| catalynx a întrebat:

Salutare dupa atata timp in care am analizat daca chiar este adevarata fraza spusa de multi atei
- Noi nu avem treaba cu crestinii si ca noi lasam crestinii sa se exprime liber. am ajuns la concluzia ca nu este asa, am studiat pe langa acest site si alte site-uri celebre gen Youtube sau site-urile ziarelor in care orice cuvant spus despre Dumnezeu sau despre promovarea religieI este asaltat de multi atei cu mesaje jignitoare, injurioase si mesaje ce nu respecta libertatea fiecarui om de a vorbi liber despre religie, credinta si alte cele. Adevarul crud este ca rasismul ia amploare iar victimele de cele mai multe ori sunt sustinatorii religiei cum ar fi catolicismul, ortodoxismul. etc Oare acum eu ma intreb intr-o tara democratica este posibil ca crestinismul sa fie asa huluit pe site-uri?, adica da sustin ideia ca anumiti popi te cheleste de bani si nu ii inteleg pe cei nevoiasi, insa nu inteleg de ce ateismul nu vorbeste mai des si despre hotii de la putere, despre strainii care ne fura tara?(astept un raspuns privind aceasta chestie) nu numai Biserica este de vina pentru greul nstru ci si altii care ne chelesc si mai rau decat Biserica. Desi Ray sustinea ca ateismul permite crestinismului sa-si promoveze religia eu pot demonstra oricand contrariul, sincer din cate m-am informat noi cei din Romania stam cel mai prost la tot ceea ce inseamna cuvantul REZONABIL, ar trebui sa existe acest lucru la fiecare parte. Dupa parerea mea acest site nu este chiar asa luat in serios de admin astfel ar fi luat masuri si ar fi monitorizat mai bine aceasta categorie pentru evitarea conflictelor, pe alte site-uri care se respecta se face acest lucru. Nu cred ca are rost sa ne razboim intre noi, un sectant adevarat nu va incerca sa convinga alt sectant sa intre in secta lui, asta e manipulare pe fata ori eu personal urasc manipularea. Astept comentariile voastre fie ele din partea crestinilor sau a ateilor, va rog sa aveti un limbaj decent asa cum incerc si eu sa am, incerc sa iau masuri daca se produce un razboi in acest post, (Un sfat ar fi ca fiecare sa vorbeasca in dreptul lui asta pentru a evita orice tip de conflict) vreau sa discutam despre acest rasism cat si despre libertatea de exprimare si promovare a sectei noastre. Numai bine, imi cer scuze daca am gresit ceva ortografic.

13 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deja ai facut partinire, spunand ca ateii sant mai vinovati decat crestinii.noi crestinii santem infiderenti la problema asta,fiindca stim care cursul credintei in timp si succesul ateismului,satanismului si oricarei rataciri de la adevarul,calea si viata.ce ai descoperit tu,nu ne fericeste pe noi crestinii,fiindca orice ratacire, este o pierdere pentru cer si motiv de sarbatoare si victorie pentru cel rau.ce nu inteleg acestia, este ca daca in ultima clipa, cu forta daca putem rapi unul dintre ei din ghearele satanei, mare bucurie va fi. deocamdata putem doar spune; iarta-i doamne, fiindca nu stiu ce fac.

| Scamb a răspuns:

Celelate probleme sunt criticate de presa, dar presa nu are destula coloana vertebrala sa critice si religia si toate abuzurile si hotiile pe care le face.
Escrocii trebuie mereu criticati si aratati cu degetu, indiferent daca sunt escroci politici sau religiosi.
Esti pe internet, aici avem liberatea sa spunem ce vrem, iar crestinismul isi merita hula pentru intolerena, ipocrizia si prostia de care da dovada.

| Esperança a răspuns:

Tocmai asta este problema,că nu suntem o țară creștină. Suntem mai degrabă o țara păgână,care ne batem joc de Dumnezeu și de Cuvântul Său,iar de aici pleacă toate relele!
Zi și mie, ce vezi tu creștin în țara aceasta?
Iubitori mai mult de plăceri decât de Dumnezeu, având o formă de evlavie, dar tăgăduindu-i puterea.

"Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinsteşte cu gura şi cu buzele, dar inima lui este departe de Mine, şi frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească."
Și acum te întreb, ce
pretenție să mai ai de la un ateu?

Răspuns utilizator avertizat
| Thunderstruck a răspuns:

Vai, saracul de tine, si-au batut joc niste atei de religia ta.Sa vezi cum e sa se ia crestinii de tine pe strada ca esti ateu. Toti oamenii sunt discriminati si discrimineaza, trebuie sa ne obisnuim.

| catalynx explică (pentru anonim_4396):

Pai da dar si noi avem o libertate si nu imi place sa merg pe site-uri gen Youtube la un videoclip unde se vorbeste despre Dumnezeu si sa fiu huluit daca spun ceva frumos despre el. Eu din cate m-am informat da pot spune ca au si crestinii o vina dar tie ti-ar convenii sa vorbeasca cineva urat despre religia ta? nu ar fi mai bine sa incercam sa traim in liniste si pace si sa nu ne mai razboim atat cu ei ateii.

| Alphawolf a răspuns:

Nu inteleg de ce esti asa surprins. Omul nu vede anormalul pentru ca este obisnuit cu el, asfel anormalul este considerat normal. Pentru a vedea anormalul este nevoie de inteligenta, insa inteligenta este in minoritate. Pentru majoritate normalul este cel invatat, cel cu care a fost obisnuit de societate. Ceea ce se promoveaza mai mult stabileste adevarul. In urma cu ceva timp am dat exemplul asta: "Invata un copil sa ucida iar copilul va ucide" Adevarat!? Copiii trebuie invatati despre realitate, ei trebuie invatati sa gandeasca bine, nu sa fie indoctrinati cu superstitii, cu ceea ce au altii in imaginatie, cu ceea ce este scris intr-o carte. Cartea este totusi o carte, realitatea este concreta.
Popi sunt super-oameni, moastele fac minuni, etc etc. Normal?
Indiferent ce zice Ray(habar nu am cine este, nici nu ma intereseaza, nu este liderul meu, nici nu va fi) nu pot fi de acord cu modul de promovare a crestinismului.
Cum ar fi daca satanisti si-ar construi cladiri si si-ar introduce adevarul lor in societate si ai auzi in fiecare zi si la fiecare discutie "Satan a facut, a dat, a vrut..."?

| Inferno a răspuns:

Ce pot sa spun, unii chiar nu inteleg pluralismul valorilor.

| catalynx explică (pentru Alphawolf):

Sti aici faci o mare greseala, fiecare avem drepturi, orice secta are drepturi, ceea ce faci acum este sa faci discriminare, gandeste ca ar putea fi secta ta in locul nostru cum v-ati simnti, eu ce sa mai zic de teoriile voastre nedovedite practic, nu e chiar asa trebuie sa stai sa te gandesti ca e o prostie sa dai pe cineva dintr-o secta la o parte doar pentru ca stiu eu tine cu ceva sau cu cineva (asta e treaba lui fiecare avem dreptul sa credem ce vrem si in ce vrem), sunt anumite lucruri la care sectele noastre nu se pot intelege, cel mai rezonabil ar fi sa o lasam balta nu ne putem intelege o lasam balta si ne vedem de treaba as ar fi corect. Referitor la inteligenta da este buna dar cu o limita fiindca inteligenta fara limita te duce la inebunire. Un copil trebuie invatat si alte lucruri bune nu numai sa fie inteligent, el trebuie educat sa aiba cei 7 ani de acasa, trebuie invatat sa mearga la o scoala pentru a avea un vitor, sa fie fie invatat despre ce e bine si ce e rau, sa fie milos fata de persoanele care merita mila, sa fie bun cu cine trebuie sa fie bun, un parinte trebuie sa fie alaturi de copilul lui si sa ia masuri pentru binele lui, nu trebuie sa lasI un copil in voia sortii fiindca asa sunt lasati o mare parte dintre copii de azi si vezi si tu ce au ajuns unii se drogheaza de la varste fragede, altii stau prin scoli de corectie, altii sunt in atentia politiei, alti numai de net stiu si aia sunt vai de mama lor dovada fiind cele doua categorii de aici adica Adolescenti si Dragoste si Sex. Si inca ceva nici crestinismul nu este de acord cu magia fie ea alba sau neagra, nu suntem de acord cu superstitiile ex daca intri la 12 noaptea in cimitir vezi fantome, (nici crestinismul nu crede in astea) sau in ghicitul in cafea ca de exemplu. Crestinismul nu sustine nimic din ceea ce am spus eu mai sus precum si alte lucruri ce tin de magie. O zi placuta

| Alphawolf a răspuns (pentru catalynx):

Nu prea ai inteles la ce m-am referit. Eu iti respect credinta, dar nu prea pot fi de acord cu unele actiuni ale religiei si cu modul de a face propaganda religioasa. Propaganda religioasa inspira frica, inseala, minte... unii credinciosi religiosi sunt in stare de orice in favoarea creditei lor. E corect, asa se sustine adevarul?
Ai dreptul sa crezi in ce vrei, dar sa nu depind si eu de credinta sau de actiunile tale religioase. Datorita religiei, Biserica si implicit persoanele religioase influenteaza decizii, infirma dovezi si impiedica stiinta. Cand o persoana imi spune "Dumnezeu a facut" automat acea persoana imi impune un adevar. Nu te supara dar si eu traiesc in aceasta societate in care credinta religioasa stabileste unele adevaruri(absolute) si da o directie omenirii.
Ar fi foarte multe de spus...
PS: Eu nu fac parte din nicio secta. Pentru mine exista doar realitatea, la care nici tu nu poti fi contra.

| RAY a răspuns:

Ateismul permite orice din nou o spun libertatea de exprimare e pentru toti la fel eu nu ma supar daca isi exprimi religia dar lasa-ma si pe mine sa ma exprim unde pot, nu cred ca ateii sunt niste inculti care injura pe unde nimeresc eu unu am intarnit numa ateii care au reusit in viata cu educatie si multi crestinii fara educatie, saraci, betivi, fumatori, ipocriti, nu toti cei care insulta religia sunt ateii sunt multe alte religii in cautare de contizatii de 10%, in concluzie fiecare e diferit nu exista perfectiune, nu sunt de acord cu jigniri, injuri aduse unei religii, individ si exprimare prin dialog civilizat

| catalynx explică (pentru RAY):

Pai ok tu zici asta aici, dar in alta parte nu este asa. Da eu asta vreau sa avem fiecare libertate sa ne exprimam dar fara sa intram in postul altuia si sa injuram ce cel care a deschis un post despre secta lui, in tara asta nu exista oameni rezonabili mai greu gasesti asa ceva si este un dezavantaj. Sa fi sarac nu este o rusine, mai degraba este rusine sa fi in vizorul politiei cu fapte grave sau sa fi troll (astea sunt doar niste exemple) saracia exista si in ateism si in crestinism si in orice alta secta. Nu e vina noastra ca o ducem asa rau ci a sistemului cretin din Romania, avem legi tampite si prea multi hoti. Betivii astia de care vorbesti exsta peste tot nu numai la noi, fumatorii exista si in ateism nu numai la noi, ipocrizia exista peste tot nu numai la noi. Aici sunt profund deranjat ca ne acuzi numai pe noi cand de fapt cam si alti sunt asa. Despre educatie ce sa zic si la noi se da educatie chiar destul de buna dar fiindca generatia asta a ajuns asa rau rari mai sunt copii aia care asculta de educatia unui parinte, sunt si parinti la fel in toate sectele care nu le pasa de copii lor. Peste tot sunt acrituri si in crestinism si in ateism. Chestia e urmatoarea ca eu vad asa ceva adica atei care in mod abuziv navalesc peste videoclipurile postate de crestini si fara ca cineva sa le vorbeasca urat incep si injura crestinii da poate sunt si altii din alte secte dar eu stiu cam care sunt definitiile voastre si de aici imi dau seama. Uite promit ca maine am sa iti arat aceste lucruri pe youtube ca acolo vad mai des. Imi cer scuze daca am gresit ceva ortografic insa e noapte

| catalynx explică (pentru Alphawolf):

Man propaganda avem dreptul sa facem toti bine dupa cum zici tu adica fara minciuni, fara provocare la razboi, fara inselatorii. In a doua parte iti dau dreptate adica da nici mie nu imi place sa fiu manipulat dar sunt de acord sa vad ce ofera acea secta adica nu stiu cum sa iti explic fiecare secta are teoriile ei, avantajele ei si eu am dreptul sa aleg ce secta imi place. Nu cred ca persoanele religioase influenteaza decizii chiar atat de tare, ei doar isi apara drepturile cum fiecare ne aparam drepturile. Da intr-adevar sunt anumite decizii religioase care nu sunt de acord cu ele dar nu toate deciziile sunt afectate de religie. Eu cred ca nu numai religiosii sunt in starede orice in favoarea credintei lor ci tot sectantii sunt in stare de orice in favoarea sectei lor (Nu nu este corect acest lucru si cred ca fiecare ar trebui sa vorbim in contul nostru de asemenea eu nu sunt de acord sa fim pusi toti in aceeasi oala deoarece avem idei diferite si nu ne putem intelege, aici este de vina incompetenta care nu este in stare sa faca ceva cu aceasta categorie, mai bine o desfinteaza ca nu e bine venita parerea mea. Acum referitor la stiinta banuiesc ca la stiinta atee na e normal sa fie acest Razboi intre cei religiosi si stiinta atee si hai sa iti spub si de ce.
Domne toti sectantii zic ca secta lor e ceea mai buna, acum nu se stie cu adevarat cine zice adevarul 100% ca toti isi lauda secta zicand ca a mea e cea mai dreapta acum de asta nu putem fi de acord ca si secte cu parerile alte secte este ceva normal. Acum iti zic fara sa fiu influentat de ceva stiinta asta a facut si bine dar a facut si rau; tot ceea ce tine de tehnologie consta in stiinta ex masini, fabrici, anumite substante chimice, toxice, deseuri biologice, deseuri radioactive, bombele atomice. etc toate astea sunt folosite cu un scop insa nu pot fi controlate 100% unele nu pot fi controlate deloc, acum vezi tu astea polueaza extrem de mult, iar stiinta sincer rar am vazut-o sa ia masuri pentru a repara ceea ce polueaza. Stiinta este creata de om este buna dar si rea, omul a fost imbecil din todeauna, el a calcat in picioare tot ceea ce natura ne-a daruit, a distrus si distruge foarte multa vegetatie, polueaza anumite ape prin aruncarile de substante toxice, arunca gnoaie peste tot, in padure la fel deci omul nu ii prea pasa de natura distruge tot si sa stii ca natura se poate regenera 99% noi de ce sa nu incercam sa o ocrotim, de ce nu este asa avansata stinta si in ecologie adica ok am vazut ca s-a inventat diferite obiecte ecologice, vehicule ecologice dar este prea putin pentru ceea ce a fost distrus, distrugem foarte multe animale salbatice prin vanatorile noastre imbecile, in viziunea mea omul a fost cel mai tampit de pe planeta si merita ceea ce pateste in prezent. Referitor la persoana care iti spune ca Dumnezeu a facut pai uite care este parerea mea in viata pentru a fi o buna intelegere intre doua sau mai multe persoane este bine ca fiecare sa lase de la el dar absolut fiecare ok nu iti convine ceea ce iti spune te faci ca ploua, zici ca ea si faci ca tine la fel si acea persoana trebuie sa faca ca astfel numai cearta ar fi. Trebuie sa lasam unii de la altii ca sa ne putem intelege perfect. Ok asta bine ca esti de acord cu realitatea si sper sa nu te indoiesti de ea niciodata numai bine. Imi cer scuze daca am scris ceva gresit e noapte. Si eu sunt pro cu realitatea