Buna seara, imi cer scuze ca intervin, pentru ceva clarificari.
"teoria Big Bang raspune in primul rand la intrebarea "Cum a aparut Universul?" - Va contrazic ferm. Sunt mai multe versiuni de teorie BB si niciuna nu a reusit sa explice punctul zero al aparitiei Universului si nici sa o demonstreze. Principiile termondinamicii sunt contrazise in cazul aparitiei din nimic. Daca nu ma credeti, va rog sa rezumati aici aceasta "teorie".
Apropo de incest, eu am raspuns de mai multe ori la aceasta intrebare. Un simplu search v-ar fi lamurit. Dumnezeu a interzis această practică - numindu-o pacat - la multi ani dupa acest moment (vezi Levitic 20). Ceea ce Dumnezeu numeste pacat are ca justificare de multe ori protectia noastra, la fel si in acest caz. Ca sa nu redau ceea ce deja am spus de multe ori, va ofer un articol scris tot de mine pe aceasta tema: http://martzian.wordpress.com/2009/09/29/incestul-nu-este-biblic/
Sa stii ca ateu nu are vreo legatura cu pamatul si toate sau creat de la big bang si omul a aparut prin evoulutie
asta e stiinta,asta a descoperit stiinta prin dovezi,inca nu stim ce a cauzat big bang
eu spun ca din moment ce sti ca numai vei exista niciodata apreciezi existenta ta prima /ultima foarte mult asa ca bucuria de a trai nu se compara cu bucuria de a crede in fantezi, nic nu stiu ce i dupa moarte personal cred ca rational noi suntem constinta fara ea nu stim de noi, deci morti nu vad cum am putea sti de noi, nu uita cei nebuni nu stiu ca exista da sunt vii, vezi tu moartea ce e pana la urma eu spun ca e pierderea constinteti sub orice forma, faza cu dumnezeu e doar o inventie care sa satisfaca dorintele noastre
Mersi de raspuns RAY23TM
Un raspuns bunicel, astept si altele.
Apropo mai am o intrebare pentru crestii:
Se zice ca adam si eva au fost primi oameni de pe pamant ei au facut copii, iar copii lor cum sau inmultit ca doar nu au facut incest ca e pacat?
Persoanele cu care ai vorbit erau vii sau moarte? Conteaza pe cine intrebi, sa stii. De unde sa stie un om viu ce e dupa moarte?
Cat despre rostul vietii, fa urmatorul experiment: incearca sa-ti tii de unul singur respiratia pana nu mai poti (efectiv pana nu mai poti). Pana vezi negru si simti ca te clatini. Poate te ajuta sa gasesti un raspuns singur.
Ia baga ceva munca sa obosesti, adormi rapid.
Raspund la 1. Ai idee cat de mic esti in lume (daca spun univers, se intelege ca ma refer doar la ce cunoastem, desi exista si ideea multiversului, care ar fi de fapt universul, tot ce exista, mai simplu e sa-i spun "lume")? In caz ca nu, afla ca esti insignifiant de mic, si e dovada de mega aroganta sa ceri sau sa crezi ca ai gasit raspunsul corect; totusi, necunoasterea lui nu inseamna ca zeii exista altundeva decat in mintile unora.
Te astept sa lamurim aceste chestiuni in particular, oricand iti doresti, cu atat mai mult cu cat discutia aceasta nu este noua si nu am energia sa intru in noi polemici inutile. Pana la urma doresti sa ai toate informatiile inainte sa iei o decizie, nu-i asa? Atata timp cat ai perspectiva corecta... faci ce doresti cu ea, alegerea iti apartine.
"Te astept sa lamurim aceste chestiuni in particular, oricand iti doresti..."
Da, da, exact tehnica sectelor, cum gasesc pe unul mai nedumerit, "hai vino la noi ca te lamurim noi cum sta treaba, dar in particular", nu cumva sa mai fie si altii care sa-i explice cat de aberante sunt teoriile voastre.
Dragul meu, noi dam sens vietii. Tu, personal, cu capsorul tau, trebuie sa gasesti raspunsul la aceste intrebari. Nu exista un raspuns standard, dupa cum bine observi. Dar poate ca asta e si smecheria... Daca le-am sti pe toate, mura-n gura, n-am mai cauta, n-am mai explora si implicit, n-am mai evolua.
"Dar stai oleaca eu nu mai exist ma doare in pla de copilul meu... Iao logic. Odata si odata nici el nu o sa mai existe eu nu vad rostu vieti..."
Nu poti sa o iei logic cum pui tu problema. Trebuie sa accepti ca viata nu e eterna si ca ea este cu sens doar cat este ea(cat esti in viata, existent). Pentru ce totul? Nu e neaparat, incearca sa nu-ti pese, da cu piciorul in bucurii si sperante, ignora totul... Poti? Incearca, ai sa vezi ca nu poti! Iar daca "cineva" te-ar priva de ele, iar tu ai putea fi constient de asta, sunt 100% sigur ca nu ti-ar conveni, ca ai pune pret pe ele si le-ai considera cu rost. Daca ai "ales" sa traiesti nu-ti poti elimina constiinta, nu poti fi planta sau bolovan, viata vine la pachet cu constiinta, sentimente, fapte si evenimente. Logic!? Nu poti trai fara sentimente, nu esti robot, tot ce experimentezi trebuie sa-ti provoace efecte, trebuie sa te motiveze cumva.
Nu stiu ce fel de rost cauti tu vietii, probabil unul fantastic, nu realist. Faptul ca iti doresti bucurii si fecicire, eu cred ca viata iti ofera un sens, alfel de ce ti-ai dori sa le traiesti? Tu iti doresti sa experimentezi, aderi la multe lucruri, atunci de ce spui ca viata este fara sens? De ce nu le apreciezi daca ti le doresti, de ce le negi valoarea? Pentru ce iti doresti o masina daca ea e fara sens, vei pleca din viata fara ea? De masina ai nevoie "aici si acum", doar in viata te motiveaza, te implineste si are sens. Sensul si valoarea vietii sunt in functie de moment si perspectiva. Cand esti fericit nu mai spui/gandesti ca viata este fara rost, asa-i? Atunci esti multumit de ea, doresti s-o traiesti, are sens! Viata trebuie analizata in intregime, nu doar sfarsitul ei. Sensul ei ramane tot in viata(in existent)... dar tu nu poti accepta ca acel sens(viata) va avea un sfarsit(si) pentru tine.
Ii interzice dictionarul unui om sa nege teoria Big Bangului si evolutia, iar cu toate acestea sa se numeasca ateu?
Nu.
Un ateu poate sa creada ca Pamantul exista de la inceputul timpului, poate sa creada ca Pamantul nu exista, poate sa creada ce vrea el legat de acest subiect,ca tot ateu se numeste.
Un ateu poate sa creada ca pamantul a fost creat de niste fiinte extraterestre, iar noi nu suntem decat un experiment al acestora. Tot ateu ramane.
Nu ai proprietatea termenilor, ateismul nu e sinonim cu stiinta.
In al doilea rand, teoria Big Bang raspune in primul rand la intrebarea "Cum a aparut Universul?", ca implicit raspunde si la alte intrebari e alta problema. Cu alte cuvinte raspunde exact la ce spui tu ca nu raspunde.
"Dumnezeu de cine a fost creat? Sau cum a loat nastere?"
Aparitia a ceva reprezinta un proces. Un proces necesita timpa, deoarece se desfasoara intre doua stari, momentul de timp t1,(Starea initiala) si momentul de timp t2 (starea finala).
A spune ca Dumnezeu a aparut inseamna a spune ca e dependent de timp, iar asta discorda cu modul in care e chair definit Dumnezeu, ca fiind entitatea ce transcende totul.
Demonstrand faptul ca Dumnezeu a "aparut" nu faci decat sa demonstrezi faptul ca acea entitate nu e Dumnezeu.
Deci nu merge, nu are sens.
"Dumnezeu vorbeste insa, cand intr-un fel, cand intr-altul, dar omul nu ia seama.
El vorbeste prin vise, prin vedenii de noapte, cand oamenii sunt cufundati intr-un somn adanc, cand dorm in patul lor.
Atunci El le da instiintari si le intipareste invataturile Lui, ca sa abata pe om de la rau si sa-l fereasca de mandrie, ca sa-i pazeasca sufletul de groapa.
Si prin durere este mustrat omul in culcusul lui, cand o lupta necurmata ii framanta oasele." (Iov.33:14-19)
Iar in alta parte scrie:
"A pus in inima lor(a oamenilor) chiar si gandul vesniciei, macar ca omul nu poate cuprinde. lucrarea pe care a facut-o Dumnezeu. (Eclesiast.3:11)
Afla dar ca nici Eva nu a fost facuta lui Adam pana ce acesta nu a simtit nevoia de a avea pe cineva langa el. la fel ca el. Tot astfel Dumnezeu nu-i salveaza pe aceia care nu simt nevoia de a fi salvati.
Mi-e teama ca sunt mai multi bolnavi in afara spitalelor decat in acestea. La fel stau lucrurile si in cele spirituale; sunt mai multi oameni afectati spiritual decat aceia care nu recunosc lucrul acesta.
Omul nu se naste pe acest pamant impacat cu Dumnezeu. In natura noastra pacatoasa noi ne nastem in razvratire fata de El. El stie lucrul acesta si nu ne condamna. Razvratirea aceasta ne 'zgarie pe creier' pe toti. Pentru ca noi stim ca Dumnezeu nu ne-a creat doar pentru o perioada limitata de timp, ci ca sa avem o viata cat viata Lui -adica vesnica. Sa traim cat traieste Dumnezeu! Este un gand care depaseste capacitatile noatre de intelegere, capacitati care sunt distruse din pricina pacatului existent in lume.
Tocmai de aceea este scris:
"Fiindca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica." (Ioan.3:16) Lucru care s-a si implinit. dar ca sa se implineasca in viata mea si a ta, trebuie ca sa acceptam (adica sa primim) darul acesta.
Sunt unii care s-au obisnuit sa traiasca in pacat, si se simt bine asa. Un rationament sanatos ne spune ca lucrul acesta nu este bun. Nu-mi place sa am de-a facecu Dumnezeu -dar tocmai de El am nevoie. Este dureroasa penicilina, dar tocmai de aceasta are nevoie bolnavul. Iar primul pas ca omul sa fie vindecat trebuie sa cunosca nevoia de vindecare. Cum stim ca suntem bolnavi? Ne dam seama de felul cum stam cu Dumnezeu; de relatia noastra cu El.
In privinta minunilor este de discutat. Dar pe scurt, iti spun ca si Satana are putere sa faca minuni. Si face aceasta doar ca sa ii duca in eroare masele de asa zisi 'crestini' care nu-L cunosc in mod personal pe Dumnezeu(pentru ca nu vor sa-L cunosca). Vrajmasul nostru are inselaciuni pentru toate categoriile de oameni(fie crestini cu numele, fie atei). Numai aceia care stau aproape de Dumnezeu nu vor fi inselati.
In al doilea rand, teoria Big Bang raspune in primul rand la intrebarea "Cum a aparut Universul?", ca implicit raspunde si la alte intrebari e alta problema. Cu alte cuvinte raspunde exact la ce spui tu ca nu raspunde.
Bine universul a apraut de la big bang.
Si big bengul ala din ce s-a facut din nimic?
Apropo pentru cei ce cred in dumnezeu vreau sa-mi raspunda la intrebarea :
Se zice ca adam si eva au fost primi oameni de pe pamant ei au facut copii, iar copii lor cum sau inmultit ca doar nu au facut incest ca e pacat?
Nu poti sa o iei logic cum pui tu problema. Trebuie sa accepti ca viata nu e eterna si ca ea este cu sens doar cat este ea(cat esti in viata, existent). Pentru ce totul? Nu e neaparat, incearca sa nu-ti pese, da cu piciorul in bucurii si sperante, ignora totul... Poti? Incearca, ai sa vezi ca nu poti! Iar daca "cineva" te-ar priva de ele, iar tu ai putea fi constient de asta, sunt 100% sigur ca nu ti-ar conveni, ca ai pune pret pe ele si le-ai considera cu rost. Daca ai "ales" sa traiesti nu-ti poti elimina constiinta, nu poti fi planta sau bolovan, viata vine la pachet cu constiinta, sentimente, fapte si evenimente. Logic!? Nu poti trai fara sentimente, nu esti robot, tot ce experimentezi trebuie sa-ti provoace efecte, trebuie sa te motiveze cumva.
Pai stai un pic daca ar existata "dumnezeu" ar avea sens viata.
traiesti sa te poti mantui si sa ai o viata vesnica dar asa nu prea vad rostul.
Sa zicem ca ai un pic de dreptate ca nimanui nu-i place sa o duca rau.
Dar ori mor azi ori mor peste 60 de ani.
Nu o sa mai exist ai inteles ce vreau sa zic?
Eu pana nu demult am crezut in dumnezeu ca am sunt intr-o familie crestina dar de curand am pus si altfel problema si m-am cam zapacit.
Oricum vreau sa citesc biblia si sa vad daca are ceva logica. Si sa vizitez asa zisele locuri "sfinte" si sa-mi fac propria mea putere mai vreau raspunsuri si nu vreau sa va certati pe tema asta eu nu am nimic cu nimeni.
Fiecare sa isi spuna parerea au argumente fara sa se legi de alti multumes!
Nu stiu exact, dar asa cum ai spus, nu ar exista nici un rost al vietii daca s-ar termina totul dupa moarte. Eu cred ca exista ceva, dar nu chestiile gen rai/iad sau ce zic religiosii.
Da faza e ca am citit o carte care ma c-am socat. Adica cartea mi-a demostrat ca vechiul testament nu are cum sa fie adevarat. Ca e scris doar de cativa oameni inapoiati mintal apoi, modificat pe parcursul timpului incat nu mai am cum sa cred in el. Apoi daca vt a picat, pica si noul. De atunci nu mai cred nimic si pe nimeni.
De curiozitate, ce carte?
Conţinea acea carte argumente mai bune decât cele mii din mii de postări de pe site? - o mare parte dintre care le-ai citit, sunt sigură, dar ceva te oprea să şi recunoşti că aveau dreptate. Ce de data asta (cu carte) a fost diferit? Ce ţi-a răsturnat sistemul de credinţe? Care a fost elementul decisiv? Sau s-a întâmplat ca tocmai acum să te coci?
Http://ro.wikipedia.org/......rtitudinii
Principiul incertitudinii se demonstreaza matematic si e pe picior de egalitate cu legile termodinamicii.
Tu spui ca doua principii fundamentale in fizica (principiul termodinamicii care se invata in liceul clasele 9-10 si principiul incertitudinii care se invata in clasele 11-12) se contrazic.
Ce ar insemna asta mai exact? Ca matematica greseste?
1. Daca tot ai ajuns la concluzia ca se contrazic, cum ai ajuns la concluzia ca cel eronat e principiul incertitudinii si nu ar fi al doilea principiu al termodinamicii?
P.S: Pentru cine doreste sa stie, cel doua principii nu se contrazic. Intrucat Termodinamica spune ca energia ramane constanta (Si aici e vorba de energia totala), iar principiul incertitudinii spune ca numai pentru o scurta perioada de timp (invers proportional cu cantitatea de energie aparuta) energia poate sa apara din nimic, dupa care dispare. In acest fel energia total ramane constanta si nu incalca termodinamica.
Multumesc Tuturor care au raspuns.
Contrinui sa cred in Dumnezeu, daca el exista atunci nu am nimic de pierdut, si daca nu exista oricum nu o sa mai exist nici eu nu mai conteaza viata aceasta!
Si as prefera, draga Inferno, sa nu ne mai iei de tampiti pe viitor. Bineinteles ca nu este nevoie sa ne oferi link-uri de pe wiki pentru a intelege principiul incertitudinii si bineinteles ca el NU explica nici BingBangul, nici energia initiala si nici prima particula (apropo de PRIMUL univers, daca apelam la ideea ca sunt mai multe), aia despre care omiti sa ne spui ca ar fi trebuit sa existe cumva, pentru a "imprumuta" energie din "nimic".
In caz ca nu ai observat, comentand la raspunsul lui Oral nu ai facut decat sa comentezi la ce am scris eu. Prima parte din raspunsul lui e un citat di nraspunsul meu.
"Daca pentru tine..."
Pentru mine si restul fizicienilor si chimistilor, trebuie mentionat.
Evident + restul oamenilor, care nefiind fizicieni sau chimisti au auzit cat de cat de principiile fizicii.
Deci nu e doar "pentru mine", e foarte important acest detaliu.
,
croci12 întreabă:
DeProfundis99 întreabă: