| iCappy a întrebat:

Salut TPU
Daca am jurat pe bafta si pe sanatatea mea ceva, asa pentru mine, nu pe icoana sau in biserica, si nu ma tin de cuvant e rau? sau cum pot dezlega juramantul asta facut cu mine...

9 răspunsuri:
| francut a răspuns:

Pe orice juri, daca juri stramb sau nu il respecti, e de rau. Cand te vei imbolnavi sau vei avea pierderi, sa-ti aduci aminte de asta. Si sa nu mai juri stramb.

| mlfz13 a răspuns:

Pfuuui, ai comis-o grav. Daca ai fi jurat pe icoane sau in biserica ai fi avut un mod de 'undo' prevazut in regulamentul oficial BOR si in regulamentele interne ale fiecarui purtator de sutana (agent de vanzari BOR cu comision) dar asa... Practic ai jurat in fata nirvanei, nu exista posibilitatea dezlegarii. Imi pare rau. Mizeaza pe ceea ce ti-a mai ramas: ghinion, boala, etc.

| LOVW a răspuns:

33. Ati mai auzit iarasi ca s-a zis celor din vechime: "Sa nu juri stramb; ci sa implinesti fata de Domnul juramintele tale."
34. Dar Eu va spun: sa nu jurati nicidecum; nici pe cer, pentru ca este scaunul de domnie al lui Dumnezeu;
35. nici pe pamant, pentru ca este asternutul picioarelor Lui; nici pe Ierusalim, pentru ca este cetatea marelui Imparat.
36. Sa nu juri nici pe capul tau, caci nu poti face un singur par alb sau negru.
37. Felul vostru de vorbire sa fie: "Da, da; nu, nu"; ce trece peste aceste cuvinte vine de la cel rau.
Dumnezeu ne cere să ne îndeplinim promisiunile, indiferent de cine este persoana cu care am încheiat promisiunea, să fim oameni de cuvânt. Nu știu de ce ai făcut acest legământ dar există alt legământ, un nou legământ, în care Domnul ne este tată, oricine este bine-primit în familia lui Dumnezeu.
Iisus, prin jertfa Sa de pe cruce, ne poate ierta de orice nelegiuire, făcându-ne neprihăniți.
Neprihănirea Sa, toate meritele Sale vor veni asupra noastră.
Cel mai important, Iisus va fi prietenul nostru și vom avea părtășie cu El, Duhul Sfânt ne va conduce, ne va ajuta să luăm decizii înțelepte, iubindu-ne.
Chiar dacă noi nu merităm asta, Dumnezeu prin iubirea și îndurarea Sa, ne-a dat cel mai mare cadou din întregul univers, nu doar din univers, e magic!
Link-uri importante :
https://moldovacrestina.md/mielul-lui-dumnezeu-care-ridica-pacatul-lumii/ - Darul lui Dumnezeu, Iisus Hristos.

https://www.gotquestions.org/Romana/deveni-crestin.html
Cine este creștinul, cum pot deveni un creștin?
https://moldovacrestina.md/intrarea-noul-legamant/
Ce este legământul cu Iisus, cum pot intra în el.

| Steregoi a răspuns:

Esti liber sa-l dezlegi. Daca nu esti statornic pe nimic nu iese nimic.

| AC4S4 a răspuns:

Isus ne indeamna sa nu juram deloc. Daca totusi s-a intamplat sa juri, indeplineste repede juruinta.

Răspuns utilizator avertizat
| doctorandus a răspuns (pentru AC4S4):

De fapt, Isus a zis ca a jura este pacat. Crestinii nu au voie sa depuna juramant, asta e ce a zis el la Matei cap. 5.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Mai ai o sansa: devii vegetarian. mereu sa ai la masa, in farfurie fructe de mare: caracatita, homar, scoici. si fructe de padure. iepure, mistret, fazan etc, etc. succes.winking laughing

| DeyCj a răspuns:

Cel mai bine e să te ți de acel pact făcut cu tine însuți. Dacă nu te ți de el ai șanse ca încredere în tine să-ți scadă, și asta e un lucru rău.