| Lukasz a întrebat:

De ce unii oameni nu cred in Dumnezeu dar cred in satana? Adica am vazut multi oameni care cred in satan si neaga existenta lui Dumnezeu, de ce? E destul de stupid.

37 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru cristi202):

"Deci e vorbas doar de "termenul" cu care este denumit."
Nu, nu este vorba doar de termen pentru ca *nu* vorbim de acelasi Zeu. Una este Yehova, divinitatea inventata de evrei si alta este Satan care nu are nicio treaba cu religiile avraamaice. Un simplu exemplu, "credinciosii" crestini, musulmani si mozaici il considera pe Yehova omniscient si omniprezent (chiar daca biblia si probabil coranul arata contrariul), uar eu n-am auzit de nicio religie pagana sa zica despre Satan ca este omniscient si omniprezent. Nu exista asa ceva.

| Coquinnnna a răspuns (pentru anonim_4396):

"Posedări într-adevăr există, dar tu nu ai nici cea mai mică dovadă pentru a-ți susține ideea conform căreia "diavolul" creștin și "demonii" lui posedă lumea și vor să-i ducă spre ruinare. Ăsta este un efect psihologic.
1. Religia te-a făcut să crezi că Satan și "demonii" posedă oameni și sunt răi doar pentru că asta este scris în câteva rânduri în biblie.
2. Automat când auzi de oameni posedați, instantaneu și mecanic realizezi că de fapt acei oameni erau posedați de "demoni" sau de Satan."

Eu nu cred in dumnezeu, pentru ca nu se arata niciodata, insa exista destule dovezi cu poze si filmari ca demonii exista. Sunt agnostica, nu cred cu tarie in ceva, si ma iau numai dupa experientele proprii si dupa ceea ce citesc si aud din intamplarile reale ale altora.

Pana la urma nimeni nu stie nimic, dar toti emit teorii din burta sau din ce citesc pe internet, fara sa aiba o baza, o dovada, o experienta proprie.

Iar unele filme horror, avand ca subiect paranormalul, sunt inspirate din fapte reale, cu dovezi auditive si fotografice pe internet. Si nu, nu e marketing, ca sa aiba succes acele filme.

Ca daca era vorba de marketing, se faceau la Hollywood si filme inspirate din fapte reale cand vorbeau oamenii cu dumnezeu sau cand se arata dumnezeu. Filme care, cu siguranta aveau mai mult succes si creau mai multa curiozitate decat cele paranormale sau cu demoni.

Banuiesc ca esti adeptul satanismului modern sau ca aprobi ce zice bucurialuisatan.
Eu personal nu am auzit pe nimeni sa zica ca a incercat ceva de acolo si ca a functionat. Daca ai tu vreun topic pe subiectul asta sa sustina contrariul, il astept.

Mi-a zis cineva foarte citit in alte ocultismului ca are o prietena care a incercat ce scrie acolo, gen sa aiba parte de favoruri si sa se implice intim cu un demon si nu a functionat nimic. Mai mult a epuizat-o spiritual ce a incercat.

Legat de ce am zis eu, de dovezi, filmarile nu au cum sa fie trucate, pentru ca daca era asa, se trucau si materiale in care sa apara ingeri si dumnezei, iar astea din cate am vazut eu, nu prea exista.

elementul care predomina, e cel demonic.

Chiar sunt curioasa ce parere ai despre paraliziile in somn cu demoni, fenomen raspandit la nivel global, unde toti simt si vad aceleasi chestii malefice, de ordin demonic.

Iar mai jos spui ca tot raul, (inclusiv cel demonic) provine de la evrei.

deci evreii ni se arata in paraliziile in somn si ne ataca?

1, 2, 3 si! Bhahahahahaahha!

Eu personal, am paralizii in somn cu demoni, si nu, nu e nici efect psihologic, nici rodul imaginatiei mele, pentru ca mi s-a intamplat sa intentionez sa adorm la loc si sa fiu atacata out of nowhere. Si aud pe ambianta mormaieli demonice.
Si de asemenea, nu are cum sa influenteze mintea mea ambianta, pentru ca de la inceput, pana sa realizez ca sunt paralizata, simt ca e cineva malefic in camera. Am de la inceput o stare indusa de frica de la acea creatura, sau ce o fi.

Si din ce am citit pe forumuri, ce am mai auzit de la altii, toti vad si simt aceleasi chestii. Eu una nu am vazut nimic, ca nu am avut niciodata curaj sa deschid ochii, dar restul au vazut umbre negre, fete hidoase, creaturi demonice cu coada si coarne.

Atata timp cat e fenomen universal si global, nu ai cum sa spui ca e efect psihologic, sau rodul imaginatiei cuiva.

Uite un film superb care se bazeaza pe povestile reale ale altora: http://www.imdb.com/title/tt3317522/

E pur si simplu cu scop informativ, se fac reconstituiri ale paraliziilor in somn si ale intamplarilor care sunt si mai extreme de atat. Filmul nu, nu are intentia de a converti oamenii la o noua religie, sau sa creada in ceva sau nu. Merita vazut, cu siguranta.

Inca ceva, de ce schizofrenicii vad lucruri malefice si demonice si nu curcubee, fluturasi si chestii dragute si pozitive? Fac o paranteza, nu cred in schizofrenie, creaturile supranaturale se hranesc cu energiile electrice din creier. De aia pastilele stopeaza asa zisele viziuni, pentru ca acestea incetinesc procesele electrice din creier. Cineva care a fost diagnostificat cu schizofrenie mi-a povestit ca si fata de altii aveau loc fenomene paranormale. Deci aia sanatosi vedeau fix ce vedea si cel asa zis bolnav.

Ai mai adus vorba de posedari, ca sunt cat se poate de reale, dar nu ai spus si cine poseda oamenii. Si aici te-as ruga sa-mi spui teoria ta, cine e raspunzator de posesiuni.

Ca daca erau creaturi pozitive, oamenii posedati deveneau mai destepti, deveneau genii, creau ceva util pentru planeta, primeau vreun Pulitzer, Nobel sau ceva. Toti posedatii se manifesta in mod demonic.

Deci in concluzie, in toate aceste fenomene (paralizii in somn, posedari, schizofrenii) au loc doar viziuni si manifestari demonice, care baga frica in tine. Cum explici? De ce nu isi fac aparitia chestii pozitive, dragute, magice, fairies, pixies, si alte asemenea personaje sau chestiuni?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Coquinnnna):

Despre paralizia în somn există zic eu două posibilități:
1. Ai halucinații.
2. Chiar există acolo entități negative.

Varianta 1 este plauzibilă pentru că în timpul somnului subconștientul este activ în timp ce conștientul se află în acele stadii ale somnului. Când te trezești și realizezi că ești paralizată, subconștientul este încă activ și logic că ai sentimentul că poți fi atacată pentru că nu poți riposta și reacționa din cauza paraliziei iar întrebarea mea este: Poți tu controla datorită fricii vedeniile ce-ți pot fi "furnizate" de subconștient? Mai pe scurt, tot ce gândești vezi ca și cum ar fi real. Drept exemplu, știu o cunoștință care îmi spunea că după ce se uita la filme cu "demoni" și "fantome" (gen fenomene stranii) visa cum le vedea la ea în cameră. Deci evident, dacă acea persoană era să sufere de paralizie în timpul somnului, cu siguranță că atunci când își dădea seama că nu se poate mișca ar fi văzut tot felul de zombalăi pe care i-a văzut la televizor. Asta vine din subconștient și de nicăieri altundeva iar faptul că tu ai fost creștină înainte să devii agnostică îmi întărește afirmațiile.

Varianta 2 nu prea este plauzibilă pentru că a naibii treabă că demonii ăștia atacă doar în timpul somnului doar creștini. Dacă tu chiar crezi că ai probleme cu "prezențe demonice", trebuia să le ai și în timpul zilei, nu doar în timpul somnului, altfel n-am de ce să cred că te atacă demonii doar atunci când dormi și când te trezești dimineață totul revine la normal tot restul zilei.
Încă o chestie, creștinismul și probabil și islamismul (cu toate sectele lor) sunt singurele religii din lume care promovează ideea că "demonii" sunt creaturi urâte și malefice. Tu nu ai văzut că probabil în TOATE cazurile de posedări demonice ce au avut loc vreodată este vorba doar de creștini? Vrei să cred că "demonii" au o boală pe creștini și îi atacă doar pe ei? În cazul ăsta, de ce creștinii văd doar demoni și nu văd și îngeri?
Arată-mi tu un caz de budist sau taoist sau hindus sau călugăr tibetan sau mai știu eu ce care să fie posedat de "demoni". Și aici există încă o confuzie, datorită spălării pe creier, voi asociați eronat "creaturile malefice" cu "demonii". Arată-mi tu o religie păgână care să spună despre zei/demoni că sunt creaturi malefice. Ce o să faci? O să cauți pe Wikipedia?

"Ca daca erau creaturi pozitive, oamenii posedati deveneau mai destepti, deveneau genii, creau ceva util pentru planeta, primeau vreun Pulitzer, Nobel sau ceva. Toti posedatii se manifesta in mod demonic."
De unde știi că de fapt îngerii sunt malefici și posedă oameni? Tu te declari agnostică dar ai tot o gândire de creștină. Răspunde la următoarele întrebări:
1. Ai văzut sau ai comunicat vreodată cu un demon?
2. Ai văzut sau ai comunicat vreodată cu un înger?
Eu cred că probabil n-ai văzut niciodată un înger dar demoni o să zici că ai văzut pentru că na, paralizie în timpul somnului. Evident, datorită religiei asociezi toate creaturile malefice cu "demonii" dar când o să vezi o entitate plină de lumină și cu aripi o să zici cu siguranță că este un înger care a venit să te ajute doar pentru că tot religia ți-a băgat în cap că "îngerii" sunt ființe pozitive.
De aici rezultă clar că religia creștină îți afectează și subconștientul, că altfel nu se explică de ce doar în creștinism (și probabil și în islamism, sora creștinismului) există "posedări demonice". Și cireașa de pe tort o constituie faptul că primele posedări demonice au apărut în biblie, coincidență nu?

Tu vorbești de cazuri reale, dar dacă o să cauți tu acum cazuri reale despre posedări demonice n-o să găsești decât povești, nicidecum înregistrări concludente, care pot fi oricum falsificate foarte ușor. Am văzut odată un film în care însuși cineva care se credea preot se folosea de suferința creștinilor ca să-i facă să creadă că aveau parte de "atacuri demonice" ca să stoarcă ceva bani de la ei.

"Banuiesc ca esti adeptul satanismului modern sau ca aprobi ce zice bucurialuisatan.
Eu personal nu am auzit pe nimeni sa zica ca a incercat ceva de acolo si ca a functionat. Daca ai tu vreun topic pe subiectul asta sa sustina contrariul, il astept."
Uite că foarte mulți dintre ei susțin că au avut parte de contacte mai mult decât benefice cu "demonii". Cum o să interpretezi asta? Că dacă "îți vinzi sufletul" creaturile alea malefice o să se poarte frumos cu tine? :))
Și să vezi treabă, sunt mulți sataniști spirituali (care s-au "convertit" din creștinism, evident) care au parte de paralizie în timpul somnului și văd exact aceeași zombalăi pe care îi vezi și tu. Tot "demoni" sunt, nu?

"Eu una nu am vazut nimic, ca nu am avut niciodata curaj sa deschid ochii, dar restul au vazut umbre negre, fete hidoase, creaturi demonice cu coada si coarne."
Din nou, arată-mi tu o religie în afară de creștinism sau islamism care să evidențieze că demonii arată așa cum i-ai descris tu aici. Dacă ăsta era un fenomen general valabil, toate religiile din lume trebuiau să aibă aceeași părere, dar nu este așa.

"Inca ceva, de ce schizofrenicii vad lucruri malefice si demonice si nu curcubee, fluturasi si chestii dragute si pozitive? "
Minți. Sunt oameni schizofrenici care nu văd doar sau deloc lucruri malefice.

https://www.quora.com/......ice-of-God

Pe lângă asta, o să ți-o mai dau drept exemplu pe vecina mea care la fel, este schizofrenică, și nu are viziuni cu zombalăi ci doar cu oameni. Aproape în fiecare noapte o aud cum urlă de Băsescu sau de minister sau de mai știu eu ce, dar de fantome și demoni n-am auzit să zică nimic niciodată.

http://crestinismulexpus.blogspot.ro/......iudeo.html
http://crestinismulexpus.blogspot.ro/......ental.html

| Coquinnnna a răspuns (pentru anonim_4396):

Meh, cum ma asteptam.

ai vorbit mult si prost si nu mi-ai dat niciun raspuns concret.
oricum intrebarile mele sunt cam retorice, pentru ca pana la urma, nimeni nu are o explicatie exacta.

ai dreptate, ai fost tu in locul meu si al tuturor dealtfel, stii tu mai bine decat noi ce a fost exact.

vorbesti de parca ai descoperit universul, insa, din pacate, nu pe ala care trebuie.

fix astia ca tine sunt cei mai limitati.

legat de SP, ce parte din "out of nowhere" nu ai inteles? "out", "of" sau "nowhere"?

am spus clar ca o data s-a intamplat sa nu am pic de frica (deci fara sa creez nimic in mintea mea sau sa influentez cu ceva dpdv psihologic), si am inchis ochii la loc ca sa adorm din nou si m-am trezit lovita, si in fata mea imi gafaia si mormaia ceva foarte nervos?

nu mai cred de mult timp in teorii expuse pe net de asa zisi oameni de stiinta sau deontologi care nu au trait experiente din astea...ma bazez doar pe ce simt eu si emit teorii doar pe ceea ce traiesc eu, si din similitudini expuse de altii.

stai sa-mi consult globul de cristal sa vad de ce nu apar demoni si cand sunt treaza sau in real life.

toate cazurile sunt diferite, difera de la om la om, sau dupa caz, de la demon la demon.
unii isi fac de cap in paralizii, altii te bantuie in propria casa, sau te urmaresc desi schimbi case. (am descoperit de exemplu un tip pe Youtube, care a schimbat vreo 4 case in cativa ani si nu mai scapa de entitatea aia pe care o filmeaza, inregistreaza cu aparatura speciala si moderna si cu care comunica, descoperind ceva nou de fiecare data. E cam multa munca sa trucheze si sa falsifice atatea chestii complexe in atatia ani de zile, just sayin')

cea mai plauzibila explicatie pe care am citit-o, si care are potential de a fi adevarata e asta: apar in paralizii in somn pentru ca atunci au control si putere totala asupra ta, cand nu te poti misca, pentru a te seca de energie si a se hrani cu frica ta.

dupa un astfel de episod ma trezesc mai obosita decat m-am culcat, pentru ca ma epuizeaza foarte mult lupta pe care o duc sa ma trezesc, si mai ales presiunea pe care o simt in tot corpul.

am citit cazuri de oameni care nu erau lasati sa doarma in nicio noapte, au ajuns niste zombi si niste legume.
cum adormeau nitel, pac! ii paraliza o creatura si ii seca de energie, de tot.
luau degeaba pastile si mergeau la tot felul de doctori.

si nici cu religia nu are treaba, sau cu faptul ca cineva e crestin.
eu de exemplu il pot vedea maine pe dumnezeu sau pe niste ingeri, si tot nu as fi crestina.
pentru ca, urasc tot ce tine de dumnezeu si de religie, in principiu.
sa fii crestin inseamna sa iubesti pe dumnezeu.
daca mi s-ar arata dzeu, i-as arata degetul mijlociu, l-as injura, si i-as zice sa ma lase in pace ca imi e mai bine fara el si ca nu vreau sa slujesc un sadic, cinic, narcisist si ilogic.

si da, sunt si super fana filme horror, dar cosmaruri nu am de obicei, decat foarte rar.

si sigur faci o confuzie: cosmarurile sunt complet diferite de SP.
SP are mereu loc in camera ta, in real time (noapte sau zi), iti vezi lucrurile fix cum sunt asezate, ai mintea treaza si vezi in ceata ambianta, depinde, daca vrei sa stai cu ochii deschisi sau nu.

nu ma intereseaza nici parerea ta despre asa zisele falsificari ale dovezilor pe internet sau dupa cazurile paranormale care au inspirat unele filme horror.

argumentul meu suprem impotriva acestui lucru l-am spus deja: se falsificau si materiale cu dzeu sau cu ingeri, materiale care clar aveau mai multa audienta si mai mult succes; dar acestea nu prea exista.

"Uite că foarte mulți dintre ei susțin că au avut parte de contacte mai mult decât benefice cu "demonii"."

da? unde sunt aia foarte multi?
ti-am zis sa-mi arati topicuri.

si tu? ai incercat ceva de sustii ca sunt atatea beneficii cand alegi satanismul?

cum ziceam, sustineti niste religii din burta, nu aveti nicio experienta personala si credeti orbeste ce scrie pe internet, pentru ca nu-i asa? if it's on the internet, then it must be true!
iar din acest punct de vedere nu esti cu nimic mai bun sau mai destept decat indoctrinatii religiosi care cred orbeste in ce scrie intr-o carte S/F.

"Pe lângă asta, o să ți-o mai dau drept exemplu pe vecina mea care la fel, este schizofrenică, și nu are viziuni cu zombalăi ci doar cu oameni."

alt exemplu irelevant care cica m-ar contrazice pe mine.
te cred si inteleg, dar nu are rost specificarea asta pentru ca repet, difera de la caz la caz.
intr-adevar, am sustinut ca in asa zilele cazuri de schizofrenie lumea are viziuni demonice, insa nu am zis nicaieri ca nu ar exista si exceptii.
doar ca astea nu prea exista, si exemplul tau este un caz izolat si nu prea merita luat in seama.
ce se intampla in majoritatea cazurilor merita luat in seama, si pe baza asta poti face o generalizare pertinenta.

e ca si cand ai zice ca nu toate femeile sunt kurve, pentru ca Maricica, Floricica si Vasilica sunt calugarite.
dar nici asta nu se pune, pentru ca si calugaritele se mai plictisesc in biserica si se joaca de-a v-ati ascunselea cu popa, cel din urma ascunzandu-si daravela in gura lor.

vecina aia a ta si altii ca ea au din fericire contact cu fantome prietenoase, exista si fantome prietenoase, logic.
dar mai toate cazurile sunt chiar foarte grave, te seaca, epuizeaza, baga frica in tine si ai nevoie de medici si pastile sa incetineasca impulsurile electrice din creier sa te mai lase in pace.

faptul ca vorbesti cu niste fantome prietenoase nu e grav si sigur nu e nevoie sa iei pastile.
adica prezenta lor iti face placere, gen, si nu te incomodeaza.

legat de asta, se stie ca cei mici au puterea sa vada entitati...mai sunt si animalele care vad, in special pisicile si cainii.
am mai pus o intrebare despre asta acum cativa ani, si asta e alta dovada cum ca fantomele exista si ca schizofrenia e a major BS.
mai toti copiii au prieteni imaginari, si chiar povestesc in detaliu ce vorbesc cu entitatea respectiva, cum arata, si alte povesti care clar nu au cum sa fie inventate de mintea lor micuta. (si gasesti si destule povesti, inregistrari si materiale pe net despre subiectul asta)
nu subestimez creierasul copiilor, sunt destui copii destepti, dar sa fim seriosi, nu au cum sa aiba atata imaginatie sa inventeze asa ceva.

in rest, o sa imi fac timp sa citesc si ultimele linkuri, pe Quora am vazut in mare care e ideea, iar drept concluzie per ansamblu: Let's agree to disagree.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Coquinnnna):

Ce să zic, ai zis și tu multe. N-ai făcut decât să repeți ce ai zis acum câteva zile.
Observ că începi să dramatizezi, dar eu n-am contestat experiențele tale, ci faptul că le asociezi cu "demonii". Confunzi "creaturile malefice" sau cum vrei tu să le spui cu "demonii".

"vecina aia a ta si altii ca ea au din fericire contact cu fantome prietenoase, exista si fantome prietenoase, logic."
Deci să înțeleg că Băsescu pe care îl urlă ea este o fantomă, adică casa lor e bântuită sau cum?

"cum ziceam, sustineti niste religii din burta, nu aveti nicio experienta personala si credeti orbeste ce scrie pe internet"
Habar n-ai ce-i ăla satanism și crezi orbește ce citești pe internet despre el, felicitări.

"si tu? ai incercat ceva de sustii ca sunt atatea beneficii cand alegi satanismul?"
Ce relevanță are să-ți explic ție, o atee cam încrezută și "cam mai mult" ignorantă, experiențele pe care le am avut? Nu am nimic să-ți dovedesc ție. Te interesează? Intră pe site și forum și documentează-te. Nu te interesează? Rămâi la teoriile tale.

"da? unde sunt aia foarte multi?
ti-am zis sa-mi arati topicuri."
Ignorantă, ca mai toți ateii. Tu nici n-ai auzit de "satanism spiritual" și gata, "e un alt cult de 2 bani". Te interesează experiențele altora? Intră pe forum și află-le. Nu te interesează? N-ai decât să continui să-i judeci pe toți doar pentru că tu n-ai nicio religie și nu te judecă nimeni din punctul ăsta de vedere.

"argumentul meu suprem impotriva acestui lucru l-am spus deja: se falsificau si materiale cu dzeu sau cu ingeri, materiale care clar aveau mai multa audienta si mai mult succes; dar acestea nu prea exista."
Argument de 2 bani. Tu încă asociezi demonii cu religia creștină. Ca să știi și tu, satanismul adevărat nu este o reacție împotriva creștinismului, ci creștinismul a fost ca o reacție împotriva religiilor păgâne ce-i venerau pe Zei (Demoni) și care aveau exact aceleași principii ca cele ale satanismului spiritual. Tu te bazezi pe faptul că milioane de creștini au avut experiențe cu creaturi malefice pe care îi asociază cu "demonii" că doar așa i-a învățat religia. Nu ești cu nimic diferită de creștinii ăia îndoctrinați care cred că "Satana" arde suflete și Yehova a crea-o pe Eva din coasta lui Adam. Mai ai puțin și o să începi să te rogi la Yehova să nu mai ai parte de astfel de experiențe.

Eu doar te încurajez să studiezi "și cealaltă parte". Dar din câte am observat lenea și ignoranța la atei (sau ce ai fi tu) devine o problemă și asta datorită faptului că ei au sentimentul că le știu pe toate.

| Al_Ella_1986_HVKt a răspuns (pentru RAY):

Tu ai vazut ce ai scris? "Cei care nu au credinta fata de dumnezeu nu sunt satananisti. Daca va veti trezi la realitate? Nu exista nici un dumnezeu, nici o zeitate, nici un inger etc.

| RAY a răspuns (pentru Al_Ella_1986_HVKt):

Tu ce ai inteles fata