~acest "allah" este real? La fel de real ca Dumnezeu?~
deci sunt doi care au "creat universul si galaxiile si oamenii". E clar (cred că și ție) că cel puțin unul, minte!
"Allah" e cuvantul in araba pentru Dumnezeu. Daca esti crestin si locuiest intr-o tara unde aia e limba vorbita, te vei ruga tot lui Allah. Francezii crestini se roaga lui "Dieu", Spaniolii crestini se roaga lui "Dios", Englezii crestini se roaga lui "God", Arabii crestini se roaga lui "Allah".
Totodata, sansa mare ca aceasta persoana sa fie musulamana, nu crestina. Nu stiu cat stii despre religia asta, dar ei cred in proportie de 99% cam aceleasi lucruri pe care le cred si crestinii, inclusiv in aceiasi profeti (Moise, Avraam, Noe, Ioan Botezatorul etc.), plus Iisus, doar ca ei mai au inca o carte, pe langa Biblie, care se numeste "Coran" si ei spun ca acela este literlamente cuvantul lui Dumnezeu.
Daca mai ai intrebari legate de religia asta, pot sa-ti raspund cu drag, am studiat-o multicel. Ideea e ca "Allah" e sinonim cu "Dumnezeu", nu se refera la ceva diferit.
Pentru inceput, trebuie sa mentionez o chestie. "Arabii" sunt un popor, cum sunt romanii, cum sunt rusii, cum sunt italienii etc. Cearta de care zici tu e intre crestini si MUSULMANI, nu intre crestini si arabi, pentru ca sunt multi arabi crestini si multi musulmani care nu sunt arabi.
Cearta asta nu e despre Dumnezeu, ci mai mult despre care carti sunt cu adevarat de la el.
Evreii cred doar in Vechiul Testament
Crestinii cred si in Vechiul Testament si in Noul Testament (impreuna le numim "Biblie")
Musulmanii cred in astea, plus in Coran, care e o alta carte.
Toate trei religiile (si inca cateva) au acelasi "Dumnezeu", dar se contrazic cu privire la detalii de genul acesta, cum ar fi in care carti putem crede si in care nu.
Dumnezeul și fiul lui sânt singuri într-adevăr cu Adevărat Adevărul.
Restul au fost inventați fincă ei nu-l acceptă pe Dumnezeu ei acceptă miciuna falsitate prostia fiindcă doar asta îi ține uniți între ei. Le este teamă de Dumnezeu ei sânt conștienți că dacă vor începe să asculte de Dumnezeu vor trebuie să renunțe să-și mai bată joc de ei și sufletul lor trupul lor să nu mai trăiască cu păcatul la orice pas să nu mai trăiască Destrăbălați din cauza asta se opun toți lui și în potriva lui ai sa vezi concerte pline ai sa vezi cluburi pline ai sa vezi restaurante pline ai sa vezi străzi pline și aglomerate și oamenii înghesuiți la Cozi pentru un pachet de țigări și băutura dar n-ai sa vezi la biserică nici 2 minute ști de ce? Nu fiindcă nu cred în el mulți cred în el da le este teamă ști de ce le este teamă? Nu nu de Dumnezeu și de ei le este teamă că vor fi nevoiți de ei însuși să fie cinstiți le este teamă să trăiască fără de păcat le este teamă să-și trăiască viața și sufletul curat fiindcă nu vor mai putea face ce ei acum consideră ceva trecător și că vor uita și se va și sănătatea lor sufletul lor va rămâne "același" ei pun că baza și temelie experiențele de tot felul dar toate experimetele lor pe propriul lor sufletul pe propiul lor corp pe propria lor viața o să-i nenorocescă și nu așa cum se vor aștepta mulți voi "trăi" bine acum cat sunt tânără fac acum la tinere că mai încolo nu am să apuc sau o "viață" am și mi-o "trăiesc" cum vreau eu. Ei nici nau habar ce trăiesc și ce-și doresc de asta mulți înoată în aceași mizerie să nu se simtă singurul în locul care se alfă de asta ei încep să-și accepta unul altuia păcatele și mizeriile fiindcă ei sânt conștienți că nu-și fac bine ei aleg grămada nu calitatea iar când grămada lor ajunge sa fie a prea aglomerată vor începe să se vândă între ei căci în afară de ei nu are cine săi tragă în joc lor.
Lor nu le este teamă de Dumnezeu le este teamă de ei și sânt conștienți foarte foarte foarte foarte foarte foarte bine de asta ei nu fug de Dumnezeu și fug de ei fiindcă sânt conștienți foarte foarte foarte foarte foarte bine de asta că o dată ce va trebuie sa fi pe drumul lui Dumnezeu nu există să-ți bați joc de sufletul tău nu există să-ți bați joc de viața ta ei nu-și doresc bine sânt conștienți de asta mulți dintre ei fiindcă ei mulți din ei aleg cu orice preț "viața" aia cu care toți o țin cu dinții în gură "o viață am" păi si o "viața" o va si fi da nu ce-a pe care o aștepți și Vio doriți voi uitați ca nu puteți face regelui cu viața ori câte "vieți" și alte căi vom apuca și să nu uită că acea viața tot de Dumnezeu este dată si tot Dumnezeul decide ce urmează si va urma...
Si Dumnezeu și Alah, iahve, krishna alte zeități sunt fantezii umane care conferă o siguranță Intr o lume haotică, cât despre arabi aia sunt fanatici cu religia lor, deși eu spun sa vezi de o româncă că avem destule frumoase nu sa va complicați in fantezii
Aceste individe rămân fără cuvinte când le provoci modul în care drepturile lor sunt subminate de către bărbați. Dar cu capul plecat și fără cuvinte, își continuă drumul ca vitele. Poți afla mai multe citind Coranul.
SallAll112 întreabă:
RAY întreabă:
kaynmaincallme întreabă: