Inca te spovedesti? ) Is banii tai sau ai parintilor frate, nu iei de la nimeni de la gura. Si te asigur, ca nu se uita nimeni ca ai tu Nike cand se plimba patriarhul in Mercedes care costa de peste o suta de mii de euro. Ca sigur el nu si-a cerut scuze ca are limuzina cand unii pensionari ce merg in fiecare duminica la biserica stau zilnic in frig sa vinda te miri ce in piata.
Pai și de exemplu dacă sunt colecționar și am peste 200 de adidași scumpi este păcat, ca na poate sunt pasionat
Eu zic că nu, dacă ai unde să îi pui. Dar de exemplu mi se pare o exagerare ceea ce face Ion Țiriac. Are în colecție 150 de mașini de lux. E la fel de păcătos ca și tine cu cei 200 de adidași. De ce face asta? Își umple golul din suflet cu ele. Aici e păcatul.
Nike si Jordan nu sunt de lux. Despre prostia cu pacatul, nici n-are rost sa discutam.
Crestinul trebuie sa învețe sa pună frână, adică sa se infraneze.
Cu mașina dacă mergi fără frână, intri cu ea în primul copac. Luxul în general naște patimi.
Inceraca pentru început, să-ți faci o ordine, si din banii care merg lelucruri inutile, fa fapte bune, cumpara-ti comori în cer.
Daca Pentru luxul trupului tău ai bani, trebuie sa ai ai pentru Dumnezeu.
Citeste cărți patristice, spovedește-te, împărtășește-te si roagă-te sa scapi de patimi.
Ți s-a arătat, omule, ce este bine! Și ce alta cere Domnul de la tine decât să faci dreptate, să iubești mila și să umbli smerit cu Dumnezeul tău?
Mica 6:8