Ințelegând prin asta că praful din ce ești compus, devine la un moment dat un alt ego de-al tău?
Nu. Nu stiu ce urmeaza dupa moarte, dar probabilitatea pentru fiecare scenariu in parte este mica.
Nu, nu exista dovezi (cel putin nu inca) care sa arate ca exista asa ceva sau ceva asemanator (?).
Aici desi grupul se numeste religie, nu vei intalni in mare decat crestini.Ai grija.
După ce mori numai exiști simplu, credințele sunt create de a da iluzia ca scapi de frica morți, ai murit adio existenta simpli, ce sens ar avea reincarnarea sau viata de apoi, nici unu
Da cred. Pentru ca Charles Darwin si echipa are putere sa transforme oameni rationali in instinctuali ca animalele.
Skinner cu cartea lui Dincolo de libertatea si demnitate. Behaviorismul, conductismul, stiintele naturale spun ca nu avem autonomie ci ca suntem determinati. Nu avem valori, morala, ética ci doar raspunsuri automatice si obiceiuri animale. Pe baza de stimul-raspuns ne formam obiceiul nu pe judecata. Stiintele Naturale trebuie sa fie vasala Stiintelor Spirituale. Nomos trebuie sa conduca pe Physis. Valorile peste antropomorfism. Avem puterea sa impunem ordine in haos.
Nu prea imi place cuvantul reincarnare, ci mai mult cuvantul relocalizare, pentru ca mintea mostra, constiinta noatra, sau cum altii o numesc, suflet, se relocalizeaza intr-un alt avatar, ceea ce noi il numim corp. Deci ca sa nu mai fie legata de toate conotatiile religioase, eu prefer sa o numesc ca si relocalizare, in loc de reincarcare, dar multe persoane nu o cunosc sub aceatsa denumire de reincarnare, si multi o confunda cu un termen religios, desi nu este.
Si ca sa-ti ranspund la intrebare, da, eu cred in aceasta "reincarnare" dar nu intr-un sens religios, pentru ca, cum am spus, nu are legatura cu religia.
Exista dovezi (documentate chiar) ca reincarnarea e posibila, iar cei care spun ca nu exista, inseamna ca nici macar nu au cautat, si au spus doar asa ca sa se bage in seama. Dar asa sunt romanii, ei imprastie zvonuri pe care le-au auzit si ei fara sa caute singuri raspunsul, fara sa incerce macar. Daca nu li se ofera pe tava ceea ce vor, nu o sa-si foloseasca acel creier ca sa caute si singuri.
Nestiinta nu este o scuza a prostiei si a ignorantei.
Nu! Reincarnarea este inselaciunea diavolului, "tatal minciunii" si "ucigatorul de oameni", care vrea sa crezi in orice nazbatie, inclusiv in reincarnare, yoga, extraterestri, magie etc, dar nu in Dumnezeu, care singur poate sa ne mantuiasca!
Nu toti crestinii sunt ipocriti, o prietena buna de a mea e pocaita.
Oricine se închina banului este ipocrit, atâta timp cât ai banii și trăiești sa faci banii te închini satanei,asta a spus Iisus, apropo Iisus nu avea un loc de munca,era sărăcie, analfabet, nu avea familie soție, copii, era un virgin, un învățător, mulți creștini ar rade de un personaj ca Iisus, ceea ce înseamnă capitalism este contrar creștinismului, sunt oameni buni nu neg asta, dar nu trăiesc precum Iisus
Prima data invata clasificarea stiintelor. Si vezi de ce in stiintele sociale mai exact in Drept se amputeaza partea valorativa(din tridimensionalitate se accepta doar doua). Oare din cauza ca vor sa plaseze aceaste valori la stiintele naturale(skinner si toate echipa maimutoilor). Max Weber are o carte in care vorbeste de ce in sociologie sau economíe nu trebuie sa se accepte "judecata de valoare". Vedem ca se plaseaza valorile in aria naturalista. Daca poti tu sa faci sa se vehiculeze si sa iasa la suprafata aceste dispozitive va cadea un demon din locurile ceresti.
Cred in reincarnare fiindcă avem un suflet si putem sa ne intoarcem aici pe Terra fie ca om fie ca animal sau chiar in alta galaxie sub o alta forma fizica in urma unei decizii Divine si de asemenea sa avem amintiri din viata precedenta in urma unui soc puternic emotional sau prin hipnoza.
Cine garanteaza ca in urma socului ai amintiri din viata precedenta?
Nu mai urmati religii false.
Urmati Lui Dumnezeu.
Ati auzit de sfinti? Nu mai credeti tot ce va indruga in cuvinte savante toti ratacitii.
"Nestiinta nu este o scuza a prostiei si a ignorantei."
Nestiinta chiar este o scuza pentru prostie si ignoranta.
Care stiinta studiaza reincarnarea?
"Exista dovezi (documentate chiar)" Cine le-a documentat?
Asa putem spune ca exista si extraterestri, si despre acestia exista multa "documentare" dar lumea nu vrea sa vada ca a fost o propaganda americana pentru ai baga in sperieti pe rusi, la fel cum a fost si cu aselenizarea.
Mintea omului este avida de mister si de aceea asimileaza minciuna altora foarte repede.