasionat auto si o sa observi urma de cauciuc de la frana si iti vei da seama cam cu ce viteza a mers, vei observa elementele masinii care s-au deteriorat si iti poti da seama si de avariile interne ale masinii, la motor. Poate eu voi observa mai mult cioburile de pe asfalt sau fumul care s-ar putea sa iasa de la motor.
Daca ni s-ar lua un interviu, declaratiile noastre ar fi usor diferite, desi am vazut accidentul in acelasi timp in acelasi loc, eram unul langa altul, doar ca am observat detalii diferite.
Vechiul testament este mult mai greu si daca nu ai o baza solida din noul testament, il vei intelege gresit, pentru ca tine foarte mult de context si trebuie mult mai mult analizat pe context si situatia de fata, dar noul testament te va ajuta sa ai o baza solida asupra Bibliei, dupa ce citesti tot noul testament poti trece si la vechiul testament, dar o sa vezi ca in noul testament sunt oricum referiri si la vechiul testament si o sa intelegi mult mai bine, pentru ca sunt oarecum explicate evenimentele din vechiul testament, de apostolii Domnului in noul testament.
Iti recomand dupa ce termini Evanghelia dupa Ioan, sa citesti cartile Efeseni, Coloseni, Filipeni, Corinteni, Romani, acestea sunt scurte in Biblie si te vor ajuta foarte mult sa ai o imagine de ansamblu a Bibliei si o baza solida.
Iti recomand de asemenea o carte pe care am citit-o si este cea mai buna carte despre Iisus, dupa Biblie.
https://www.viatasisanatate.ro/viata-lui-iisus
Daca iti place mai bine mediul online, o poti gasi gratis in format PDF, acceseaza urmatorul link.
http://ellenwhite.ro/wp-content/uploads/2016/pdf/Viata%20lui%20Isus.pdf
Domnul sa te binecuvanteze, Hristos te iubeste.
„Religie" înseamnă tot ce este împotriva facerii voinţei lui Dumnezeu. Ea este închinarea dată creaturii şi se bazează pe spusele creaturilor în contrazicerea Cuvântului lui Dumnezeu; de aceea, anulează Cuvântul lui Dumnezeu şi-l face fără valoare. Ea înseamnă mai degrabă teamă de creaturi, decât teamă de Atotputernicul Dumnezeu, Creatorul. Religia este bazată pe cuvântul unei creaturi mai degrabă decât pe Cuvântul şi poruncile adevăratului şi viului Dumnezeu Iehova, fapt exemplificat de poporul ales al lui Dumnezeu, dar care a părăsit legile credinței. (Matei cap. 23) Religia este de la adversarul lui Dumnezeu, care plănuieşte să se facă pe sine „asemenea Celui Prea Înalt". (Isaia 14:12-14). Închinarea pe care o aducem Creatorului înseamnă credință, așa o numește apostolul inspirat Pavel la Evrei cap. 11. Toate faptele care i-au distins pe servii aprobați ai lui Iehova din vechime au stat sub semnul CREDINȚEI și nu a unei forme de religie. Același serv al Celui Prea Înalt, arată deosebirea între religia urmată de el în trecut și credința descoperită lui de Isus Cristos - Filipeni 3:3-8; Galateni 1:13, 14.
Daca vrei sa lnveti mai multe despre Iehova Dumnezeu. Intra pe vestitorulimparatiei
Daca scrie ca este tiparita cu aprobarea Sfantului Sinod, atunci este Biblie Ortodoxa si poti sa ai incredere ca citesti Cuvantul lui Dumnezeu dupa dreptarul invataturii sanatoase.
Biblia este doara una singura,ma refer la continut,ce are pe coperta cruce sau nimic,aia nu are nici o importanta.
Deci nu exista biblie ortodoxa,catolica sau mai stiu eu de care,biblia este una singura,continutul este acelasi, asa ca nu trebuie sa faci nimic.
Daca gasesti o alta carte si acolo scrie diferit, atunci inseamna ca cineva a masluit ceva, cum spun toate bibliile din lumea asta, deci nu doara din Romania, trebuie sa aiba acelasi continut.
anonim_4396 întreabă: