Dumnezeu e un personaj imaginar de poveste primitiva, fantezista si absurda, excelenta pentru prostirea naivilor creduli si nestiutori.
Si daca ar exista o asemenea creatura, nu ar avea nevoie de prezentare sau de reprezentare, prin urmare cele 2 persoane exact pentru bani au venit, chiar daca urma sa ii primeasca mai tarziu. Omul dupa ce e prostit cu povesti fanteziste si absurde devine o sursa de bani pentru asemenea persoane.
Cred ca in toate orasele se gasesc acesti oameni "martorii lui Iehova" merg la oameni si incearca sa ii convinga sa ii bage in acea "religie" nu e nimic interesant si nimic grav si la mine la usa veneau aproape zilnic ba femei ba barbati ajunsesem sa le inchid usa in nas.
Mi-ai raspuns la întrebare Loredano și-ți dadeam funda da la tine nu aparăea selectează ca răspuns câștigător (ai idee de ce?).
Oricum ambele raspunsuri mi-au raspuns la ce am vrut sa aflu. XD
Sincer pe măsură ce am început sa cresc am realizat in ce am început sa dau crezanie deși avem dovezi clare, iar știința este mama tuturor răspunsurilor, inca tânjim și suntem orbiți după si de manipulare.
De exemplu: Vecinu Nelu se duce la biserică pentru ca tot arborele lui familial o face de când se știe si pentru ca si vecinul sau Vasile o face.
Nu degeaba scrie-n carte ca suntem niste oi. XD
Raspunsul la "De ce o facem?" ar fi pentru ca ne temem de moarte (ma rog si multe altele dar asta-i principalul), nu stiu de ce unora le e asa greu sa se impace cu ideea ca la un moment dat vei inceta sa existi...nu asta-i sensul vietii?
Te nasti,traiesti, mori.
Da nu, daca nu-ti implementeaza cineva-n cap ca vei trai la infinit nu se poate.
Multi nu inteleg ce rol are "moartea" de aceea, hai ca m-am intins prea mult cu vorba, ce bine-i cand ai pe cineva cu aceeasi lungime de unda sa vorbesti.
Oricum multumesc de raspunsuri, zi frumosa sa aveti.
Da, sunt martorii lui Iehova, o religie dintre cele multe religii. Ei vin la usa la oameni si dau pliante si spun despre Dumnezeu.
Dumnezeu este un personaj imaginar, dar unii se închină Diavolului. ce semnificație au scenele de la inugurarea celui mai mare tunel din lume, din Elveția, unde a participat mulți presedinți și priministri? Totul a durat 1h cu tot felul de scene ciudate.
https://youtu.be/CbOldRsITpQ continuare de la minutul 1:40
"...ce treabă are cu miturile elvețiene și traditile?"
Din greseala, tunelul e in Elvetia.
"...venerarea satanismului."
Satana ala de care spui tu e doar un alt personaj din povestea iudeo-crestina. Doar cei care cred prostia aia de poveste l-ar puea venera. Adica tot dintre crestini ar putea fi unii carora sa le placa de el. Pentru toti ceilalti, atat Dumnezeu, cat si Satana, nu reprezinta decat niste personaje imaginare, fara nici o importanta.
Sunt fantezii primitive. E un spectacol fără sens, primitiv și absurd. Asa cum Dumnezeu e un personaj imaginar creat dupa chipul și asemănarea omului, tot asa sunt și drăcușorii imaginați dupa înfățișarea animalelor, oamenilor și insectelor. Sunt niște fantezii primitive care nu sunt asa de plăcute și reflecta doar primitivismul, neștiința și necinstea acelora care au inventat asemenea aberații pentru a-i înșela pe oamenii naivi, creduli și neștiutori.
Prin știință se ajunge la adevăr, iar prin credință se ajunge la minciuna și la înșelătorie. Omul nu are nevoie de credință și de minciuna primitiva. Omul are nevoie de știință și de adevăr.
Daca exista un Dumnezeu, nu era invizibil, nu mai existau războaie, spitale, purici și păduchi. E ușor ca un om necinstit sa nu știe nimic, dar sa ii prosteasca pe alții spunând ca tot ce se intampla e făcut de niște personaje invizibile și surdomute x sau y. Fără dovezi și mai mult decât atât, cu dovezi contrare, afirmațiile sunt nu numai lipsite de valoare, dar sunt absurde și neconforme cu realitatea, deci înseamnă înșelătorie și minciuna.
Primitivismul, prostia, fantezia și înșelăciunea primitiva nu sunt și nu vor fi niciodată ceva bun sau ceva de apreciat.
Ce adevar, că se fac erori maxime prin stiintă și experimente, până la lămurirea adevărului? Cu Dumnezeu nu se fac erori. In calea lui și apele se linistesc încetând să fie tulburi, ocolind moartea și vindecând Ranile.
In știință erorile se remediază. In credință nu, deci e mai bună știința. Nici nu se poate compara.
Dumnezeu e o eroare care nu e remediată.
Dumnezeu iubește omul: fals, pentru ca Dumnezeu lasă omul în întunericul neștiinței și primitivismului să moară de boli, de frig, de foame, în accidente și în războaie.
Dumnezeu e atotputernic: fals pentru că nici nu e în stare să se arate și nici nu e în stare să comunice cu omul.
Dumnezeu e nemuritor: e o afirmație fără valoare, pentru ca omul nu e veșnic și în cazul în care Dumnezeu ar exista, nu are omul cum să verifice cât timp a trăit și cât timp va trăi Dumnezeu.
Dumnezeu e inteligent: fals, pentru ca a făcut purici și păduchi.
Realitatea e ca nu exista nici un Dumnezeu.
O entitate atotputernică și nemuritoare dacă ar exista, nu ar avea nevoie de nimic și nu ar avea bucurie sau satisfacție dată de existența sau de activitatea omului. Ar fi ca și cum eu m-as bucura când praful se mișcă de la vânt sau de la ceva și mai puțin de atât.
Deci în mod logic, o entitate atotputernică și nemuritoare nu are nevoie de nimic, nu ii place nimic, nu are sentimente și nu are inteligență, deci dacă face ceva, o face inconștient și fără voință pentru ca nu poate avea nevoie sau plăcere de ceva fără valoare.
Prin urmare un Dumnezeu dacă ar exista, nu ar avea nevoie de om, nu l-ar interesa ce face omul și evident că dacă totuși ar dori ceva de la om, ar vorbi cu omul, deci nu ar fi surdomut și invizibil.
In mod logic, Dumnezeu nu ar face omul, nu ar face purici și păduchi, nu ar iubi, nu ar ajuta, nu ar pedepsi și nu ar răsplăti omul, pentru că nu are nevoie de nimic, nici de la om și nici de la purici și de la păduchi.
Atunci cine are nevoie de credință de la om? Dumnezeu cel atotputernic și nemuritor care nu are nevoie de nimic și pentru care omul este zero, sau un alt om mincinos și viclean ca sa-l înșele pe cel naiv credul și neștiutor și să profite de el? Evident ca omul mincinos și necinstit are nevoie de credința naivului.
Cine are nevoie de inteligență, de iubire, de sentimente sau de voință? Viețuitoarele au nevoie de așa ceva pentru a se adapta la mediu, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți.
Materia are proprietăți și în timp se aranjează sub forma de viață, care e o formă efemeră, temporară de existență a materiei. Selecția naturală înseamnă că indivizii care se adaptează mediului, deci cei care au inteligență, voință, iubire, sentimente ca să se înmulțească și să supraviețuiască vor avea urmași, iar ceilalți mor, nu se mai înmulțesc și dispar. In felul ăsta, proprietățile materiei și selecția naturală dau naștere vieții, iar viețuitoarea e ca un roboțel care trăiește, strânge resurse, se înmulțește și moare.
De aceea avem tot felul de viețuitoare, de la viruși și bacterii pana la om, inclusiv purici și păduchi.
Nu există nici un Dumnezeu inteligent, atotputernic, nemuritor și iubitor care să fie invizibil, surdomut, care să facă purici și păduchi sau care să fie interesat de om să-l ajute, să-l pedepsească sau să-l răsplătească.
Cei care au inventat personajul au facut-o din interes personal, ca să poată profita de naivii creduli și neștiutori. E rău? E bine?
Orice viețuitoare face orice pentru a supraviețui, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți. Dacă omul necinstit și mincinos găsește oameni naivi, creduli și neștiutori, atunci ii minte și ii înșală pentru a trai, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți cu ajutorul celor înșelați. Găsește omul mincinos naivi creduli și neștiutori? Evident că găsește. Asta se numește înșelăciune, pentru că cel naiv e mințit și controlat de omul viclean și mincinos. E ok, pentru că orice viețuitoare face tot ce poate pentru a trai, pentru a strânge resurse și pentru a se înmulți, iar omul viclean e și el o viețuitoare și trebuie să trăiască.
Poate credința în Dumnezeu să aducă o stare de liniște unui om depresiv? Evident că da. Omul depresiv e nemulțumit de viața lui, pentru că nu ii merge bine și atunci dacă niște povești îl fac să vadă realitatea altfel decât este, atunci acea lume virtuală în care intra îl poate satisface pe depresiv, pentru ca ii furnizează răspunsuri la toate întrebările, ii dă justificare pentru tot ce se intampla, ii dă speranța de mai bine (fie ea și pe lumea cealaltă, adică niciodată) și depresivul se simte mulțumit și acceptă cu mai multă ușurință viața și chiar ajunge să facă și lucruri bune pentru el și pentru alții. In realitate însă nu e un câștig așa de mare, pentru că omul mințit și înșelat are doar impresia că face bine ceea ce face, e cam rupt de realitate și nu vede lucrurile așa de bine și de clar. Omul mințit și înșelat devine o marionetă în mana aceluia care îl minte și îl înșală.
Știința pe de altă parte înseamnă adevăr, înseamnă perceperea nealterată de minciună a lumii în care trăim. Omul mințit nu fractionează în cunoștință de cauză și face lucruri pe care altfel nu le-ar face dacă ar tine cont de realitate și de adevăr. E un mod de a trai și acela prin credință și prin supunere omului viclean și mincinos. Oricum viața e efemeră și dacă omul se simte bine trăind în minciuna, e perfect.
Selecția naturală acționează oricum și nu poate fi oprita de nimic. Modul de organizare a oamenilor bazat pe povesti primitive și absurde e în mod cert inferior celui bazat pe știință și pe adevăr și prin urmare dacă omul nu reușește să fie conștient de realitatea în care trăiește, asta înseamnă o capacitate de adaptare la mediu mai redusă și existența speciei umane va avea o durată mai scurtă. Prin știință omul își face viața mai bună și mai lungă. Cu povești primitive va avea soarta dinozaurilor.
Sunt de la Martorii lui Iehova. E o secta ce pretinde ca doar ea detine adevarul.
Pentru știintă Omul lui Hitler, Mengle a făcut teste pe oameni privind descoperirea de anumite chestii. Știai de atrocitațile astea? Practic se juca de-a Dumnezeu. A lasat oameni orbi, mutilati, câini decapitati. Și acum se fac experimente. Covidul pandemia in sine, au fost discuții mari In SUA privind banuirea de scapare a virusului dintr-un laborator. SUA deține foarte multe laboratoare unde se suspectează că s-a dezvolat și finanțat un proiect mai vechi numit Gain of function research. Ști câte documentare sunt despre acest proiect pe Youtube? O gramadă de acum 7, 8 ani. De dragul știinteti proiectul gain of function research, presupunea modificarea de Agenți patogeni adică a unui virus luat de lilieci, maimuțe dându-i o altă abilitate sau funcție. De aceea se și chema "Cercetare de beneficiu a funcției'. Ex să fie mai contagios, să se raspândească mai repede sau său mai mortal. Toate astea in numele știintei dar, efecte foarte distructive asupra omeniri. Cam atăt de zis
"știința este mama tuturor răspunsurilor"? Chiar asa?
De ce existi? De ce trebuie sa mori cand in tine e altceva, dorinta de a trai vesnic? De ce exista Universul? Crezi ca stiinta va raspunde vreodata la aceste intrebari? Si mai poti sa iti aduc o duzina de duzine de intrebari la care stiinta nu poate raspunde, si nu va putea vreodata. Hai sa nu ii atribuim stiintei prerogative pe care nu le are. E limitata, extrem de limitata, daca te gindesti la ce stie intreaga omenire comparativ cu tot ce ar putea fi cunoscut.
Exemplul tau e gresit. Ar trebui sa citesti mai intii Biblia sa vezi de ce merg credinciosii la biserica. Oricind iti pot aduce zeci de credinciosi care merg nu pentru ca merg altii, ci din proprie convingere, fara a fi din famile de credinciosi, poate chiar au fost total necredinciosi inainte. Si nu merg de frica mortii. Faptul ca (cuno)stiinta ta se reduce la atit, arata cit de putin stii despre credinciosi. Eu zic sa iti maresti stiinta, si atunci vei intelege care e adevarul cu privire la ei, si la faptul ca stiinta nu are cum sa fie mama tuturor raspunsurilor.
Stiinta inseamna adevar, pentru ca e pe verificate. Credinta e drumul catre inselaciune pentru ca e pe crezute.
Religia e inventata de om, pentru ca nu a venit zeul sa vorbeasca cu mine.
Stiinta e constatarea realitatii, e cunoastere reala, nu e fictiune si nu ne putem lipsi de ea pentru ca atunci devenim ca niste vietuitoare inferioare.
Omul e o vietuitoare si nu face nimic deosebit de alte vietuitoare. In schimb ii place sa se creada moral, ca iubeste viata, ca e bun, ca e fiul zeului si asa mai departe. In realitate nimic nu e asa, e doar o masca a obisnuintei si a nerecunoasterii realitatii.
Cum iubeste omul viata daca profita de toate vietuitoarele mai slabe la minte decat el? Ce face omul cu un porc, cu o gaina, cu un caine, cu un cal? Le foloseste. Le creste pentru folosul lui, le mananca. Ce face omul mincinos care inventeaza religia? Profita de omul mai slab, il minte si il foloseste. Asta fac toate vietuitoarele, fac tot ce pot ca sa supravietuiasca, sa stranga resurse si sa se inmulteasca.
Cu tot cu morala crestina dumnezeiasca sau de alta religie am avut razboaie, inchizitie, sclavagism, omul e mintit si inselat, animalele sunt folosite fara nici o problema ca aliment. Astea sunt vietuitoarele, se mananca una pe alta si dupa aceea se lauda cu morala dumnezeiasca, iar Dumnezeu nu de gasit , e doar in cartile cu povesti.
Stiinta nu inseamna nici bine, nici rau.
Stiinta inseamna adevar, iar religia si credinta inseamna minciuna.
Nu poate fi mai utila si mai morala minciuna decat adevarul.
Atat stiinta cat si credinta pot fi folosite si spre bine si spre rau, dar credinta si povestile fiind bazate pe minciuna, nu au puterea adevarului si servesc mai mult acelora care le-au inventat.
Un om care e mintit nu vad de ce ar aprecia minciuna si pe mincinosul care o spune. Omul mincinos se crede superior celui mintit, iar daca cel mintit accepta minciuna drept adevar si nu vede realitatea, atunci își confirmă inferioritatea și merită să fie mințit și înșelat, iar mincinosul merită să fie considerat superior, deștept, inteligent, sfânt și asa mai departe.
Viețuitoarele se luptă pentru resurse, pentru viață și pentru înmulțire.
Dacă omul are știință, are putere și îl învinge pe cel mincinos și rău.
Dacă omul se lasă mințit și nu are știință, atunci singurul care are știință e mincinosul, pentru că el cunoaște adevărul și știe că a mințit, deci cel puternic e mincinosul pentru că are știință și cunoaște adevărul.
Cel mințit nu are știință, nu cunoaște adevărul, cunoaște doar minciuna pentru că are doar credință, deci cel mințit e slab și e folosit de omul mincinos.
Omul credincios nu are nici o apărare în fața omului viclean care inventează viruși și arme. Ce poate face omul cu credința în povesti în fața omului rău? Nimic. E slab.
Omul dacă vrea să-i fie mai bine trebuie să aibă știință ca să se poată apăra de virușii și de armele produse de cel rău prin știință. Deci are nevoie tot de știință.
Degeaba citește omul povești și vorbește singur la pereți cerând ajutorul unor personaje imaginare, că nu va avea viață bună și nici nu va câștiga lupta cu omul rău.
Nu e dovadă de bunătate din partea omului mincinos să inventeze povesti absurde și să pună omul să se roage toată viața la nimic. E un lucru foarte urât să faci asa ceva.
De aceea omul trebuie să aibă știință și adevăr, să elimine minciuna din viața lui și să fie puternic, nu fricos, slab, supus și neștiutor. Doar cu știință și adevăr omul e mai puternic și îl poate învinge pe cel rău.
Bill deja a zis că va fi alta pandemie. Tu ce crezi Este planificat sau nu? Apoi că ar urma contactul cu extraterestri.
https://youtu.be/jYeVYkhv7Jo contactul cu extrateresti.
https://youtu.be/tDjQ8ivwbCU avertizarile lui Bill.
Nu am informații bune sau sigure despre viruși și nici despre extratereștri. Despre viruși zic că e posibil să fie făcuți de om sau să apară în urma activității omului, deci poate fi orice. Nu am știință, deci sunt slab.
Pandemie ar putea să mai fie, fie naturală fie creată de om. Nu poți avea încredere în om atâta timp cât am văzut comportamentul omului: minciună, înșelăciune, inchiziție, sclavagism și războaie, deci orice e posibil.
Asa se comportă viețuitoarele. Luptă pentru resurse cu orice preț și prin orice mijloace.
Cu extratereștrii sunt posibile mai multe variante. Dacă extratereștrii sunt inferiori omului, atunci omul va face cu ei ce va dori, asa cum face acum cu animalele, cu plantele și chiar cu oamenii, iar dacă vor fi superiori omului, atunci extratereștrii fie vor fi indiferenți la existența omului, fie îl vor folosi pe om așa cum folosește omul alte viețuitoare. Dacă vor fi mult superiori omului, atunci cel mai probabil nu vor avea nevoie de om, deci nici nu îl vor ajuta și nici nu îl vor elimina.
Distantele în spațiu sunt mari și nu cred că vom întâlni prea curând extratereștri.
Https://youtu.be/vul4SYL4QiQ sunete ciudate din cer. Inclusiv eu acum 2 ani am auzit pe geam și nu era nimic la distanțe mari. Iată că se întâmplă în toată lumea.
In bibile scrie niste chestii de trâmbițe. Pandemii avem, razboaie încep treptat, tehnologia avansează și poate fi folosită in diferite scopuri, extrateresti nu avem, dar va urma.
https://www.gotquestions.org/Romana/sapte-peceti-trambite-potire.html
Ce sunt cele șapte peceți și cele șapte trâmbițe din cartea Apocalipsa?
Cele șapte peceți (Apocalipsa 6:1-17, 8:1-5), cele șapte trâmbițe (Apocalipsa 8:6-21, 11:15-19) și cele șapte potire (Apocalipsa 16:1-21) reprezintă trei serii succesive de judecăți (urgii) din partea lui Dumnezeu de la sfârșitul veacurilor. Judecățile devin în mod progresiv tot mai grele și mai distructive pe măsură ce sfârșitul timpului înaintează. Cele șapte peceți, trâmbițe și potire sunt conectate unele cu celelalte. A șaptea pecete introduce cele șapte trâmbițe (Apocalipsa 8:1-5), iar a șaptea trâmbiță introduce cele șapte potire (Apocalipsa 11:15-19, 15:1-8).
Primele patru dintre peceți sunt cunoscute sub forma celor patru călăreți din Apocalipsa. Prima pecete îl prezintă pe Antihrist (Apocalipsa 6:1-2). A doua pecete cauzează un război mare (Apocalipsa 6:3-4). A treia dintre cele șapte peceți cauzează foamete (Apocalipsa 6:5-6). A patra pecete aduce ciumă, mai multă foamete și mai mult război (Apocalipsa 6:7-8).
Era un serial din 3 episoade îti recomand să îl urmarești. Este legat de extrateresti, Biblie, este cam SF dar are un simbol.
https://youtu.be/iR3cYGMY7Zk Childhood's End
Mulțumesc pentru recomandare. Am sa ma uit dacă voi avea timp.
Eu văd lucrurile mai simplu. Orice viețuitoare luptă pentru resurse cum poate și cu ce poate. Drăcușori și spiriduși nu am văzut. Povești am citit când eram mai mic.
Nu e nimic interesant, supranatural, malefic, ocult și asa mai departe.
Totul are o cauza și orice cauză are un efect.
În lupta dintre viețuitoare câștigă cea mai puternică.
De ce se luptă viețuitoarele pentru viață, resurse și înmulțire?
Pentru că asta înseamnă viața și calitățile astea sunt favorizate și amplificate de selecția naturală.
Când o viețuitoare e slabă, nu are inteligență, nu se adaptează la mediu și nu se înmulțește moare și în consecință rămân doar viețuitoarele care sunt în stare să meargă mai departe.
Viata nu e o necesitate și nu e un lucru bun sau rău. E doar o formă de existență a materiei. O viețuitoare trebuie să știe ce e bun și ce e rău pentru a strânge resurse, pentru a trai și pentru a se înmulți. Binele și răul e dat de selecția naturală. Viețuitoarea care știe ce e bine și ce e rău supraviețuiește, strânge resurse și se înmulțește. Nu înseamnă ca face neapărat ceva bun sau de mare folos. Trăiește și se înmulțește pentru ca e viețuitoare.
Dacă exista un zeu care să fie interesat de om, îl ajuta pe om, vorbea cu el și făcea ce e mai bine pentru om.
În realitate asa ceva e o fantezie. Un zeu nu are nevoie de nimic de la om (în cazul în care ar exista) și atunci e clar că nu l-ar ajuta cu nimic pe om, pentru că nu ar avea de ce, lucru care se vede că e real.
Deci tot ce vedem acum e lupta viețuitoarelor pentru a supraviețui, pentru a se înmulți și pentru a strânge resurse. Astea sunt caracteristicile viețuitoarelor rezultate din proprietățile materiei și selecția naturală.
Dintre viețuitoare câștigă viețuitoarea cea mai puternică. Dacă omul are creier și memorează, învață, procesează informația și știe ce va urma, e în avantaj față de restul viețuitoarelor.
La fel și intre oameni, cel mai puternic câștigă. Puterea poate fi fizica sau a minții.
Sunt oameni care inventează povesti și îi prostesc pe alții și asta înseamnă că sunt mai puternici și câștigă. Ce câștigă? Aceeași viață scurtă, fără sens și fără valoare, dar mai ușoară, trăiesc în condiții mai bune și se înmulțesc.
Nu e nimic deosebit, supranatural sau ocult. Sunt doar viețuitoare simple care trăiesc cum pot. Unele prin munca cinstită, altele prin înșelăciune, tâlhărie sau războaie.
Când viețuitoarele se unesc unele împotriva altora în goana după resurse și după o viață ușoară, conduse de diverse viețuitoare mai inteligente sau nu, au loc războaie. Viețuitoarele se omoară intre ele, iar învingătorii iau resursele celor eliminați și totul merge înainte.
Nu am ce sa mai vad interesant. E o viață simplă a unor viețuitoare care fac tot ce pot ca să le fie bine.
Poveștile nu prea ajută la nimic. Doar distorsionează și deformează realitatea care e foarte simplă. Eu de exemplu nu trăiesc pentru că vrea zeul x ca eu să trăiesc, pentru că are el nevoie de mine și nu o duc rău pentru că are ceva cu mine diavolul y. Trăiesc pentru că au dorit niște viețuitoare numite părinți să se înmulțească, pentru că ăsta e programul de viețuitoare. Totul se rezumă la simpla interacțiune dintre viețuitoare. Fiecare face ce poate: muncește, minte, înșală, tâlhărește, face războaie, se înmulțește, prostește pe alții și asa mai departe. Nu e nici un drăcușor și nici un zeu, pentru că niște entități atotputernice și nemuritoare nu ar avea nevoie de om care e doar o viețuitoare efemeră. Astea sunt povesti pentru prostit naivii.
Deci asa e normal, ca cel puternic să câștige. Omul care crede în povești nu e puternic, pentru că poveștile sunt niște aberații neconforme cu realitatea. Omul care are știință, care știe să facă arme, mâncare, energie, medicamente, acela câștigă. Câștigă și cel mincinos, pentru că se folosește de munca celor naivi.
Asta e viața. E ceva inutil și fără sens și nici un zeu nu poate da sens vieții, mai ales unul inexistent care nu comunică cu omul și nu îl ajută. Viața e așa cum curge apa la vale. Evoluție și proprietățile materiei.
Orice poveste suprapusă peste realitate e o fantezie inutilă.
Totul e o simpla luptă a viețuitoarelor care trăiesc, strâng resurse, se înmulțesc și mor. Mor și cei care câștigă și cei care pierd. Când condițiile de viață nu mai există, atunci nu mai exista nici viețuitoare și nici lupta pentru resurse, luptă care e și ea egală cu zero. Viața nu e fără de sfârșit. Totul se termina pentru toți.
LisaJulie întreabă: