Toate religiile au dusmani. Nicio religie nu e acceptata de toti. De ce? Pentru ca fiecare vrea sa demonstreze ca religia lui e mai tare, mai corecta etc. Cea mai mare prostie dupa parerea mea. Poti sa spui cuiva despre religia ta dar fara sa ii propui sa se converteasca sau sa-i spui ca religia ta e mai tare sau sa il jignesti sau sa ii jignesti zeul sau ideile asa cum fac multi dintre atei - jignesc zeii celor care cred in ei si asta nu e politicos.
De ce intri la categoria religie daca esti non-religie? Nu mai bate campii ca nu te judeca nimeni. Judecata este a lui Dumnezeu.
Nu bat absolut deloc campii, si nu sunt non religie, sunt crestin, dar mi s-a parut prea exagerat cand am vazut cum sunt criticati ateii si acuzati ca cred in alti zei, fiecare are dreptul de a crede in ce vrea, tu spui ca judecata este doar a lui Dumnezeu, poate asa o fi nu spun ca nu, dar asta este ce crezi tu, o alta persoana poate crede altceva
Cel mai bun raspuns pe care puteam sa-l primesc, si da ai dreptate, fiecare are dreptul de a crede in ce vrea. Pentru asta merti locul 1
Fiecare e liber sa creada ce vrea eu nu am bagat pe gat credinta nimanui,doar ca e cam penibil sa intri aici,fiind, ateu si apoi sa te plangi ca se leaga crestinii de tine. Sincer nu stiu despre ce atei vorbesti, poate n-ai vazut limbajul care il folosesc ateii cand vorbesc cu un crestin. In fine...
Vrei să spui că noi,oamenii de rând, muritorii, nu avem voie să judecăm?
Am zis ceva de cei care au alta religie? Am zis undeva cuvantul "ortodoxism"? M-am referit strict la persoanele care n-au nici o religie, care nu cred in absolut nimic. Pentru subiectele ateiste ar trebui facuta o categorie special pentru atei, doarece din cate stiu eu ateismul nu este o religie poate ma insel.
Ateismul nu este o religie, dar este interdependent de religie.
''M-am referit strict la persoanele care n-au nici o religie, care nu cred in absolut nimic''
Ma tem ca n-ai sa gasesti astfel de persoane, religia, si subiectul religios nu tine doar de o dogma anume, nu exista persoane care sa nu creada absolut in nimic, si chiar daca ar exista, acestea ar putea avea un punct de vedere raportat la orice subiect religios, fie din perspectiva lor filosofica, rationala, etc. Asa ca ar trebui sa contemplezi mai mult inainte de a posta un mesaj.
De ce nu o iei si invers? De ce crestinii jignesc conceptia ateilor?
La ce te referi cand spui non-religiosi?! Adica, nu-i intereseaza subiectul?! Ei bine daca-l comenteaza, inseamna ca si-au facut o caracterizare gresita, sau poate n-au o apartenenta la vreun cult religios, insa dupa cum spuneam asta nu inseamna ca n-au dreptul sa aiba o pozitie in raport cu un subiect religios dintr-un anumit punct de vedere. Ai niste judecati total aberante, fapul ca nu sunt medic nu-mi interzice dreptul de a purta o discutie despre subiecte ce tin strict de sanatate, faptul ca cineva nu are o apartenenta religioasa nu-i interzice dreptul de a discuta in baza unor subiecte religioase.
Pt ca eu personal am vazut mai multi atei jignind zei decat credinciosi jignind ideile ateilor. Chiar daca religia celuilalt poate ti se pare o prostie trebuie sa o respecti fiinda asa e frumos si civilizat.