Danut, am primit un telefon de la spitalul de psihiatrie. Avem aici in Craiova un spital grozav.
Cica ai fost nominalizat la un premiu. Esti rugat sa vii personal sa il ridici. Cica ideea ta "omul a creat dinozaurii" a primit o distinctie asemanata premiului Nobel, dar in prostie.
Te iau eu de la gara! La ce ora ajungi?
Psalmi 104 26. Acolo în ea umblã corãbiile si în ea este leviatanul acela, pe care l-ai fãcut sã se joace în valurile ei.
Iov 41, 1. Poti tu sã prinzi Leviatanul cu undita? Sau sã-i legi limba cu o funie?
O vietate ce s-ar putea asemana dinozaurilor, Leviatanul.
Doar el mai există? Cum este posibil din atâtea specii*?
Se pare ca nici el nu mai exista acum dar daca ne uitam la locurile cu dinozauri descoperite de arheologi vom descoperi ceva ciudat (in speecial in zonele cu multe oseminte), practic toti dinozaurii au suferit de o manie, boala sa-i spunem, in pragul mortii parca toti se intreceau in fuga catre zonele inalte, oare de ce? Este evident ca au fugit din cauza unor inundatii catrastofale, Biblia numeste acel fenomen, Potop. Evident ca Dumnezeu a distrus acele fiinte la potop iar noi putem doar specula moartea acelor fiinte, probabil fiindca Dumnezeu a stiut ca omul va scadea DRAMATIC in inaltime si nu ar fi facut fata unor asemenea fiinte imense.
Numai spune. Chiar așa? Acolo la potop unde spui tu mai este relatat un fapt, Noe ia cu el în arcă, cel puțin 3 perechi din fiecare specie bună și rea. Unde sunt dinozauri ăia luați de el? Dacă atești existența dinozaurilor, contești creația lui Dumnezeu în care prima data a făcut omul iar mai apoi animalele. înainte de om nu a mai fost nimic. Așa că aștept încă răspuns de la cineva care are încă răspunsuri bazate.mulțumesc.
Exista in Biblie un verset ba chiar doua care ar indica cam ce s-a intamplat dinainte de potop.
Geneza 3, 22. Domnul Dumnezeu a zis: "Iatã cã omul a ajuns ca unul din Noi cunoscând binele si rãul. Sã-l împiedicãm dar acum ca nu cumva sã-si întindã mâna, sã ia si din pomul vietii, sã mãnânce din el, si sã trãiascã în veci."
Geneza 6, 5. Domnul a vãzut cã rãutatea omului era mare pe pãmânt, si cã toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rãu.
Primul verset arata cat de evoluat era omul dinainte de potop, al doilea actiunile lui dupa alungarea din Eden. Este posibil ca dinozaurii si toate animalele inrudite sa n u fi fost creatia lui Dumnezeu ci a omului. Aceiasi tendinta se vede si in zilele noastre. De ac eia a distrus Dumnezeu Dinozaurii, nu erau creatia LUI.
Argumentul tau, daca il putem numi asa, este o aberatie. Dinozaurii au disparut din cauza evolutiei. Nu i-a ajutat nici asteroidul si marea extinctie. Au fost 5 din astea.
Au fost descoperite fosile, inclusiv de oameni pitici (homo floriensis) pe insule izolate. Deci evolutia a mers inainte.
Deasemenea, o parte din dinozauri au evoluat. In pasarile de astazi. La fel cum au evoluat si homo sapiens.
Diluvii au avut loc separat, in timp, pe mai multe parti ale globului. Nu exista, stiintific vorbind, posibilitatea unui potop care sa acopere intreg globul. Evreii vorbeau probabil in povestile lor de un mit local.
In concluzie, lasa stiinta in pace. Ramai la religie, iti ofera toate raspunsurile de care TU ai nevoie!
Dinozaur =Gaina=evolutie, si mai sunt alte pasari.
Sau un mamut.
Dragule, desteptule, anual am facut contol psihiatric pe langa alte controale facute de catre Ministerul Muncii si sigur nu am ceva defect la cap, dovada scrisa. La tine acolo in Craiova cred ca este mai greu cu verificatul dar ceea ce am spus nu este de la mine cu toate ca si eu imbratisez aceste opinii ci de la oamenii de stiinta cu orientare crestina care pot demonstra PRACTIC ca toata chestia cu evolutia este un CRETINISM. Ti-as da cateva reepere dar sunt sigur ca nu vei intelege avand in vedere cele scrise de tine. Esti doar o cauza pierduta.
Stiinta ta de culturalizare atee folosita in asa zise scoli nu face doi bani Despre potop nu vorbi caci avem si in Romania varfuri de munti plini de resturi de pe fundul marii (pesti)care s-au ridicat datorita retragerii de ape si nu proceselor vulcanice dovada fiind alcatuirea acestora, au aratat la TV dar probabil tu te uiti doar emisiuni cu "telenovele" stintifico-atee. mai incearca si cele religioase ca sa intelegi si tu ce inseamna stiinta.
Leviatanul este (asa se pare) un sarpe imens sau cam asa arata, care traieste in apa, in mari si oceane.
Psalmi 104, 26. Acolo în ea umblã corãbiile si în ea este leviatanul acela, pe care l-ai fãcut sã se joace în valurile ei.
Isaia 27, 1. În ziua aceea, Domnul va lovi cu sabia Lui cea asprã, mare si tare, Leviatanul, Babilonul, sarpele fugar (Asur), si Leviatanul, sarpele inelat (Babel), si va ucide balaurul de lângã mare (Egiptul).
Îmi și imaginez prin secolul 10 befor christ atârnau mamuți-n-gard.
"Stiinta mea de culturalizare atee"?
Nu are sens ce spui. Stiinta nu este doar a mea. Ea apartine inclusiv spalatilor pe creier, indoctrinatilor religios etc etc.
Chiar daca ai sta in cap si ai judeca stramb legile fizicii tot si-ar face efectul. Chiar daca tu crezi in Dumnezeu, un sac de ciment aruncat de la etajul 4 la tine in cap tot va ajunge acolo. Pentru ca fizica nu il cunoaste pe nea Dumnezeu, intelegi?
Tu ai probleme serioase. Si daca raman netratate cred ca te voi vedea la stirile de la ora 5. De fapt te voi auzi.
P.S. Nu am televizor!
Ma faci sa rad! Sigur ai dat testele unde trebuie? ))
Este un spital foarte bun aici! Vino sa te convingi!
Care sunt acei "oamenii de stiinta cu orientare crestina"?
Cum pot demonstra "PRACTIC"?
Mie imi pare bine ca sunt o cauza pierduta. Iti mulumesc! Dar tu esti o cauza psihiatrica. Mult succes la medici! Sper sa gasesti leac!
"contești creația lui Dumnezeu în care prima data a făcut omul iar mai apoi animalele. înainte de om nu a mai fost nimic." - pe ce se bazează afirmația ta?
Biblia spune altceva Geneza 1:20 Și Dumnezeu a mai zis: „Să mișune apele de o puzderie de suflete vii și să zboare creaturi zburătoare deasupra pământului, pe fața întinderii cerurilor!" 21 Și Dumnezeu a creat monștrii marini uriași și tot felul de suflete vii care se mișcă și de care au început să mișune apele, după specia lor, și tot felul de creaturi zburătoare, înaripate, după specia lor. Și Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun. 22 Atunci Dumnezeu le-a binecuvântat, zicând: „Fiți roditori, înmulțiți-vă și umpleți apele mărilor și să se înmulțească pe pământ creaturile zburătoare!" 23 Și a fost seară și a fost dimineață: ziua a cincea.
24 Și Dumnezeu a mai zis: „Să dea pământul suflete vii după specia lor: animale domestice, alte creaturi care se mișcă și animale sălbatice ale pământului, după specia lor!" Și așa a fost. 25 Dumnezeu a făcut animalele sălbatice ale pământului după specia lor, animalele domestice după specia lor și toate celelalte creaturi care se mișcă pe pământ, după specia lor. Și Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.
26 Și Dumnezeu a mai zis: „Să facem om după chipul și asemănarea noastră; ei să stăpânească peste peștii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor, peste animalele domestice, peste tot pământul și peste toate celelalte creaturi care se mișcă pe pământ". 27 Și Dumnezeu a creat omul după chipul său, l-a creat după chipul lui Dumnezeu; i-a creat de sex bărbătesc și de sex femeiesc. 28 Apoi Dumnezeu i-a binecuvântat și Dumnezeu le-a zis: „Fiți roditori, înmulțiți-vă și umpleți pământul, supuneți-l și stăpâniți peste peștii mării, peste creaturile zburătoare ale cerurilor și peste orice creatură vie care se mișcă pe pământ".
Deci omul a fost creat după animale și păsări.
Fizica nu este o fiinta sa aiba capacitati cognitive dar tu ar trebui sa aflii cate ceva.
Reciproca.
Rade lumea de tine pe aici. S-au facut deja niste grupuri unde lumea incearca sa te ajute de Craciun.
Medicamente! Stii cum zicea Vadim, nu?
Si crezi tu ca sunt cumva eu impresionat de "lumea ta"? Cine rade la urma rade mai bine.
Medicamente! )
Sa te dai cu aghiazma sa te pazeasca de draci!
Danut, am primit un telefon de la spitalul de psihiatrie. Avem aici in Craiova un spital grozav.
Cica ai fost nominalizat la un premiu. Esti rugat sa vii personal sa il ridici. Cica ideea ta "omul a creat dinozaurii" a primit o distinctie asemanata premiului Nobel, dar in prostie.
Te iau eu de la gara! La ce ora ajungi?
Geneza 6,4. Uriasii erau pe pãmânt în vremurile acelea, si chiar si dupã ce s-au împreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor, si le-au nãscut ele copii: acestia erau vitejii care au fost în vechime, oameni cu nume.
Nu este atestata nicaieri in religia crestina existenta dinozaurilor. Toti se fac ca ploua cand vine vorba de acest subiect.
Tocmai asta vreau să aflu și eu, de ce.
Pentru ca dinozaurii preced geneza din Biblie, de aia. Nu ar putea explica asa ceva.
Muica.Macar fai si tu ceva folositor.Crezi ca eu tin la caracteristicile tale?
Biblia este doar o carte de povesti nu o enciclopedie.
Evreii au scris VT la urgenta in anul 500 ien. Daca ar fi avut internet ar fi iesit ceva mai bine.Asa au copiat si ei ce au putut de pe unde au umblat.
Cred eu că mi-am exprimat clar dorinta, ce categorie de oameni doresc să-mi răspundă la întrebare.
O zi bună și te rog să nu mai răspunzi întrebărilor mele!
Invata sa te exprimi corect, ai cerut sa te ajute cineva care care are cunostinte in domeniu.
Am citit Biblia, Istoria religiilor, Bhagavad Gita, Coranul, Tora, zeci de carti despre sfinti crestini, dogmatica lui Staniloae in 3 volume, etc.
Trebuia sa specifici ca vrei raspunsuri doar de la indoctrinati ortodocsi
M-am exprimat destul de corect.Nu e vorba de cine a citit, ci am zis cunoștințe teologice și care să facă parte din credința creștin-ortodoxă, în schimb tu ești un ateu de ale cărui răspunsuri doresc să mă feresc.
Mulțumesc.
Cât despre Cărțile Sfinților Părinți, Dogmatica părintelui Stăniloae ș.a.m.d nu știu cum îți permiți să vorbești când tu atești Sfânta Scriptură. Ești un eretic și aici închei discuția cu tine.Nu doresc să risipec ovăzul pe gâște.*
Biblia nu este o carte de stiinta, chiar daca nu contrazice stiinta.
Iov 40:15-18 - "Uită‑te la behemot, pe care l‑am făcut ca să fie cu tine; mănâncă iarbă ca un bou. Tăria lui stă în coapsele lui și puterea în mușchii pântecului său. Își îndoaie coada tare ca un cedru; tendoanele coapselor sale sunt întrețesute, oasele îi sunt țevi de bronz, mădularele lui sunt ca niște drugi de fier."
Prin "behemot" se refera la dimensiunea foarte mare a animalului. Nu spune explicit in Biblie despre dinozauri, ci despre niste animale surprinzator de mari.
Prin Biblie Dumnezeu ne spune care este planul Sau asupra omului. Scopul Bibliei nu este sa demonstreze existenta a ceva (cum zicea cineva, cauta unde in Biblie scrie despre pisici).
Animalele sunt ca iarba verde si nu sunt persoane si nu stiu ca vor muri. Cand dinozaurii au terminat de fertilizat solul Dumnezeu nu a mai avut nevoie de ei. Animale au fost create inaintea crearii omului. Dumnezeu nu a chinuit dinozaurii cand le-a luat viata si ei au murit. Dupa potop clima avea sa se modifice mult si dinozaurii nu aveau sa supravietuiasca si stiind acest lucru Dumnezeu le-a luat viata dinozaurilor la potop.
Deci.Animalele sunt plante?
Steregoi tata, dinozaurii au murit din cauza unui bolovanel care se mai numeste si asteroid Cam acum 65 de milioane de ani.Pe atunci nu era facut pamantul, asta dupa spusele bibliei
Steregoi tata, ai auzit de gorila Koko? Aia a avut iq-ul mai mare ca tine, vorbea si prin semne.
Citeste Iov, ai sa vezi acolo apropouri la "dinozauri". Este si cea mai veche carte a Bibliei.
In geneza un apropo la continente.
In Isaia la faptul ca Pamantul este rotund.
Citeste si tu Biblia, ca vorba aia... "cine stie, cunoaste"
Da, conform Bibliei Pamantul este un cerc (disc). Si plat. Multe versete din Biblie nu au sens pentru un Pamant sferic.
Salut.
Aici in "dialogul" lui Dumnezeu cu Iov gasesti descrisa o astfel de vietate.
https://www.biblegateway.com/passage/?search=Iov+41&version=NTLR
Biblia nu este un atlas biologic. Biblia are cu totul alt scop, iar din aceasta cauza nu s-a dat importanta descrierii animalelor, plantelor, etc.
Vrei argumente "religioase" la o intrebare legata de stiinta? Pleci de la o premisa total gresita. Religia este fabulatie, stiinta se bazeaza pe observare si experimentare.
Sau pui la indoiala existenta dinozaurilor?
Aia au fost un mizilic
Eu sunt pocăita... Da, creștină dar nu ortodoxa și Biblia vorbește despre dinozauri. Nu foloseste termenul "dinozaur" pentru ca e un termen nou. Citește Iov. Cap 41 și altele tot din Iov.
Bravo tie. Insa biblia nu poate pomeni stiinta de vreme ce nu o cunostea. In povestile de genul asta nu se poate vorbi de neutroni, gravitatie etc etc pentru ca erau prea habarnisti si ignoranti.
Biserica ar fi in stare si astazi sa nege gravitatia!
Degeaba o sa iti zic ca dupa felul in care ai scris inseamna ca esti inca spalat de religie, insa cel mi bun raspuns pe care il poti primii, e prin a citii toata biblia, cap coada, ia un pix si un caiet si noteaza absolut tot ce e gresit, gen unicorni, un dumnezeu cica iubitor care adora sa macelareasca copii, care zice ca daca un violator ii da 20 de arginti parintilor fetei violate, e iertat si are dreptul sa se casatoareasca cu fata violata, dumnezeu pedofil care a violat o fata de 16 ani ca sa se nasca pe sine insusi ca sa ierte oamenii de pacatele create de el insusi, si de care stia deja de la inceput cand a facut totul dupa un plan perfect. Deci dumnezeu nu stie sa zica: Te iert/ Va iert, ci ca sa ierte pe cineva trebuie sa se sinucida pentru el insusi. Distractie placuta la citit
Cu siguranta ar trebui sa accepte sfaturi de la cineva care scrie verbele la infinitiv cu doi de 'i'.
In plus, ma indoiesc ca ai citit Biblia. Probabil ai citit pasaje de pe "bibliapentrusceptici" si ai bifat ca ai citit Biblia.