Stai linistit ca papa stie foarte bine ca religia crestina a fost inventata ca sa transforme lumea intr-o gloata de goyimi creduli, ignoranti, cu IQ redus, inchisi la minte. De fapt el insusi a fost pus acolo ca sa mentina lumea asa si el insusi a negat verosimilitatea zeului evreilor. Religia asta a fost necesara pentru ei sa poata controla masele.
Dumnezeu nu e o invenție.
Si nu e Zeul evreilor.
E Dumnezeuul tuturor.
Nu știu de ce si de unde ai ideea ca Dumnezeu e doar Dumnezeul evreilor.
Trebuie să citești biblia ca sa înțelegi.
Exact tie ti-am mai zis o data de ce zeul pe care tu il slavesti orbeste este zeul evreilor ai n-ai mai raspuns nimic dupa. Nu mai repet, cu tine vad ca vorbesc singur. Atata ignoranta si spalare pe creier rar vad.
"Dumnezeu nu e o invenție"
L ai văzut tu? Dovedește afirmația.
"E Dumnezeuul tuturor."
Vezi tu. Peste 70%din populația globului te cam contrazice
"Trebuie să citești biblia ca sa înțelegi."
Și cartea aia scrisa acum mii de ani de niște oieri deține adevărul absolut pentru ca?
Frate ti.am răspuns ca esti incult.
Dacă nu conuosti, măcar taci.
Poporul Evreu a fost poporul ales de Dumnezeu.
Dacă Evreii ar fi inventat Biblia.
Nu ar fi avut o asemenea precizie, si ar fi arătat lumii ca Dumnezeu ii laudă si îi Binecuvinteaza.
Dar In Biblie se vorbește despre cum a fost mustrat si pedepsit poporul Evreu.
Si Dumnezeu spune că el e Dumnezeul tuturor.
După cum ti.am spus dacă nu stii nu comenta.
Pot spune 100% ca 80 din teritoriile savantilor sunt invenții.
iar tu esti o greșeală.
Înainte sa comentezi un subiect învață.
Si înainte sa mai răspunzi la întrebările mele, răspunde la cea cu bacteriile, la care doar ati vb urât fiindcă nimeni nu poate răspunde.
Vouă daca va spune un savant ca e sănătos sa mănânci rahat, ati sta la coadă la WC-urile publice
Serios, chiar nu ai avut o replica mai logica la raspunsul meu?
Mai citeste odata raspunsul meu anterior si vino cu niste raspunsuri coerente.
Deci, astept o replica coerenta care sa iti sustina afirmatiile
1."Dumnezeu nu e o invenție" - cum demonstrezi tu asta?
2."E Dumnezeuul tuturor." Cum vine asta, cand doar 30% din populatia globului crede ca exista
3."Trebuie să citești biblia ca sa înțelegi." De ce biblia detine adevarul absolut?
PS.
"Vouă daca va spune un savant ca e sănătos sa mănânci rahat, ati sta la coadă la WC-urile publice"
Stii care e diferenta intre stiinta si religie?
Stiinta daca imi zici sa mananc rahat, imi spune si de ce ar trebui sa mananc.
Religia iti spune sa mananci rahat si atat, si toti mananca.
Nu vorbi aiurea. Prima data mi-ai raspuns la raspunsul pe care eu i l-am adresat lui Nilsson iar apoi ti-am aratat ca habar n-ai pe ce lume te afli si n-ai mai zis nimic dupa.
https://www.tpu.ro/go-to-answer/16847477/
Si fix tu care habar n-ai o boaba de istorie zici de altii ca sunt inculti? Si ce precizie au avut? Explica-mi si mie ca vorbim de realitati diferite.
Diferența dintre stiinta si religie nu o cunosti.
Pui întrebări idioate, si tot nu mi.ai răspuns la ce am zis despre bacterii.
Esti atât de încuiat.Dar te dai mare stiutor aici pe site.
Când comentezi un subiect, trebuie să cunosti acel subiect.
Dumnezeu nu e o invenție fiindcă noi existăm.
E Dumnezeuul tuturor fiindcă El a creeat tot.
Si faza cu 70 % din oameni nu cred e o replică idioată se vede ca nu gândești.
Dacă oamenii nu cred inEll, nu înseamnă că dacă ei nu cred Dumnezeu, El nu e Dumnezeul lor.
Noi am fost facuti sa alegem pe cine vrem să urmăm.
Tu scrii tâmpenii de asta nu ti.am răspuns.
EXISTA religiile de care ai spus dar daca vorbesti fără sa citesti biblia esti idiot.
In vechiul testament era Iudaism.
In noul testament a venit Isus si a schimbat legea.
atunci le-a spus apostolilor sa răspândească evanghelia peste tot la toate popoarele si neamurile.
Dar tu ai citit titlul si ai spus că esti teolog.
Nu mai comenta cu aberații.
Nu știu despre ce bacterii vorbești. Răspund zilnic pe TPU, nu rețin toate răspunsurile.
În fine, ai dat niște raspunsuri fără nicio logica, dar e ok. Nu ma așteptai sa ai răspunsuri, nici nu ai cum.
Și lasă aroganta de genul dacă ei nu cred tot e dumnezeul lor, ca nu ești tu buricul pământului sa spui la 5 miliarde de oameni în ce sa creadă. Accepta ca religiile sunt invenții ale oamenilor și fiecare e cu invenția lui. Unul cu Dumnezeu, altul cu Buddha, altul cu soarele, altul cu Zeus șamd.
In sfarsit sunt si eu acord cu tine.
Mai mult, mentionez ca biserica catolica nu este biblica, ci are principii diavolesti. Cat de curand aceasta biserica va capata putere politica pentru a pune stapanire pe constintele oamenilor si a-i forta sa i se inchine, asa cum a facut si in trecut. Metodele sunt altele, dar spiritul i-a ramas acelasi.
Ba ti.as da dreptate de milă pentru prostia din tine.
Dar nu pot.
Tu spui că eu sunt un idiot care crede in ce Spune Biblia.
In primul rând ce scrie in biblie chiar sa întâmplat.
Si are să se mai întâmple.
Diferența e ca tu esti si cretin si idiot fiindcă te lasi păcălit de savanți.
Nu stii cum sa compari lucrurile, nici nu stiu dacă mai are rost sa iti răspund.
Oricum esti pierdut cu toate.
Un om care crede în Dumnezeu daca El nu ar fi existat omul după moarte nu isi va da seama.
Dar un om care nu crede iar Dumnezeu există, după moarte isi va da seama.
Din nefericire eu nu prea sunt de acord cu tine. Biserica catolica are niste principii cat se poate de crestine. Controleaza creierele maselor prin religie, ii exploateaza de bani sstfel incat a ajuns ea bogata, promoveaza doctrine evreiesti precum comunismul sau multiculturalismul, iar in sustinerea acestei afirmatii, as putea sa-ti dovedesc ca biserica catolica a colaborat cu comunisti si a facut propaganda pentru doborarea granitelor Europei. Astea sunt toate idealuri crestine, pentru asta a fost creata aceasta asa zisa religie. Lumea descrisa in tora nu prea difera cu nimic de lumea centralizata pe care ei vor s-o creeze. Daca nu ar mentine omul indoctrinat si ignorant, nu ar fi capabili sa faca asta.
Nu ești tu de acord cu mine, dar eu sunt de acord cu tine chiar și în ultimul răspuns care mi l-ai dat.
Până la urmă biserica catolică dorește subjugarea oamenilor. Acesta este scopul ei, și caută să și-l atingă pe orice cale posibilă. În felul acesta își va mări avuțiile. Ea întotdeauna caută puterea politică pentru că doar cu ce-a religioasă nu-și poate aduce toate planurile la îndeplinire.
Pai aia vreau sa zic, ca au creat crestinismul pentru a putea subjuga populatia. De exemplu nu prea poti subjuga un popor de pagani ca probabil te-ar spanzura fara sa faci vreo miscare. De asta, pentru a distruge imperiul Roman, mai intai au avut nevoie sa indoctrineze populatia, s-o converteasca la crestinism.
In schimb, pe crestini ii poti subjuga mult mai usor pentru ca sunt mult mai creduli, ignoranti, grad de constientizare redus, usor de convins, dezinformati, fricosi. De asta a fost creat crestinismul. Romania serveste drept exemplu, o tara cu peste 90% crestini, pusi la pamant de o conducere corupta si incapabili sa faca ceva, in schimb coruptii ii cumpara cu o sacosa de alimente.
De acord cu tine. Dar nu așa stau lucrurile și în dreptul meu. Eu nu am venit la Dumnezeu nici cumpărat și nici constrâns de oameni sau de vreo situație sau împrejurare; și nu am cunoscut pe Dumnezeu cu ajutorul vreunui om. Am cunoscut dragostea lui Dumnezeu, și nu m-am putut împotrivi.
Cât despre cei ce își spun că sunt creștini și nu sunt, eu nu am de-a face cu ei.
Asa stau lucrurile in dreptul tuturor. Crestinismul este acelasi pentru toti, indiferent de secta din care face parte fiecare. Si sunt ferm convins ca nu ai simtit dragostea zeului evreilor. Oricare a fost intamplarea care te-a adus la concluzia asta, raspunsul cu siguranta nu este Yehova si asta o spun si din prisma lumii realsle unde Yehova nu exista, si din prisma bibliei unde era un barbar.